Jumaat, 1 Februari 2013

Puteri Harbour Family Theme Park / Lat's Place

Selain dari Hello Kitty Town, Puteri Harbour Family Theme Park juga mempunyai beberapa tarikan yang lain seperti Lat's Place. Siapa yang tak kenal dengan kartun Lat nih kan..lebih lebih lagi karyanya yang terkenal sejak dari dulu lagi iaitu Kampung Boy. Rasanya sampai sekarang pon kampung boy masih lagi ditayangkan di television.


Untuk pengetahuan korang, Lat's Place di Puteri Harbour Family Theme Park merupakan sebuah restoran dimana setiap ruang di dalam restoren lat nih bertemakan hasil karya lat iaitu kampung boy. Korang juga berpeluang untuk menikmati makanan bersama keluarga atau kawan kawan sambil menontan animasi kampung boy. 



Semasa inspection dijalankan, restoren Lat ini masih belum dibuka kepada umum lagi.. jadi aku tak berpeluang untuk mengambil sebarang gambar dalam restoren tuh tetapi kitorang masih dibenarkan untuk melihat suasana kat dalam restoren tuh..walaupon tak dapat nak snap gambar dalam restoren ..aku masih boleh snap gambar di Souvenir shop yang penuh dengan karya lat..aku lupe nak beli something kat sini..sobs..sobs..



Kalau tengok semua barang kat sini, memang rambang mata..duit banyak tak kesah lah..boleh beli semua.hehehe.entah bilalah nak ke sini lagi..kalau nak datang semata mata nak beli souvenir memang tak berbaloilah kan sebab boleh tahan jauh jugak dari KL..kene datang satu family.bawak budak budak baru syok. semoga terhibur yer.hehe.

Puteri Harbour Family Theme Park 
Opening hours : Monday to Sunday (10am - 06pm)
Closed on Tuesday except Public and School Holidays


28 ulasan:

  1. Balasan
    1. kind of..luqman tgk dalam restoren lg cute..heheeh

      Padam
  2. Wahh..ada restoren Lat lagi. Menariklah, ada masa suatu hari nanti mesti kena terjah sini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..nnti kalau ade mse boleh ler g terjah.

      Padam
  3. sukanya pergi tmpt2 mcm ni. mahal tak nak masuk?

    BalasPadam
    Balasan
    1. byran msuk luqman luper ler..kene check website die..tgk ler luqman ade bg link ebsite kt entry tuh.

      Padam
  4. Owhh.. restoran rupanya.. ingatkan macam sunway lagoon suma tu.. btw, unik restoran tu.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..restoren..huhu..mmg uniklah..leh sikit dari yg len..

      Padam
  5. wah..cam best je klu dpt pegi :)

    jemput terjah entri baru :) moga bermanfaat :)
    http://noraqilahjohari.blogspot.com/2013/01/la-tahzan-innallaha-maana.html

    mohon like sini juge ye :)
    http://www.facebook.com/pages/noraqilahjoharidotcom/267245240052274

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg best tp time nih restoren lat nih belum lg officially open.

      Padam
  6. thanks for sharing, macam menarik aja

    BalasPadam
  7. yang buku nota tu macam cun je :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. luqman suke die punyer kd holder tuh..

      Padam
  8. kalau peminat lat bolela rasa teruja tengok semua tu. nak masuk percuma ke kat situ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. hurmm...x percume..dikenekan sedikit byran..

      Padam
  9. Wahhh... suka-suka bekas minuman tu mmg jenis senget mcm tu ke??? :3
    Unik disitu... ke gambar y senget???

    BalasPadam
  10. wahhhh.. wajib pergi ne.. minggu depan balik johor

    BalasPadam
  11. Wow...nak kono poei ni....tunggu banus aaaa.....ahakz

    BalasPadam
  12. cantikkkk..tapi boleh tanya? restora nie kat luar ke atau kat dalam team park? Need to paid entrance fee baru boleh sampai restoran nie?

    BalasPadam
    Balasan
    1. lat's place nih outside of the theme park,,uhuhu

      Padam