Sabtu, 2 Februari 2013

Miniland di Legoland, Nusajaya

By luqman zakaria  |  20:10 26 comments

Beberapa hari yang lepas aku ke Nusajaya, Johor Bahru. Seperti yang korang tahu, tarikan utama yang ada di Nusajaya adalah Legoland. Pengalaman di Legoland baru baru ini sememangnya mengujakan. Antara tarikan yang menarik perhatian aku ialah Miniland.*macam hancur jer BM aku..maaf cikgu bahasa melayu.


macam macam ada kat miniland. metrobus pon ada ok. seriously aku salute dengan orang orang yang berusaha untuk siapkan miniland..kalau korang nak tahu mereka mereka yang pakar nih mengambil masa selama 3 tahun dan lebih kurang 30 million bata Lego digunakan untuk mencipta mercu tanda yang ada di Asia, contohnya macam Taj Mahal, Menara berkembar petronas dan macam macam lagi.



aku suke benor snap gambar close up macam nih..walaupon time nih cuaca panas terik..still gigih jugak tapi hasilnya memang awesome.hehe. ade beberapa keping lagi gambar yang aku nak share dengan korang semua..harap korang suke.



detail giler kerja dorang kan..semuanya lego. Kalau cuaca tak panas terik sure aku habeskan banyak masa kat miniland nih..rasa macam tak puas jer arituh..lagi pon banyak tempat tempat yang best ada kat legoland nih..satu hari memang tak cukup masa untuk explore semua.


actually banyak lagi gambar yang aku snap kat Miniland nih tapi aku rasa cukuplah yer untuk entry kali nih..next time aku update lagi pasal miniland nih dengan gambar gambar yang lain pulak.happy blogging semua.


Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

26 ulasan:

  1. Balasan
    1. lajunye kau komen..aku tertekan publish td..huhuhu.

      Padam
  2. comey sangat kat LegoLand... nak pegi klu de masa nnti...BTW, Jom tukar bloglist. Kalu stuju, gtau Abe ye... tq.

    http://www.queachmad.com/2013/01/sahabat-yang-dilarang-itu-juga.html

    http://quereka.blogspot.com/2012/12/rumah-que-syurga-que-rumahku-syurgaku.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. luqman dah letak blog que Ahmad di bloglist arepnkbebel.

      Padam
  3. nak p la nanti.. insyallah.. tp panas plak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. pergi ler..pans time tenghari jer...petang2 dah x panas.

      Padam
  4. wahh.. bestnye dah dapat p sana.. dengar kata yuran nk masok situ mahal.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. oklah jugk..kalau ade mase pergi la..entrance fee boleh than jugk ler..nasib baik time nih pergi untuk company punyer inspection.

      Padam
  5. wah terbaek.. legoland...

    btw . u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. thnx ..boleh jer klau nk follo...luqman dah follow blog kamu!

      Padam
  6. pandainya snap gambar kt mini lego tu..

    BalasPadam
  7. aku ade kat johor tapi x pernah smpai lg ke legoland..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. lorh..alang alang dah de sne tuh ..singgh2 ler.

      Padam
  8. Wow......cantik lah erk......sudut ambil gambo hang pun baguih...tu nampak real tu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. tibai jer amek gmbr tuh..yg rase ok upload sini..kihkih..

      Padam
  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  10. apa beza miniland dengan legoland tuan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. actually miniland tuh dalam legoland.

      Padam
  11. teringin juga satu hari nanti nak ke Legoland bawak anak den berjalan...:)

    BalasPadam
  12. Memang hebat..betul memang salute lah dengan pembuat mini legoland ni. Ada masa dan yang penting ada duit..hehe..mesti pergi.

    BalasPadam
  13. teringin nak pi... tapi kena cukup duit dulu... huhhu

    BalasPadam
  14. Also, buy a phone card for the same company as you bought the
    SIM card from. It is a must for most people, especially businessmen.
    People who own a business want to see fast growth and for
    that they want to get the best technology.

    Look into my website ... como rastrear un celular :: http://lama46.newsvine.com/_news/2013/07/16/19494939-como-espiar-un-celular-movil-sin-ser-descubierto ::

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP