Selasa, 16 April 2013

Laungan Cinta By Voice Of Men

By luqman zakaria  |  23:32 15 comments

Voice Of Men.Siapa Mereka? korang tahu? kalau tanya aku, honestly memang aku tak tahu apa apa berkenaan dengan Voice of Men. Jadi sekarang ini aku nak berkongsi sedikit tentang latar belakang kumpulan Voice of Men dengan korang semua.

"Voice Of Men" adalah kumpulan vokal harmoni yang telah ditubuhkan pada tahun 2007. dah agak lama kan.ketinggalan betul aku nih. Kumpulan ini bermula dengan empat orang ahli dari Universiti Teknologi Malaysia iaitu Lutfi, Fath, Taufek dan juga Che Nasrul. At that moment, Kumpulan ini di create untuk memasuki satu pertandingan band peringkat kebangsaan yang dikenali sebagai "Gegar U" yang dianjurkan oleh ASTRO.


Pada 2008, kumpulan ini melepasi 2 staged audition bagi melayakkan mereka untuk menyertai program realiti TV TV9 yang dipanggil Akademi Nasyid. Barisan kumpulan mempunyai sedikit perubahan dimana Arif dimasukkan menggantikan Che Nasrul dan penambahan seorang lagi anggota lain iaitu Hafiz.

And today, Voice Of Men yang terdiri dari Hakim, Fath, Lutfi, Yusmawira dan Arif sudah pon bersedia untuk meningkatkan bakat mereka dalam industri musik. Mereka menghasilkan lagu lagu yang membawa mesej Kerohanian, Kemanusian dan nasihat seperti single terbaru yang baru sahaja dilancarkan yang berjudul Laungan Cinta.

Laungan Cinta By Voice Of Men




Untuk mengetahui lebih lanjut lagi berkenaan dengan Voice Of Men korang boleh ke laman facebook, Twitter, Youtube, Reverbnation dan Last.fm mereka seperti dibawah :


Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

15 ulasan:

  1. voice of women ada tak..HAHAHAHA:P

    BalasPadam
  2. Tak tau pun pasal band ni.. Band nasyid la ni ye bro?

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku pon tak tau jugak sebelum nih..huhu..skg dah tau..aku share ler

      Padam
  3. serius bro..aku pon tak tahu lngsung sal suara lelaki ni hihihi...tp bule tahan jgk dorank ni...like sejuta kali~

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku pon bru tau..huhu..boleh thn kan..hehe

      Padam
  4. Alamak...
    Tak penah dengar pulak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau belum dgr..bolehlah dgr skg..hehe

      Padam
  5. Ohh..sama pun tak tahu dan tak kenal. T________T

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..skg dh kenal..dgr2 ler lagu tu..

      Padam
  6. baru first time tahu........ boleh la lagu dieorg nie......

    BalasPadam
  7. thanks Luqman Zakaria! You are the best!

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP