Friday, March 8, 2013

Roti Canai dan Sambalnya memukau hatiku yang nurani. *overnyaaa

Ini kisah benar. bukan fiction yang merapu rapu sampai bersilat pon boleh kuar kuasa Naruto. giler annoying. tercengang tengok trailer citer silat ade super power. takpelah.ada jugak effort dorang untuk maju satu langkah ke hadapan.katenya.


**** tamat pendahuluan..sekarang masuk ke isi kandungan.*ini semua poyo.


Ok. Citer pasal roti canai nih kelakar die tahap MaharajalawakMegameletopterbaboombaboom. On one fine day *speaking uolls, iolls nak pergi makan roti canai kat satu kedai area Starhill..Normally kan kalau makan roti canai, dorang akan letak sambal jugak kan sekali dengan kuah kacang tuh. Tapi kat kedai tuh tak letak..then mintaklah kan..tapi yang aku tak pahamnya kenapa die bagi sambal nih??


see.sambal belacan die bagi aku. Nak makan roti canai dengan sambal belacan? kau biar betik..ini bukan Fear Factor hokeh. anne..anne..suka buat lawak di siang hari. 


One more thing. menu minuman aku dah bertukar..started from monday arituh kalau tak silap aku. aku dah mula minum air lain selain air orang kawen lari (air sirap) bila lepak kedai makan.auww..perubahan ketara uolls. dah bertahun minum air orang kawen tapi tak kawen kawen jugak. - Tamat -

42 comments :

  1. ye ke roti canai ngan sambal belacan?apa rasa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. smbal tuh letak tepi jer..xmkn pon...sape ler nk makan dengan sambal belacn..kitorang mtk smbal lain tp bg sambal belacan..

      Delete
  2. hahaha biar betul?kalau ak, kan mmg suruh mamak tu try mkn sdri cecah smbl blcn tu ngehhh ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelikkan..tp kitorang x mkan dengan sambal pon..

      Delete
  3. cerita ape tu bro silat ade super power..aku dah lama x tengok tv ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tgk trailer kat youtube..tp lupe la pulak tajuk ape..

      Delete
  4. Wahh..sambal belacan..biar betik. Dekat situ memang makan dengan sambal belacan ke ye? ke salah bagi.. Ala, cuba rasa, mana tahu sedap ke..hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg xlah org nk mkn dengan sambal belacan...entahlah anne tuh..

      Delete
  5. kawen je bro luqman..,xyah nak makan roticanai kat kedai mamak lagikk.,ihIIks

    ReplyDelete
  6. erks..mkn dgn sambal??mkn dgn sambal??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kitorang pon pelik..biarkan je sambal kat meja..kalau nk terai mmg tak la kot.

      Delete
  7. limau ais elok tuk kshtn jgak .. xpe .. hehehe
    tp mmg agk weird roti cnai cicah smbal blecan..hahahahhha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela kan ..perubahan yng baik kan..hehe

      Delete
  8. errk. biaq betol bagi sambal belacan.

    anne mimpi di siang hari..

    ReplyDelete
  9. hahahaha! bule lak dia bg ko sambal belacan...hahaha! tu cam nak kena tendangan tanpa bayang tu bro hahaha! suka tol baca entri ni...terbaik! tengah gelak guling2 ni~

    ReplyDelete
  10. Pelik oh, mesti rasanya lain bila dah masuk mulut. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..sure xleh makan punyer..so. better jgn try..haha.

      Delete
  11. perghh..sedapnye roti canai tu.
    kalo makan ngan kuih kari menjilat jari rasanye..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau makan ngn kuah kari bestkan..tp kr bndr mcm xde jer..haaha

      Delete
  12. knpe x tukar kpd air org dh ade anak 5 n nak tambah lg 2 anak....baru syokk..ahhah

    ReplyDelete
  13. hahaha buat lawak plak.. habis tu try ke tidok makan roti canai dengan sambal belacan+kuah

    ReplyDelete
    Replies
    1. xterai pon..sure xsedap punyer la..hehe

      Delete
  14. kalau saya dan kawan2, kitaorang panggil air sirap ni air masjid...kalau sirap tu kurang gula, sebab selalu masa makan jamuan di masjid kan selalu dihidangkan air sirap....... tak terfikir pula nak label air orang kawin.... hihi, ye juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. larh yeke..hehe..suke ati kite kn labelkan air..lol.

      Delete
  15. sory ye reply kt sni ..
    *yup , llki pn boleh mkn .. :)

    ReplyDelete
  16. aikk... roti canai makan sambal belacan ker?? hahahahahahaa... sengal ke ape.. XD

    ~ air limau nipis boleh kuruskan badan...but without ice la ..huhu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. die yg bg...tp kite x mkn pon..

      itulah kan..limau nipis bgus tp sy selalu minum yg aais punyer.

      Delete
  17. assalamualaikum LZ....sedapnya tengok roti canai tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..roti canai sedap smbal xsedap..hehe

      Delete
  18. pasal sambal belacan tu saya besa tgok kwan saya mkn dgn itu dy kata mmg tmpt dia dgn sambal belacan not sure dri daerah mana dia.... :3

    ReplyDelete
  19. Salam singgah. Dah lama sangat tak jenguk blog ni. Pagi tadi pun makan roti canai juga. Aromanya sungguh memikat di siang hari. studioous.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. kat Kuala Terengganu ni susah nak cari kedai mamak atau yg paling tepat roti canai original dari mamak. Tak macam KL, senang je nak cari roti canai bila ngidam. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah..roti canai org kite pon sedap pe..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...