Khamis, 14 Mac 2013

Dapur Berasap Bersama faafeefoo.blogspot.com


Salam mak mak semua. Arini bersama saya dalam segmen "Pandai ke masak uoollss?". Segmen ini sangat Diva dan kurlas sebab chef yang aku nak kenalkan kat korang kali ini memang Hantu Masak..kalau tak caya singgah blog beliau..Sebelum tuh aku nak share dengan korang semua antara masakan beliau yang menusuk kolbu aku.

Anyonghaseyo kome kome. *gigih nak kowea ..sanggup google cara cara nak eja how are you in kowean.ambik mood sikit.btw kawai tak aku tulis Kowea.kawai kan.kan.kan. #pangggg!

Kimbap/Korean Sushi

Korean Sushi.gituh. ari ari makan sambal petai jer.tak Kpop lah kan.Sekali sekala makan benda nih apa salahnya..makan pulak sambil tengok citer korea.baru layan.Nak resepi? klik SINI

Pernah dengar pasal dorayaki? aku dah lama tahu sebab aku nih peminat no. satu citer kartun doraemon. Aku membesar dengan citer tuh lah. Dorayaki memang fav food doraemon. aku tak pernah makan dorayaki.terkilan sangat.sedih nih.sobs..sobss. *drama 

Dorayaki

drooling..Menu? Klik SINI

Ada satu lagi dessert yang cukup mengiurkan..nasib baik dessert...kalau manusia? sure aku bawa lari siam pastuh kawin then hidup bahagia *over giler imaginasi aku. Tapi apa boleh buat kan..Dessert ini ditakdirkan menjadi makanan.so makan jer la.

Ice Cream Cake Faaskin Robin

Ice Cream Cake Faaskin Robin nih cute giler. kat luar die tuh swiss roll and kat dalam pulak ade aiskrim..drooling lagi.ihiks. Sebenarnya takdelah susah nak buat. cuma kene rajin macam chef kita nih jer..Resepi? Klik SINI

Last sekali aku nak share pasal masakan yang ada kaitan dengan ayam. kalau Chef faafeefoo suka masak.aku pulak suka makan ayam..aku dengan ayam ditakdirkan bersama hokeh. sedap kot ayam nih..rugi sapa tak makan ayam.

Ayam masak blueberry

Sexy kan ayam nih..resepi? Klik SINI

kepada isteri isteri yang dilemma bila suami tanya " arini masak ape?".. korang boleh terjah blog Chef faafeefoo and try resepi resepi yang menarik untuk memenuhi nafsu makan si suami yang tersayang. ini sahaja untuk segmen "Pandai ke masak uollss?". harap korang suka entry nih. Tamat.

P/S : yang tade suami pon boleh jugak nak masak..boleh kenyangkan perut sendiri dan perut kawan kawan.

28 ulasan:

  1. Apa ni..kenapa asyik gmbar makanan ni..hehe. Kimbap..sedapnya..nak pergi terjah lah. Gamsahamnida.

    BalasPadam
  2. mak aihh..memang drooling lah beb! tu baru tgk gmbr belum bau lagi...

    my future fiance, please cook this for me >.<

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau xpe..mmg drooling..tp itulah kn..gmbr jer..syg betul..

      Padam
  3. siot la ko.. buat aku terliur sangat2 ni..hahaha

    BalasPadam
  4. agagagagaga..terliur habisssss!

    BalasPadam
    Balasan
    1. singgah ler blog die! byk resepi kt sana!

      Padam
  5. Amboihhhh....Sedapnya gambar....
    Nasib tak boleh makan... =D

    BalasPadam
  6. Fuh.. Mencabar dugaan. banyak betul makanan yang sedap-sedap...

    BalasPadam
    Balasan
    1. nasib baik bukan tgk time pose kan!

      Padam
  7. weh...tenkiu menkiu....huhuhuhuhu...terharu nih..kalo dekat dah lama belanja dorayaki nih..bagi hilangkan kempunan...heuheu

    BalasPadam
    Balasan
    1. wc2! huhu..nk belanje dorayaki ke..hehe ..boleh jer..lol

      Padam
  8. adehh betul2 lapo da nie ..perut tiba2 bunyi ..adehhh gambar 2 baut aku terliur

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe....terliur kn ,,aku lau nk singgh blog die kene time kenyang.kalau x sure nk g mkn.

      Padam
  9. pehh! ayam tu menggoda betul lah. ni yang tak tahan ni :3

    BalasPadam
    Balasan
    1. sexy kn ...tergoda aumm ayam tuh..

      Padam
  10. amboi sedap aih makanan kat sini :)

    BalasPadam
  11. t'liur2.. nk tisu, pehh--liss..! hu3..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..singghlah blog die ,,nnti boleh tgk mcm2 resepi lg kak

      Padam
  12. wallah, seksi ayam masak merah tu. nak sikit.. hehe :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi..nk sikit?kene mintak ngn chef kite tuh la...huuh

      Padam
  13. wah!!! meriah makanan sana sini...japanese ke melatu...everything yummy2......

    BalasPadam