Ahad, 17 Februari 2013

Seminggu yang lalu

Bercuti selama seminggu memang syok tapi perasaan malas untuk mulakan balik kerja yang dah lama aku tinggalkan tetap menular dalam darah serta organ organ dalam badan aku nih..hehe.. Luckily dapat bertolak balik ke KL semalam, kalau gerak pagi nih memang aku MC la besok.muahaha.

Dah lama giler tak balik hometown..dapat cuti seminggu pon still tak puas. lagi pon balik kampung bukan makan tido jer..ade aktiviti yang perlu aku buat memandangkan hari perkahwinan kakak aku dah makin hampir..salah satu aktivitinya adalah mengecat rumah..ingatkan susah tapi rupanya kacang jer aktiviti cat mengecat nih..semua orang boleh.



kitorang amek masa 3  4 hari jugaklah untuk siapkan satu rumah.. *ada bahagian2 tertentu yg belum siap.hehe.tapi yang penting, hasilnya memuaskan..cat jer sendiri, kalau nak upah orang memang tak berbaloi..serious memang penat tapi seronok. 


ini adalah salah satu aktiviti aku time cuti.. snap snap snap. walaupon hasil gambar nih kurang memuaskan sebab labah labah tuh tak clear..sebab lens kot *puiii...salahkan lens pulak kan. kakak aku punyer wedding day akan berlangsung pada bulan march nanti, aku harap everything akan berjalan dengan lancar.



Dah lama tak update, rasa macam janggal pulak dengan keyboard nih..apa apa pon, salam ahad dan selamat bercuti..kepada followers baru.. thanks  yer sebab sudi follow blog arepnakbebel.com..happy blogging semua.

23 ulasan:

  1. senang senanye cat ni, upah dh mahal. hehe,

    cantik gmbr labah2 tuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau xpe..kalau reti..buat je sendiri kan..tq..men2 snap jer tuh..huhu

      Padam
  2. rasa tak puas cuti seminggu -.-"

    cantiklah gamba2 tu semua. Smart. Teringin nak reti tgkp gmbr

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg x puas..huhu..tq..ala luqman men taram jer nih..awk pon boleh jer.

      Padam
  3. Tulaa.. cuti seminggu tu ibarat cuti sehari jer.. sat sangat masa berlalu skang.. btw, pandai snap gambaq.. look nice.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa...itulah zwan..sehari je ase..sobs..tq zwan..

      Padam
  4. hye LZ.. sama la ngn kiter, last week pun cat rumah gak. chewahh rumah la sangat, cat bilik jer kiter ni. penat jugak! hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke..hehe..mmg penat tp biler dh siap baru rase puas..

      Padam
  5. 1st and 2nd pic cantik..abstrak gitu. ko bile nak kahwin? watlah serentak dgn kakak ko tu

    :P

    BalasPadam
  6. rajinnya cat rumah.. cuti la katekan.. cntik gambar tuuh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe...tadelah rajin sgt pon..huhu...tq lady..

      Padam
  7. Betul..dah lama tak update..cantiklah cat rumah warna tu. Selamat pengantin baru buat kakak arep, semoga semuanya berjalan lancar..dipermudahkan segala urusan.

    BalasPadam
  8. datang rumah tolong catkan rumah den boleh..?? den malas lah bab2 mengecat nih...huhu

    BalasPadam
  9. cat je bes, menyapu, mengemas balik tempat cat, mengemop tempat2 kene cat, membancuh cat xbrape beskan..hehehhe...:P

    (^^)V

    BalasPadam