Selasa, 30 April 2013

Makan Makan @ Murni Discovery

13:23 59
Part yang paling best bila blogging adalah sharing pasal makanan.hehe.Semua orang suka makan dan semua orang perlukan makanan.gituh kan.Jadi, untuk entry kali ini aku nak share dengan korang semua berkenaan dengan satu restoran yang dikenali dengan nama "Murni Discovery".

google sahaja pasal restoren ini, aku tengok banyak review entry daripada blogger blogger yang pernah ke sana. mana tidaknya, restoren ini ada banyak cawangan. Murni Discovery terletak di enam lokasi berbeza iaitu di USJ, SS2 Petaling Jaya, Kepong, Bukit Jalil, Aman Suria dan Mentari Petaling Jaya.


Makan malam yang tidak dirancang, aku tak pernah tahu pasal restoren ini. My Brother in law dengan my sister decided to have dinner dekat luar and bawa aku ke restoren Murni Discovery di USJ. Bila dapat menu, aku macam Ohmaigoodness..Tebal gedabak.. Pelbagai jenis menu yang ada dan yang paling menarik nama minuman dan makanan semuanya cute cute. contohnya I love you, I miss you, Teh tarik terapung, Nasi goreng meletop, roti beckham dan lain lain.



Service dekat Murni Discovery sangat terbaik sebab tak perlu tunggu lama untuk dapatkan makanan walau pon ramai customer. Pilihan makanan memang banyak giler, nak indian? malay? Chinese?Western?Italian? Semua ada.hehe.


Malam tuh kitorang order empat jenis makanan. Chicken Chop, Nasi Goreng Kongking, Nasi Goreng Ayam pandan dan juga Nasi goreng maryland. portion dia memang boleh buat korang kenyang habis habisan lebih lebih lagi Nasi goreng maryland, Dua orang makan pon still ok.hehe.



korang boleh directly ke page Murni Discovery di facebook untuk dapatkan maklumat yang diperlukan seperti alamat restoren dan menu menu yang ada di sana. Kalau ada masa tuh korang bolehlah ke mana mana cawangan untuk cuba sendiri ok.

Facebook : Murni Discovery

Sabtu, 13 April 2013

Ber - Burger di Kebab Turki Baba Rafi

23:05 36
Salam semua.Cuba teka sikit aku tengah buat apa? Oklah.biar aku tanya and jawab sendiri.actually aku tengah dengar lagu PSY yang paling latest.tajuk GENTLEMEN.katenya.kalau dengar syoklah jugak tapi bila tengok Music Video.aku rasa nak ketuk ketuk kepala PSY.tak senonoh betul.tapi aku still jugak dengar *without watching the music video ok.


*still dengar..errrr

Beberapa minggu yang lepas aku ke Mydin teman kakak aku dengan husband dia beli barang barang rumah. Bila dah lama sangat pusing pusing.perut aku mulalah bergangnam..so, aku pon cariklah kedai yang ada jual makanan yang senang nak dibeli and senang nak dimakan.ingatkan nak cari nugget or keropok camtuh.tapi after renovate arituh.semua kedai camgituh dah tade.


Sempat jugak aku snap gambar bangunan mydin pada posisi yang aku nak.semuanya gara gara jammed!..oh yer.disebabkan kedai yang aku carik tuh tade. aku pon mundar mandir dan jumpalah kedai Kebab Turki. sampai ke Turki aku berjalan carik makanan,gigih betul.


Burger.Double uolls.kite takleh makan daging single.aumm.


Jom kita layan menu menu yang ada kat Kebab Turki Baba Rafi nih.kalau tak silap aku..kat plaza Low Yat pon ada tapi dunno which level.kihkih..Bagi aku rasa die biasa saje.*aku cakap burger ok..menu lain aku tak pasti sebab nama kedai pon KEBAB kan..sure makanan utama yang dijual tuh sedap.I think so.....

Safely Arrived : Hadiah dari MNTLB Giveaway

11:26 32
Previously Bicara Mak Dara ada menganjurkan satu GA yang giler gempak habis. Ramai juga yang sponsor GA tuh, hadiah pon banyak. so, tak salah kalau mencuba and lucky me, menang salah satu hadiah dari Sponsor.


Thanks Keymee for the Hadiah.

Gigih Blurkan alamat bagai.puih!..Yang penting hadiah nih sampai dengan selamatnya dekat rumah ini. Aku risau jugak sebab normally aku bagi alamat opis kalau berkaitan dengan surat surat bagai nih. Actually dah lama sampai..bukak pintu bilik je terpampang benda alah nih kat pintu rumah.


Suka makan kek tapi kalau nak buat sendiri memang fail la kan. Adanya buku resepi memang membantu tapi tak boleh nak guna sebab peralatan lain aku tade..lagi pon aku expert masak meggi jer.acano tuh? Its ok..boleh aku bagi kakak aku ke kan..so, kalau aku nak makan kek nih aku suruh dia buatkan.muahahaha.


Jumaat, 12 April 2013

Editing is Awesome

11:56 29
Editing is actually salah satu dari hobi aku. walaupon dalam lappy nih tade software editing yang canggih canggih macam photoshop. Yes! memang tade. kalau ade pon aku memang tak tahu nak guna. yang ada nih pon photoscape. Editing Software yang basic giler. Just for fun only lah. Kalau Photoshop nih macam macam kita boleh buat.


Before


After

Ok.Previous punyer entry aku ade update pasal wedding kakak aku. and ramai yang komen cakap gambar kasut nih cantek.thank you guys. sebenarnye gambar asal tadelah cantek pon. Kusam jer aku tengok.so editkan sikit.terangkan..then taraa..guna photoscape jer..huhu.



Before


After

Semalam tengah bosan.aku edit edit gambar sendiri..gituh. Pastuh buat header..Semua header header yang aku buat sebelum nih guna photoscape jer..aku teringin jugak nak guna photoshop tapi tak reti..nak belajar.laptop pulak mengong..tiap kali nak install sure ade masalah punyer.so sampai sekarang tak install install lagi.

Jumaat, 5 April 2013

Confessions of a Cameraholic

09:18 38
International betul tajuk entry aku kali ini. poyo sungguh. Cameraholic. well that's me yeehhaa.. Kamera memang satu gadget yang penting untuk aku.walaupon sekarang nih aku belum mampu nak own a kamera yang ribu riban tuh, aku still boleh guna kamera phone yang aku pakai nih.worth it jugaklah. 


Tapi untuk gambar gambar yang aku share dengan korang untuk entry kali ini memang hasil dari kamera DSLR. Gambar kasut nih aku amek time kakak aku punyer wedding..well most of the pictures yang aku nak share arini nih di captured pada hari perkahwinan kakak aku..hehe. masih dalam mood orang kahwin..bersabarlah yer.


Well..gambar gambar kat atas nih memang blur sikit..yelah.bukannya profesional kan..Photographer  syok sendiri sajor.huhu..semua gambar aku edit guna photoscape..tak reti nak guna software canggih manggih..


And this is my tomey tomey anak buah, Ummu Syaurah. memang tak boleh berpisah dengan botol susu die tuh.fuh!..Rindu jugak kat budak nih tapi sekarang still kat kampung.. my mom yang jaga..


Ini pulak Door gift yang kitorang bagi kat orang yang datang ke wedding kakak aku..ade lagi yang lain tapi amek yang wajib bagi jer..haha..sebab dalam setiap paper bag wajib ade benda nih..bagi biskut dalam tupperware..nanti dah abes makan..tupperware boleh guna..tadelah membazirkan.. *sambil pomot AppleLady..hehe.tamat.

Isnin, 1 April 2013

My Sister's Big Day

18:26 50
Seminggu menghilang.. makin berkurang orang singgah blog nih..sedih..sedih..Padan muka..sape suruh tinggalkan blog lama lama kan..tapi aku nak ucapkan terima kasih banyak banyak pada yang still lagi singgah blog arepnakbebel nih and to my new followers.. lab you lah..

So now..aku nak update korang semua pasal kakak aku punyer wedding day..alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. On that day, keja aku Snap Snap Snap sajor. Jom layan gambar gambar semua. 




On her Wedding day, akak aku memakai baju kaler putih + Krim untuk akad nikah..dan 2 persalinan lain yang berwarna Purple dan Hitam + Merah untuk persandingan.





Tahniah for both of them..aku harap mereka akan sentiasa bahagia dan cepat cepat dapat baby..hehe..ade banyak lagi gambar gambar yang aku nak share tapi rasa macam dah panjang sangat entry..untuk entry entry aku update lagi okeh. heppi blogging semua.