Selasa, 26 Februari 2013

Ayam Penyet Nyet Nyet

By luqman zakaria  |  22:25 46 comments

Awal awal pagi bangun pergi kerja pastuh balik penat tido. then besok pon sama..lusa pun sama..hari seterusnya pon sama..bla..bla..bla..zzzz..bosan..tapi itulah rutin harian aku, langsung tak vogue..

Kerja memang bosan tapi kalau makan tak pulak bosan.pelik aku!..tiap tiap hari aku makan benda sama tetap macam tuh jer..tak pernah pulak bosan ke apa."whathevaa" la.. kali nih aku nak share pasal ayam penyet. *tapi tadi time balik kerja ternampak satu gerai jual kambing penyet.. Next time aku pi torai and update korang.



Restoran Ayam Penyet Nyet Nyet. Kedai nih masih baru lagi lah..selain ayam  penyet..ade beberapa lagi makanan lain yang korang boleh order macam bakso, Mee Ayam, Pecel Lele dan lain lain. Kalau korang tanya aku. " sedap ke tidokkkk?".. well, Oklah boleh tahan..Aku pi terai pon sebab aku tengok ramai orang. Lokasi?

Jalan Raja Abdullah, Kampung Baru,
50300 Kuala Lumpur Malaysia


ayam tuh sebenarnya banyak tapi nampak sikit sebab kene penyet..lepas kene penyet, die nyet nyetkan lagi..gituhh..ok tak kelakar..aku mencekik ayam jer..yang lain aku bagi balik kat tokey kedai.kuikui..ok semua. selamat menjamu mata.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

46 ulasan:

  1. Nyet Nyet tu unik.. tiba2 rasa tringin nak makan kat situ sbb nama nyet nyet tu.. HEHE

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau xpe...tarikan tuh..aku p pon sbb name tuh..

      Padam
  2. haha :) ari 2 qiela ada jugak mkn ayam nyet nyet ni..serius pedas! xnak mkn dh =_="

    BalasPadam
  3. SALAM..
    NAK JEMPUT SERTAI SEGMEN JOM SHARE JJCM DIBLOG BONDE :

    http://kumahuitu.blogspot.com/2013/02/bloglist-jjcm-2013-by.html#links

    BLOG ANDA AKAN DI REVIEW DAN FOLLOWER BERTAMBAH :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq jemput...insyaallah luqman join yer.

      Padam
  4. Ada juga ye kambing penyet..hehe..menarik. Makan saya pun tak bosan..hee. Sedap ke nasi ayam penyet tu..tak pernah cuba makan lagi..orang kata bagi nama ayam penyet sebab ayam tu di penyet je.

    BalasPadam
  5. terliur tgk ayam penyet nih ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe...kalau terliur kene p terai ah..hehe

      Padam
  6. sama lah..kalau aq pun rembat ayam je..haha

    BalasPadam
  7. kenapakah gambar blur, kurang terserlah kesedapan ayam nyet-nyet tu.hehe

    BalasPadam
  8. Balasan
    1. dah lame xmkn..xleh jadi nih..kene p cpt2 pekene ayam penyet nyet2 nih..hehe

      Padam
  9. Gabaknya ayam penyet dia......
    Pos sini sikit...

    BalasPadam
  10. trima kasih arep...kerana berjaya mmbuatkan air liurku mengalir seperti air sungai hahaha! nmpak sdap r yummy~

    BalasPadam
  11. ohoiii..mlm2 nmpk makanan buat laporrr..huhu nyum2

    BalasPadam
  12. lain tempat lain cara ek nasi ayam penyet ni. masa hana belajar kat kelantan nasi ngan lauk ayam goreng je. penyet kat mana pun xtau.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. lor yeke..ingtkn semua ayam penyek same jer.. kelate ado gop eh!

      Padam
  13. Kampung baru? Dekat je nih.. Boleh try bila2.. Hehehe

    BalasPadam
  14. sedapnya...smlm baru mkn ayam penyek AP.....emmmm sedap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. remy selalu mkn kat nilai square...ayam penyek ap nie byk cawangan dia......

      Padam
  15. terliur pulak. seriously x penh rasa n teringin nk rasa ayam penyet.hihi insyaAllah

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti kalau ade jumpe..boleh lah terjah..

      Padam
  16. nyetnyetnyetttt...besar gedabak ayamnye tu..meh sini nak skit!

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..biase je,,xdelah gedabak sgt..effect gmbr tuh kot..haha

      Padam
  17. the best ayam penyettttttttttt kat SUNWAY!! hahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke...tak pernah tahu pulak..hehe

      Padam
  18. Ayam penyet ni..ayam tu dipenyet la kan? Ayam goreng eh?hehe..jakun sikit sebab tak pernah makan..

    Pecel lele tu ape?

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..macam tu kot...pecal lele tuh ikan keli...rasenye la..

      Padam
  19. eh, nyet nyet? selalu klau nyet tu saya singkatkan dari monyet..hehehe.. jgn mara..grau je..

    selalu dengar orang duk cite mkan ayam penyet.. ntah bila la dapat rasa ayam penyet yng betul2 sedap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ala...nanti ade rezeki..terserempak kat mne2 boleh la terai.

      Padam
  20. nampak sedap , tapi sedap tak ?

    BalasPadam
  21. mcm sedap je.. tapi jauh la pulak

    BalasPadam
  22. Hur man spelar Online Casino Slots

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP