Selasa, 19 Februari 2013

Sepetang Di Sana.

Disana? dimana agaknya? bunyi macam jauh giler kan..tapi kat dalam mesia jugak ha..pergi dataran merdeka sajor sebab ada kerja katenya. so, aku pergilah dengan penuh kegigihan untuk membina jati diri yang kuat bagi meneruskan kehidupanku yang makin goyang ini. giler tak goyang..cuaca sekarang nih pulak berirama dan serentak dengan perasaan aku jer..kejap hujan kejap cerah..penuh dugaan sangat..*harap harap ade producer filem baca pendahuluan entry aku yang begitu puitis nih..mana tau  ayat ayat diatas nih difilemkan suatu hari nanti..baru meletopsss...ngaumm..


Victorian Fountain.

seperti yang diberitahu pada perenggan pendahuluan, aku ke dataran merdeka sebab ade kerja..kerja ape tuh, biarlah aku simpan disudut hatiku ini. berahsia giler kan.. kau hado? sebelum nih aku ade jugak ler datang ke dataran merdeka tapi aku buat endah tak endah jer dekat Victorian Fountian nih..name die yang glemer tuh pon aku baru tahu hari ini.. sadis betul..at least bertambah jugaklah pengetahuan aku yang tak berapa nak tahu nih.


motip amek gambar rumput. mungkin sebab nak bagitahu korang semua aku nih  pencinta hijau...bak kata omputih "Go Green"..sayang kat kaler hijoo sampai tak makan benda benda kaler hijo..contoh macam sayur. bukan tak suke makan sayur tapi sayang nak makan. *kukuh tak alasan untuk elak makan sayur? T__T..okbai.


ini pulak bangunan Sultan Abdul Samad. sapa sapa warganegara yang tak tahu..aku nak siku 3 kali pastuh rendam kepala dalam sup tulang. sepanjang aku kat sana..serious banyak giler bas persiaran berhenti ..bawa tourist melawat dataran merdeka. yang datang mesti amek gambar bangunan nih..dari jam 3 ptg sampai 6 petang..penuh jer orang..tak dapat nak snap gambar berdozen sebab phone tade bateri.pastuh balik..kroh..kroh.

28 ulasan:

  1. huhuu...bestnye jenjalan~ sal alasan tak makan sayur tu...memang alasan yang paling kukuh aku pernah dengar bro hahaha!

    BalasPadam
  2. hahaha....

    siku 3 kali bagi pengsan lepas tu buat sup...

    masa makan nak letak sambal kicap tak??

    kuikui

    BalasPadam
  3. len kli ngn sy plak g. hehe :))

    BalasPadam
  4. itu rumput! gmbrnya menawan skali! :)

    terbayang novel bola fixi

    BalasPadam
  5. Bangunan ni cantik n bersejarah sbb tu jd tumpuan pelancong.. btw canti gambaq..

    BalasPadam
    Balasan
    1. itulah ..bangunan sejarah..pastuh cntik pulak bangunannye..

      Padam
  6. tempat pelancongan memey byk bas berenti jugkaks., ehhehe

    BalasPadam
  7. chntek sgt ! nice yang hijau tu haaaa !

    BalasPadam
  8. Betul..cantik gambar..Tempat ni dekat je dengan kita tapi bila tengok dalam gambar mcam dekat negara orang pun ada..hehe..sejarah tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu..kene lar pergi jgk kekadang tuh.. melawat..huhu

      Padam
  9. eh sya baru tahu la pasal Sultan Abdul Samad tu..mohon jgn siku kepala sya

    BalasPadam
  10. Gambar bangunan Sultan Abdul Samad tu terasa macam, 'eh betul ke kat negara kita ni' sebab gambar tu semart sangat. Ni photographer hebak ni. Saya tangkap gambar pun senget-senget XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. tade hebaknye...semua org boleh amek..sy pon amek pastuh edit2 ler..

      Padam
  11. cantik pulak gambar rumput tu... tapi alasan tak makan sayur tu mmg tak boleh terima la... :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq...hahaha..alasan yg pelik kanl..lol

      Padam
  12. Pandai amik angle gambar..nice..suka watermark gambar tu..simple but stylo ^^

    BalasPadam