Selasa, 30 April 2013

Makan Makan @ Murni Discovery

Part yang paling best bila blogging adalah sharing pasal makanan.hehe.Semua orang suka makan dan semua orang perlukan makanan.gituh kan.Jadi, untuk entry kali ini aku nak share dengan korang semua berkenaan dengan satu restoran yang dikenali dengan nama "Murni Discovery".

google sahaja pasal restoren ini, aku tengok banyak review entry daripada blogger blogger yang pernah ke sana. mana tidaknya, restoren ini ada banyak cawangan. Murni Discovery terletak di enam lokasi berbeza iaitu di USJ, SS2 Petaling Jaya, Kepong, Bukit Jalil, Aman Suria dan Mentari Petaling Jaya.


Makan malam yang tidak dirancang, aku tak pernah tahu pasal restoren ini. My Brother in law dengan my sister decided to have dinner dekat luar and bawa aku ke restoren Murni Discovery di USJ. Bila dapat menu, aku macam Ohmaigoodness..Tebal gedabak.. Pelbagai jenis menu yang ada dan yang paling menarik nama minuman dan makanan semuanya cute cute. contohnya I love you, I miss you, Teh tarik terapung, Nasi goreng meletop, roti beckham dan lain lain.



Service dekat Murni Discovery sangat terbaik sebab tak perlu tunggu lama untuk dapatkan makanan walau pon ramai customer. Pilihan makanan memang banyak giler, nak indian? malay? Chinese?Western?Italian? Semua ada.hehe.


Malam tuh kitorang order empat jenis makanan. Chicken Chop, Nasi Goreng Kongking, Nasi Goreng Ayam pandan dan juga Nasi goreng maryland. portion dia memang boleh buat korang kenyang habis habisan lebih lebih lagi Nasi goreng maryland, Dua orang makan pon still ok.hehe.



korang boleh directly ke page Murni Discovery di facebook untuk dapatkan maklumat yang diperlukan seperti alamat restoren dan menu menu yang ada di sana. Kalau ada masa tuh korang bolehlah ke mana mana cawangan untuk cuba sendiri ok.

Facebook : Murni Discovery

Ahad, 21 April 2013

Ayam Kpop still tak jadikan aku korea.

Selalu dengar lagu Kpop? *nahhhhhhh..giler tak dengar uolls.. I kpopers tegar. gituh. bila dengar lagu kpop. I rasa macam i kat dalam video klip tuh. joget joget ikut rentak music kpop (sorry! sorry!sorry!). and rasa macam Cute sangat.I rasa seksi.ade six pack. pastuh ramai yang akan jerit kat i (Oppa.oppa.oppa).Saranghaeyo oppa.mungkin sedikit geli tapi i suke.auww.

Hafal any lirik lagu Kpop tak? *Haruslah.Everyday i google lirik lagu kpop dan hafal lirik lagu tuh sampailah i boleh nyanyi seketul seketul. bila i nyanyi dua tiga baris jer.jiran jiran i yang kepochi tuh sibuk je ketuk pintu rumah i.dorang ingatkan "real" korean yang menyewa.mungkin sedikit geli tapi i suke.auww.


Cute ke kau? *Ini soalan cari pasal. I nih kalau upload picture dekat facebook tak sampai 36seconds..dah dapat beratus ratus like beserta komen yang typical "cutelah".."comelnye" dan sewaktu dengannya. Oh yer. I tak guna autolike macam sesetengah orang. video gwiyomi yang i upload untuk tontonan tersayang melebihi pageview untuk lagu gangnam style. tq pada yang support.tanpa fans. i takkan berada ditahap ini.mungkin sedikit geli tapi i suke.auww.

Dah makan Ayam Kpop? *NO!

kata orang, walau pon jawapan  yang i bagi tuh mengiktirafkan i nih sebagai Kpopers tegar ianya masih lagi belum cukup kpop kalau i tak pernah makan Ayam Kpop. where to get? Tak tahu? jom tengok iklan nih.


yaayaayaa.bila i dah makan ayam kpop nih..officially i akan jadi kpopers tegar. So, hari ini i dah cukupkan syarat untuk jadi kpopers tegar setegar tegarnya dengan mencekik Spicy Korean Crunch.


Walau pon i dah kenyang makan ayam Kpop nih, i still tak rasa macam i nih korea pon.situasi kat dalam KFC still normal. takde pon angin yang bertiup ke arah i.and tade pon gadis gadis menjerit nama i sambil pegang sepanduk. i terkilan tapi i masih sukekan Ayam Kpop.Jom ke kepsi and try this Crispy Korean Crunch.Happy blogging semua.

P/S : rapu rapu ikan kerapu.

Selasa, 16 April 2013

Laungan Cinta By Voice Of Men

Voice Of Men.Siapa Mereka? korang tahu? kalau tanya aku, honestly memang aku tak tahu apa apa berkenaan dengan Voice of Men. Jadi sekarang ini aku nak berkongsi sedikit tentang latar belakang kumpulan Voice of Men dengan korang semua.

