Ahad, 26 Mei 2013

Hadramawt Palace Restaurant

Bila tengok drama korea kat tv terasa nak makan Kimbab, bila tengok drama omputih terasa nak makan Chicken Chop, Bile tengok drama Jepun nak makan Sushi pulak..aishh..semua nak kan..alhamdulillah hidup kat malaysia nih semua ada..tak perlu book tiket ke luar negara semata mata nak makan makanan dari sana.

Selalunya kalau nak keluar makan jer mesti nak western food tak pun makan makanan jepon korea bagai tuh. tak pernah pulak kawan kawan ajak pergi makan makanan arab ke. hurmm. Jadi, untuk entry kali ini aku nak berkongsi dengan korang semua mengenai satu restoran arab yang sangat best.


Restoren ini terletak di Lot No.251 Jalan Bukit Bintang 55100 kuala Lumpur..Siap bagi alamat lagi..nanti kalau korang nak try bolehlah ke sana..berbaloi! Sekarang aku nak share pasal makanan yang aku dah try kat sini.


First sekali, nama makanan kat atas ini Lamb Madghout. Nasi nih dimasak bersama dengan lamb dicampur dengan Special spice dan juga Extra tomato sauce. dihidangkan sekali dengan Special Chilli Sauce. Masih terasa keenakan nasi ini.hehe..drooling abes. bayangkan jer la Sekilo nasi ini kitorang boleh habeskan..belum ditambah dengan setengah kilo Chicken Madghout lagi.hehe. 

Alhamdulillah rezeki kami malam tuh melimpah limpah..kami cuma order Chicken dan Lamb Madghout sahaja tapi dorang bagi free satu bread yang besar gedabak..sorry lar lupe nama dia..kalau tak silap mullawah..


makan sekilo setengah nasi tadi pon dah buat kami kenyang abes tapi kami tetap gagahkan diri untuk makan Roti ini pulak. makan roti je pon memang sedap tapi kalau ade something macam kuah ke lagi sedap.jadi kami decided untuk order fahsa. boleh makan dengan roti.Fahsa ini adalah shredded lamb yang dimasak menggunakan claypot. memang menyelerakan bila makan dengan roti tuh.


nampak sedap kan..Sambil dok tunggu fahsa ini sampai, tiba tiba waiter tuh datang bagi kitorang satu makanan ini, katanya boleh dimakan bersama dengan roti yang dia bagi tadi..alhamdulillah dapat makanan free lagi.hehe.


inilah yang waiter tuh bagi free.tak tahu apa nama dia.dah cari kat menu tapi tak jumpe..dan seperti yang dijangka memang tak habes pon kami makan..tapi takpe sebab boleh take away kan..hehe. yang pasti makanan kat sini memang sedap dan mengenyangkan. untuk informasi lain, korang boleh ke laman web dan page mereka di facebook.


Address : Lot 251 Jalan Bukit Bintang 55100 Kuala Lumpur

Selamat Mencuba!

34 ulasan:

  1. wahh~~~
    nampak sedap sangat..^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg sedap Gee! seriously kene p terai!

      Padam
  2. Laporr dah tengok benda ni :))

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe...harus ke lapar vee sbb nasi arab mmg sedap.

      Padam
  3. wah! seriusly bro nampak sedap sangat...teringin nak p cuba...tp jauhla...adus2 kalaula kat sabah ada restoran camni..confirm trus krole bwa family~

    BalasPadam
    Balasan
    1. maybe ade kot..kene carik..lau xde..meh ler semenanjung..hehe

      Padam
  4. wah.. sedappp.. semua diatas buat teman lapoo

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..itu tandenye kene makan ler..

      Padam
  5. aku suka nasi jenis satu lagi yang kaler kuning

    BalasPadam
    Balasan
    1. nasik kaler kuning..ermm..xpernah lak tau..kne terai next time.

      Padam
  6. blog kau ni niche makan2 ek? byk btol entri pasal makan..hehe

    BalasPadam
  7. asal ramai orang post pasal makanan nih, hadoiii yayy

    BalasPadam
    Balasan
    1. sbb hari2 makan..so kat blog pn update pasal mkan je la..hehe

      Padam
  8. dari hari tu plan nak makan kat sini tapi tak berkesempatannn..:/

    BalasPadam
    Balasan
    1. tape2..nanti kalau ade mase boleh pergi mkan puas2..

      Padam
  9. roti dan cecahnya tu mmg nampak sedap . besar sungguh roti tuh . confirm x habis klu mkn sorg nih ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang sedap pn..hehe..memang besar roti tuh..makan sorang xkan abes..

      Padam
  10. tertarik dah tengok makanan kt sini.. =)

    BalasPadam
  11. menggoda betul... sedap nya.. besar nya roti tu..
    ## terus lapar

    BalasPadam
  12. fuh....
    kena try ni..
    tengok nasi dia pun dah rasa kebulur
    hehehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..yup kene terai..nanti updatelah..

      Padam
  13. pergh... gilo mengiurkan aku je ni..hahaha

    BalasPadam
  14. perhh sedap tu....tiba2 rasa lapar pulak hahaha
    <a href="http://www.reaperz.net</a>

    BalasPadam
  15. wah...Sayes nampak sedap..... untung rakyat malaysia nie...semua makanan ada...stadby duit ajela......

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau xpe remy..semua ade..kene ade duit je..semua jalan.

      Padam
  16. makanan arab mmg mengenyangkn.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..memang pon kak..xlarat nk abeskan..hehe

      Padam