Selasa, 30 April 2013

Makan Makan @ Murni Discovery

Part yang paling best bila blogging adalah sharing pasal makanan.hehe.Semua orang suka makan dan semua orang perlukan makanan.gituh kan.Jadi, untuk entry kali ini aku nak share dengan korang semua berkenaan dengan satu restoran yang dikenali dengan nama "Murni Discovery".

google sahaja pasal restoren ini, aku tengok banyak review entry daripada blogger blogger yang pernah ke sana. mana tidaknya, restoren ini ada banyak cawangan. Murni Discovery terletak di enam lokasi berbeza iaitu di USJ, SS2 Petaling Jaya, Kepong, Bukit Jalil, Aman Suria dan Mentari Petaling Jaya.


Makan malam yang tidak dirancang, aku tak pernah tahu pasal restoren ini. My Brother in law dengan my sister decided to have dinner dekat luar and bawa aku ke restoren Murni Discovery di USJ. Bila dapat menu, aku macam Ohmaigoodness..Tebal gedabak.. Pelbagai jenis menu yang ada dan yang paling menarik nama minuman dan makanan semuanya cute cute. contohnya I love you, I miss you, Teh tarik terapung, Nasi goreng meletop, roti beckham dan lain lain.



Service dekat Murni Discovery sangat terbaik sebab tak perlu tunggu lama untuk dapatkan makanan walau pon ramai customer. Pilihan makanan memang banyak giler, nak indian? malay? Chinese?Western?Italian? Semua ada.hehe.


Malam tuh kitorang order empat jenis makanan. Chicken Chop, Nasi Goreng Kongking, Nasi Goreng Ayam pandan dan juga Nasi goreng maryland. portion dia memang boleh buat korang kenyang habis habisan lebih lebih lagi Nasi goreng maryland, Dua orang makan pon still ok.hehe.



korang boleh directly ke page Murni Discovery di facebook untuk dapatkan maklumat yang diperlukan seperti alamat restoren dan menu menu yang ada di sana. Kalau ada masa tuh korang bolehlah ke mana mana cawangan untuk cuba sendiri ok.

Facebook : Murni Discovery

59 ulasan:

  1. nasi goreng ayam pandan tu memang marvelous :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nampak yummy tp luqman x rasa pon..itu yg makan akak jer.

      Padam
  2. dah lama dah tak ke murni ni. Memang femes jugak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah pernah pergi yer..aku jugak lah yg terlambat..hehe

      Padam
  3. OKEHHHH,BUAT-BUAT DOP NAPOK MAKANAN ATAS TUUUUUUUUUUUU,HAHAHAHA....

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalu napok doh..yo tok leh wat lolok x napok..liur ah tuhhh...

      Padam
  4. Org yang post entry makanan tu mmg la best tapi bagi pembaca macam aku ni, ia sungguh kejam okay.. terliur je tgk makanan2 tu suma.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorry Zwan...aku xde niat lngsung nk kejam dengan sesape..kihkih

      Padam
  5. salam.. pergh..nampak sangat menyelerakan..^^

    BalasPadam
  6. kebetulan perut mmg lapar tak makan lg nih..adeh...sedapnya tgk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau tengah lapar ..pstuh tgk gmbr makanan memang parah lah zaza.hehe

      Padam
  7. Lahai... lapar jadinyaaa ni T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. lapar ke..cepar godek2 peti ais kt dapur tengok apa yg ade..heheehe

      Padam
  8. sedapnyoh la wey. liur doh ni, pulop2 tak make lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalu time lapa gk din..tgk gapo pon sero sedap blako..haha

      Padam
  9. ASSALAMUALAIKUM ... sgt menyelerakan bagi org yg blm breakfast nih ... heheheee

    BalasPadam
    Balasan
    1. membangkitkan selera di pagi hari..tak gituh? hoho

      Padam
  10. fuhh.. nama macam2 dan semua nampak sedap.. kena terjah nie

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup...name2 makanan pn lain dr yg lain..terjah jgn x terjah.

      Padam
  11. tumpang tnya.. harga dia bleh nego...??

    kehkehkeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. xtaulah.xpernah pulak dgor org nego.lol

      Padam
  12. pehhhh! semuanya nampak sedap. lagi2 bila ada ayam, hoho :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe...hantu ayam mcm sy ke...hehehe

      Padam
  13. hidangan dia nampak unik....... siap ada kupang lagi....best!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kind of la..first time try sane..nanti remy try ah.

      Padam
  14. first time tengok keropok dlm chicken chop.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe...die letak sekali..makan ajelah..sedap jgk...:P

      Padam
  15. murni makanan dia banyak satu pinggan tu boleh kongsi dua org tu, air dia pun sedap juga, ahh lama tak gi sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..kalau yg mkn sikit tuh..mmg boleh share due org..kalau saye ..sorang je..haha..

      Padam
  16. ASSALAMUALAKUM , JOM SERTAI G.A TERBESAR BY O.S.M . JOM TERJAH HADIAH TOP REFERRAL MENCECAH RM150 . ANDA JUGA DI TAG #33
    TAGGING:
    http://www.officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/tagging3.html
    LINK G.A :
    http://www.officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/1st-biggest-giveaway-by-osm.html

    BalasPadam
  17. mcm mahal ttp rasa berbaloi kot.. sedap nampak makanan tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. berbaloilah gk hana..boleh thn la..service pon cepat..

      Padam
  18. amboiiiiii... terliur deno! dap3! :)

    p/s: jom join segmen deno? :) support LUPUS awareness!^^ http://dayangdeno.blogspot.com/2013/04/segmen-lupus-awareness-month.html

    BalasPadam
  19. satu-satunya aku tak suka bila masuk blog yang hidangkan tentang makanan, aku akan jadi lapar lepas tu.hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe...nnti bulan puasa lg drooling tgk nih..

      Padam
  20. pehh blog kau ni mmg leh buat blog jalan2 cari makan la bro. sedap smua makanan yg ko post! hahaha terliur aku

    BalasPadam
  21. warna nasi tu amat mengiurkan aku lah bro..hehehe

    BalasPadam
  22. terliur tgk nasi goreng ayam pandan tu. nampak mcm sedap jea.lagi2 tgk ayam tu..hehe

    BalasPadam
  23. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    BalasPadam
  24. sedapnyaaa.. jeles la arip dapat makn sedap2. haha

    BalasPadam
  25. kena cuba ni suatu hari nanti

    BalasPadam
  26. assalamualaikum...wah sedapnya nasib berpuasa kalau x mmg dah cari makan ni...:)

    BalasPadam
  27. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    BalasPadam
  28. pelim pulak nama nasi tu..nasi goreng kongking....... tapi bila tgk...memang marveles...... sedap sat!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. pelik kan name...marketing semua tuh..heheeh..tp boleh thn la rase die..

      Padam