"Voice Of Men" adalah kumpulan vokal harmoni yang telah ditubuhkan pada tahun 2007. dah agak lama kan.ketinggalan betul aku nih. Kumpulan ini bermula dengan empat orang ahli dari Universiti Teknologi Malaysia iaitu Lutfi, Fath, Taufek dan juga Che Nasrul. At that moment, Kumpulan ini di create untuk memasuki satu pertandingan band peringkat kebangsaan yang dikenali sebagai "Gegar U" yang dianjurkan oleh ASTRO.


Pada 2008, kumpulan ini melepasi 2 staged audition bagi melayakkan mereka untuk menyertai program realiti TV TV9 yang dipanggil Akademi Nasyid. Barisan kumpulan mempunyai sedikit perubahan dimana Arif dimasukkan menggantikan Che Nasrul dan penambahan seorang lagi anggota lain iaitu Hafiz.

And today, Voice Of Men yang terdiri dari Hakim, Fath, Lutfi, Yusmawira dan Arif sudah pon bersedia untuk meningkatkan bakat mereka dalam industri musik. Mereka menghasilkan lagu lagu yang membawa mesej Kerohanian, Kemanusian dan nasihat seperti single terbaru yang baru sahaja dilancarkan yang berjudul Laungan Cinta.

Laungan Cinta By Voice Of Men




Untuk mengetahui lebih lanjut lagi berkenaan dengan Voice Of Men korang boleh ke laman facebook, Twitter, Youtube, Reverbnation dan Last.fm mereka seperti dibawah :


Isnin, 15 April 2013

Lelaki By Yuna

Auwww..lelaki..lelaki..tak guna! tak guna! tak guna..katanya..*tapi tak semua lelaki tak guna Hokeh. Apa pon lagu ni boleh tahan juga.lab youlah Yuna.aku rasa lepas nih mesti banyak parody.mesti ada yang nak balas balik lagu nih.hehe.Jom dengar.


Lelaki By Yuna

Kau fikir kau siapa
cinta ini kau buang saja
ku tak perlukan memori
dan kau tak perlu kembali

kau fikir ku apa
siang malam engkau yang punya
kau datang dan kau pergi
kau buat aku begini
oh lelaki tak guna
ku berikan semua

************** dirimu
kekasihmu sahabatku
rupanya selama ini
dia menaruh hati

kadang kala aku terfikir
kau berikanya janji yang sama
engkau katakan padaku oh
sepuluh tahun yang lalu
oh lelaki tak guna
ku berikan semua

ini rupanya kau balas kembali
semuanya yang ku beri
tak pernah mencukupi
kau bukan lagi yang aku kenali
perempuan sepertiku tak ingin bersamamu
dahulu kau bukan begini
kau hancurkan hati
ku yakin dahulu kau bukan
lelaki tak guna
ku berikan semua

Credit sepenuhnya Lirik lagu Lelaki nih kepada blog LanaBusyBee. untuk part yang ******** tuh...tak sure apa liriknya.aku dengar balik pon still cannot catch up.sedih betul..sape tau komen komen la kat bawah nih ok. oh yer, pada yang pandai nyanyi tuh..balaslah lagu nih..tukar tajuk sikit.. "Wanita" ke..kihkihkih..*joking. Happy Singing Guys.

Sabtu, 13 April 2013

Ber - Burger di Kebab Turki Baba Rafi

Salam semua.Cuba teka sikit aku tengah buat apa? Oklah.biar aku tanya and jawab sendiri.actually aku tengah dengar lagu PSY yang paling latest.tajuk GENTLEMEN.katenya.kalau dengar syoklah jugak tapi bila tengok Music Video.aku rasa nak ketuk ketuk kepala PSY.tak senonoh betul.tapi aku still jugak dengar *without watching the music video ok.


*still dengar..errrr

Beberapa minggu yang lepas aku ke Mydin teman kakak aku dengan husband dia beli barang barang rumah. Bila dah lama sangat pusing pusing.perut aku mulalah bergangnam..so, aku pon cariklah kedai yang ada jual makanan yang senang nak dibeli and senang nak dimakan.ingatkan nak cari nugget or keropok camtuh.tapi after renovate arituh.semua kedai camgituh dah tade.


Sempat jugak aku snap gambar bangunan mydin pada posisi yang aku nak.semuanya gara gara jammed!..oh yer.disebabkan kedai yang aku carik tuh tade. aku pon mundar mandir dan jumpalah kedai Kebab Turki. sampai ke Turki aku berjalan carik makanan,gigih betul.


Burger.Double uolls.kite takleh makan daging single.aumm.


Jom kita layan menu menu yang ada kat Kebab Turki Baba Rafi nih.kalau tak silap aku..kat plaza Low Yat pon ada tapi dunno which level.kihkih..Bagi aku rasa die biasa saje.*aku cakap burger ok..menu lain aku tak pasti sebab nama kedai pon KEBAB kan..sure makanan utama yang dijual tuh sedap.I think so.....

Safely Arrived : Hadiah dari MNTLB Giveaway

Previously Bicara Mak Dara ada menganjurkan satu GA yang giler gempak habis. Ramai juga yang sponsor GA tuh, hadiah pon banyak. so, tak salah kalau mencuba and lucky me, menang salah satu hadiah dari Sponsor.


Thanks Keymee for the Hadiah.

Gigih Blurkan alamat bagai.puih!..Yang penting hadiah nih sampai dengan selamatnya dekat rumah ini. Aku risau jugak sebab normally aku bagi alamat opis kalau berkaitan dengan surat surat bagai nih. Actually dah lama sampai..bukak pintu bilik je terpampang benda alah nih kat pintu rumah.


Suka makan kek tapi kalau nak buat sendiri memang fail la kan. Adanya buku resepi memang membantu tapi tak boleh nak guna sebab peralatan lain aku tade..lagi pon aku expert masak meggi jer.acano tuh? Its ok..boleh aku bagi kakak aku ke kan..so, kalau aku nak makan kek nih aku suruh dia buatkan.muahahaha.


Jumaat, 12 April 2013

Editing is Awesome

Editing is actually salah satu dari hobi aku. walaupon dalam lappy nih tade software editing yang canggih canggih macam photoshop. Yes! memang tade. kalau ade pon aku memang tak tahu nak guna. yang ada nih pon photoscape. Editing Software yang basic giler. Just for fun only lah. Kalau Photoshop nih macam macam kita boleh buat.


Before


After

Ok.Previous punyer entry aku ade update pasal wedding kakak aku. and ramai yang komen cakap gambar kasut nih cantek.thank you guys. sebenarnye gambar asal tadelah cantek pon. Kusam jer aku tengok.so editkan sikit.terangkan..then taraa..guna photoscape jer..huhu.



Before


After

Semalam tengah bosan.aku edit edit gambar sendiri..gituh. Pastuh buat header..Semua header header yang aku buat sebelum nih guna photoscape jer..aku teringin jugak nak guna photoshop tapi tak reti..nak belajar.laptop pulak mengong..tiap kali nak install sure ade masalah punyer.so sampai sekarang tak install install lagi.

Jumaat, 5 April 2013

Confessions of a Cameraholic

International betul tajuk entry aku kali ini. poyo sungguh. Cameraholic. well that's me yeehhaa.. Kamera memang satu gadget yang penting untuk aku.walaupon sekarang nih aku belum mampu nak own a kamera yang ribu riban tuh, aku still boleh guna kamera phone yang aku pakai nih.worth it jugaklah. 


Tapi untuk gambar gambar yang aku share dengan korang untuk entry kali ini memang hasil dari kamera DSLR. Gambar kasut nih aku amek time kakak aku punyer wedding..well most of the pictures yang aku nak share arini nih di captured pada hari perkahwinan kakak aku..hehe. masih dalam mood orang kahwin..bersabarlah yer.


Well..gambar gambar kat atas nih memang blur sikit..yelah.bukannya profesional kan..Photographer  syok sendiri sajor.huhu..semua gambar aku edit guna photoscape..tak reti nak guna software canggih manggih..


And this is my tomey tomey anak buah, Ummu Syaurah. memang tak boleh berpisah dengan botol susu die tuh.fuh!..Rindu jugak kat budak nih tapi sekarang still kat kampung.. my mom yang jaga..


Ini pulak Door gift yang kitorang bagi kat orang yang datang ke wedding kakak aku..ade lagi yang lain tapi amek yang wajib bagi jer..haha..sebab dalam setiap paper bag wajib ade benda nih..bagi biskut dalam tupperware..nanti dah abes makan..tupperware boleh guna..tadelah membazirkan.. *sambil pomot AppleLady..hehe.tamat.

Isnin, 1 April 2013

My Sister's Big Day

Seminggu menghilang.. makin berkurang orang singgah blog nih..sedih..sedih..Padan muka..sape suruh tinggalkan blog lama lama kan..tapi aku nak ucapkan terima kasih banyak banyak pada yang still lagi singgah blog arepnakbebel nih and to my new followers.. lab you lah..

So now..aku nak update korang semua pasal kakak aku punyer wedding day..alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. On that day, keja aku Snap Snap Snap sajor. Jom layan gambar gambar semua. 




On her Wedding day, akak aku memakai baju kaler putih + Krim untuk akad nikah..dan 2 persalinan lain yang berwarna Purple dan Hitam + Merah untuk persandingan.





Tahniah for both of them..aku harap mereka akan sentiasa bahagia dan cepat cepat dapat baby..hehe..ade banyak lagi gambar gambar yang aku nak share tapi rasa macam dah panjang sangat entry..untuk entry entry aku update lagi okeh. heppi blogging semua.