Rabu, 10 Julai 2013

Aktiviti sebelum Puasa and "Sahur Combo" di KFC sempena Bulan Ramadhan 2013

By luqman zakaria  |  01:30 29 comments

cakap je apa yang kau nak..semua kau boleh dapat..kat kl nih semua ada lebih lebih lagi pasal makanan..macam macam ada..makanan arab..makanan cina..jepun..Itali..semuanya ada..kita  cuma perlu sediakan duit sahaja..semuanya kita boleh rase..tapi lain pulak kalau duduk kat kampung..lebih lebih lagi kampung aku..

Tak dinafikan hidup kat kampung nih best..makanan kampung pon sedap..tapi sometimes kita yang duduk kat kampung nih nak jugak merasa makanan yang lain dari kebiasaannya...yelah..kadang kadang tuh nak jugak makan makanan fast food kan..asyik makan yang sama jer tiap tiap hari bosan jugak...macam aku..sekarang nih aku dah stay kat kampung.."mengidam" pulak nak makan KFC..kat kampung aku nih manalah ada semua2 tuh..kalau nak boleh..tapi kene gagahkan diri ke Bandar..

"Mengidam" nak makan KFC sebab nak puasa kot..hehe..dan secara kebetulan..arini dapat call dari kawan aku..dia ajak aku pergi Bandar..hang out dengan kawan kawan lain kat KFC..aku setuju jerlah..lagi pon aku boleh jumpa kawan kawan yang dah lama tak jumpa..



Ramai pulak yang datang makan kat KFC arini..mungkin sama macam aku..hehe..best hang out dengan dorang..banyak sangat benda yang nak dibualkan..sambil borak sambil makan..dah kenyang tuh..kitorang pon decide nak balik..lagipon arini kan first day terawih..tak naklah balik lewat kan..tapi before that..kitorang singgah ke Watson dulu..ada yang nak beli barang sikit..lepas tuh baru kitorang bertolak balik..hujan pulak lebat giler..tapi kejap jer..sempat jugak singgah di masjid untuk menunaikan solat asar..tuh pon dah lewat..sampai rumah dah masuk waktu maghrib..apa apa pun..terima kasih banyak banyak yer sebab ajak aku – Dean, Syahmi, Azimah, Zhahirah!..


Oh yer..cakap pasal Kentucky Fried Chicken (KFC).. Sempena bulan ramadhan nih..KFC memperkenalkan menu baru “Sahur Combo”..


untuk maklumat lanjut boleh layari  http://www.kfc.com.my/

ada 1 Zinger Porridge.. 1 Ketul Ayam dan 1 Minuman Berkarbonat (Biasa)..jadi kepada sape sape yang nak bersahur di KFC.. korang boleh cuba Zinger Porridge nih..bermula dari 11malam hingga 6pagi..selamat mencuba.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

29 ulasan:

  1. bestnya ! :) hehe selamat berpuasa .

    BalasPadam
  2. assalamualaikum luqman...selamat berpuasa yer...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam :) Selamat berpuasa jugak sy ucapkan!

      Padam
  3. EHH,JUDIN PUN ADA? AWOP2 SAEM RAPAT KE GANO NI?CE TEREY SIKEK...AWOP TERRR,SELAMAT BERPUASA JUGOK GEH,DOP SOBA NOK KELIK UMOH TOK ,NOK POSO KELATEEEEE :D

    BalasPadam
  4. menariknye bubur tu...

    ke sebab aku lapar sekarang ni?

    hikhik

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab lapar kot..hehe..time lapar semua nampak sebab..tp kalau tgk gmbr bubur tuh..memang sedap..kenelah cube!

      Padam
  5. sedapnya hehe..selamat berpuasa =)

    BalasPadam
  6. Makasih infonya dan Selamat menunaikan ibadah puasa, semoga amal ibadah kita diterima oleh Allah SWT.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama sama..selamat berpuasa jugak...dan amin :)

      Padam
  7. slmt bpuasa ye .. jgn lbih2 lak 'mengidam' tu .. heeehehe

    BalasPadam
  8. sahur minum air berkarbonat tu menyeksa diri namanya tu.hahaha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. itulah..ramai yang cadangkan untuk tukar air tuh..huhu

      Padam
  9. sekali sma da situasi kta arep...biasala duk kmpong...ssh skit nak mam fast food2 ni...wah! nampak sedap tol pakej sahur KFC tu...nak jgk cube...tp...jauhnya nak p bandar...cam krole ni 100KM tu!!!. salam ramadan

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..sabor jelah kan..yup..pakej tuh agak menariklah..tapi jauh ler kite nk pergi..haha!

      Padam
  10. ggrrr... tibe2 rasa lapar. hehehehe...

    BalasPadam
  11. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    BalasPadam
  12. uish since aku blk malaysia ni, kfc yg aku lom rasa lg. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh...dah balik malaysia ke..slmt balik.hehe..dah selamt berpuasa..nnti boleh ler pergi kfc..bersahur ke..

      Padam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP