Ahad, 21 April 2013

Ayam Kpop still tak jadikan aku korea.

By luqman zakaria  |  02:52 62 comments

Selalu dengar lagu Kpop? *nahhhhhhh..giler tak dengar uolls.. I kpopers tegar. gituh. bila dengar lagu kpop. I rasa macam i kat dalam video klip tuh. joget joget ikut rentak music kpop (sorry! sorry!sorry!). and rasa macam Cute sangat.I rasa seksi.ade six pack. pastuh ramai yang akan jerit kat i (Oppa.oppa.oppa).Saranghaeyo oppa.mungkin sedikit geli tapi i suke.auww.

Hafal any lirik lagu Kpop tak? *Haruslah.Everyday i google lirik lagu kpop dan hafal lirik lagu tuh sampailah i boleh nyanyi seketul seketul. bila i nyanyi dua tiga baris jer.jiran jiran i yang kepochi tuh sibuk je ketuk pintu rumah i.dorang ingatkan "real" korean yang menyewa.mungkin sedikit geli tapi i suke.auww.


Cute ke kau? *Ini soalan cari pasal. I nih kalau upload picture dekat facebook tak sampai 36seconds..dah dapat beratus ratus like beserta komen yang typical "cutelah".."comelnye" dan sewaktu dengannya. Oh yer. I tak guna autolike macam sesetengah orang. video gwiyomi yang i upload untuk tontonan tersayang melebihi pageview untuk lagu gangnam style. tq pada yang support.tanpa fans. i takkan berada ditahap ini.mungkin sedikit geli tapi i suke.auww.

Dah makan Ayam Kpop? *NO!

kata orang, walau pon jawapan  yang i bagi tuh mengiktirafkan i nih sebagai Kpopers tegar ianya masih lagi belum cukup kpop kalau i tak pernah makan Ayam Kpop. where to get? Tak tahu? jom tengok iklan nih.


yaayaayaa.bila i dah makan ayam kpop nih..officially i akan jadi kpopers tegar. So, hari ini i dah cukupkan syarat untuk jadi kpopers tegar setegar tegarnya dengan mencekik Spicy Korean Crunch.


Walau pon i dah kenyang makan ayam Kpop nih, i still tak rasa macam i nih korea pon.situasi kat dalam KFC still normal. takde pon angin yang bertiup ke arah i.and tade pon gadis gadis menjerit nama i sambil pegang sepanduk. i terkilan tapi i masih sukekan Ayam Kpop.Jom ke kepsi and try this Crispy Korean Crunch.Happy blogging semua.

P/S : rapu rapu ikan kerapu.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

62 ulasan:

  1. tak best la ayam cam tu..dh x berapa nk rangup..sebab sos kepopop dye

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak berapa nak ranggup.yup.tapi aku suke sbb lagi spicy!

      Padam
  2. Lol tak boleh blah XD Tak pernah cuba lagi ayam nih sebab dah lama tak gi k-epsi tp insyaallah akan try suatu hari nanti *tak tahulah bila suatu hari nanti tuh*

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..xleh tunggu lelame nnti aleh2 dah tade menu nih..

      Padam
  3. taste yg bru nie sdap kan.. mnis pdas2.. huhuhu

    BalasPadam
  4. hahaha lawak la term ayam k-pop tu... bg ena, ena tak suka... pedas sgt... huuu xsuka pedas2 ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. luqman suke sbb die extra pedas..hehe..

      Padam
  5. aku dulu x layan lgu kpop ni..pastu bila dgr lagu dari blue dan beast cam best jugak..hahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. entry nih kuor pon gara2 ayam kpop tuh..aku tdelah tegar benor..tp dengar tuh adeler jgk!

      Padam
  6. kena pegi Korea dulu ni rep. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..xmampu lg..insyaallah one day.amin.

      Padam
  7. Sedap ke tak rasa dia? Ada yang kata tak sedap. macam malas je nak test kalau tak sedap.

    BalasPadam
    Balasan
    1. masing2 ade taste kan.kalau tnye aku..mmg awesome jer..sedap.

      Padam
  8. masa 1st iklan ni keluaq kat tv, terus tergelak terbahak - bahak. obses k pop smpai ayam pon ala2 korea jugak, tapi xpernah cuba lagi. nmpak mcm sedap ja

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan...pelik giler iklan die..tp ayam kpop nih mmg sedap.

      Padam
  9. anak anak mak dara pon hari2 dgr lagu kpop tu hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. sy xdelah dgr hari2 tp ayam tuh ari2 lah sy makn.

      Padam
  10. taktahu kenape, tapi takbest pun ayam kpop ni. haha terlampau pedasss

    BalasPadam
    Balasan
    1. sy pulak sbb die melampau pedas lah sy suke..

      Padam
  11. dah try hari tuh, den tak berapa gemar lah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh..tak kena dengn selera nk wat cmne kan..

      Padam
  12. assalamualaikum ... fenomena k-pop . ayam pun dah jadi mangsa ... heheheee

    BalasPadam
    Balasan
    1. kecian ayam di kpop kan tp xpe..berbaloi jgk.

      Padam
  13. sedap wehh,, pedasssss,, hehehe :)

    BalasPadam
  14. hahaha awat tak suruh pekerja kepsi tu tolong buat mcm dalm ikhlan tu

    *dah try dah ayam ni..okay la not bad..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha...kalau buat cmtuh harulah jwpnye..

      Padam
  15. Hahaha. belum try lagi ayam ni. Selalu layan runningman je :D

    BalasPadam
  16. so boleh ko bg conclusion sebenarnye sedap ke tidak?

    :)

    BalasPadam
  17. hahahahahaha gelak baca entri ni,ada yg kata rs mcm kerepek sambal tu..ada juga yg tmbh cheese kt wedges tu he3....

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh tambah eh..xtau pulak..nnti kalau g mkn boleh ler tmbh cheese.

      Padam
  18. hot and spicy biasa tu jgk sedap bro, hari bawak anak makan kfc, dah rasa dah, adui, tak boleh masuk sangat

    BalasPadam
    Balasan
    1. xkene dengan selera nak wt cmne...yg spicy biase pon tetap sedap jgk.

      Padam
  19. lama sudah xmakan aym mcm ni..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu :) kene p makan lah kalau dh lme xmkn..hehe

      Padam
  20. ramai kata x sedap... jd cancel gi try makan... huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu...sebelum nih pon mcm kau jgk..dgr member ckp x sedap..tp finally bile try sendiri..aku suke..huhu

      Padam
  21. sedap ke spicy ke...tengok iklan kt tv tu bkn main lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasa die lebih spicy dari yg spicy biase.

      Padam
  22. aku cuba da. not bad la, sedap la jugak...

    BalasPadam
  23. nak cuba lah mlm nie..... tak tahu kfc dah ada ayam kpop!

    BalasPadam
  24. kekeke kepop kekeke kepop... mek kalu g kepsi gak oda cheezy wedges hok besar bulih 2 pah add on cheese,oloh la.....keno denge selero ngoti,heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. ouh..minat bena kalu setaro tuh..hehe

      Padam
  25. cik siti da try....rasa mcm keropok sira ja...huhu...tak sedap pun...huhu..baik hot n spicy sedap lg..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke..luqman ok jer dengn rase die..hehe

      Padam
  26. deno dah lama tak ke kfc.. deno rasa aymnya makin masin!

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin different branch kot.luqman try yg normal pon biase je..xdela masin sgt.

      Padam
  27. tak try lagi tu.. ingat nak jugak rasa

    BalasPadam
  28. Tergelak Baca entri ni... pandai betul tarik perhatian yea... Rupanya nak cerita pasal ayam KFC yg baru tu :p

    akak tak try lg... Tp tgk iklan mmg nmpk menyelerakan! nanti nak try...

    BalasPadam
  29. lol~ the intro membuatkan saya errr~
    ayam tu nampak menarik, i like pedas pedas ni :P

    BalasPadam
  30. Sedap ye? Saya rasa hari tu, tak sedap..hohoho..tak nak makan dah..rasa macam keropok bersira je..hehe. Manis..tak suka manis.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..same mcm kwn blogger sy tuh..cakap mcm keropok sire..hehe..tp sy suke je..taste x same ler kite..hehe

      Padam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP