Selasa, 26 Februari 2013

Ayam Penyet Nyet Nyet

22:25 46
Awal awal pagi bangun pergi kerja pastuh balik penat tido. then besok pon sama..lusa pun sama..hari seterusnya pon sama..bla..bla..bla..zzzz..bosan..tapi itulah rutin harian aku, langsung tak vogue..

Kerja memang bosan tapi kalau makan tak pulak bosan.pelik aku!..tiap tiap hari aku makan benda sama tetap macam tuh jer..tak pernah pulak bosan ke apa."whathevaa" la.. kali nih aku nak share pasal ayam penyet. *tapi tadi time balik kerja ternampak satu gerai jual kambing penyet.. Next time aku pi torai and update korang.



Restoran Ayam Penyet Nyet Nyet. Kedai nih masih baru lagi lah..selain ayam  penyet..ade beberapa lagi makanan lain yang korang boleh order macam bakso, Mee Ayam, Pecel Lele dan lain lain. Kalau korang tanya aku. " sedap ke tidokkkk?".. well, Oklah boleh tahan..Aku pi terai pon sebab aku tengok ramai orang. Lokasi?

Jalan Raja Abdullah, Kampung Baru,
50300 Kuala Lumpur Malaysia


ayam tuh sebenarnya banyak tapi nampak sikit sebab kene penyet..lepas kene penyet, die nyet nyetkan lagi..gituhh..ok tak kelakar..aku mencekik ayam jer..yang lain aku bagi balik kat tokey kedai.kuikui..ok semua. selamat menjamu mata.

Sabtu, 23 Februari 2013

Rojak Campur Campur.

21:29 46
Kalau korang rasa nak semakkan wall facebook korang dengan post dari www.arepnakbebel.com, dengan sukacitanya aku menjemput korang like page arepnakbebel.com. Kalau like, korang berpeluang untuk memenangi hadiah menarik.Ok tipu.




Iklan tamat***

Aku mengidam sekarang nih. teringin nak makan mee celup special telur burung puyuh thai. macam impossible nak dapat kat area KL nih. sobss. sobss. kenapalah mengidam benda yang memang susah nak dapat ek.kalau mengidam nak makan meggi kan senang. kat mana mana pon hado.


Inilah yang dinamakan Mee Celup Special Telur Burung Puyuh Thai. dah la sedap pastuh murah pulak tuh. Semangkuk 5 hengget sajor. ade telur puyuh..ade ayam..ada fishball.. apa lagi kau nak..giler sape tak mengidam benda nih.eheks.


blue blue sky bebeh nih tade kaitan dengan mee celup tuh. dah nama pon entry Rojak kan.so aku maen taram jer letak gambar hape. gambar nih aku snap time nak balik kampung. kalau tak silap kat bentong. tak sabar nak balik kampung lagi. boleh aku pergi makan mee celup special tuh..hehe. jangan like page arepnakbebel.com yer.. eheks.

Khamis, 21 Februari 2013

Ang Pau dan Hari Lahir

22:03 44
Syukur.Syukur. Cheque nuffnang dah pon terperangkap dalam mesin deposit cek petang tadi. Dua tiga hari lagi clear la tuh..



******

This year, aku merupakan salah seorang committee member untuk Sports Club kat company yang aku kerja..CNY dan juga Birthday bash celebration adalah aktiviti pertama yang kitorang handle untuk tahun ini.. Lepas nih kitorang plan untuk buat outdoor pulak..ada beberapa tempat yang dicadangkan.tapi belum finalize lagi.



Sentap jer bila tengok chop stick banyak macam nih. semua orang dok guna..kepit kepit kepit..aku pulak..garpu pleaseeee... tak gheti nak kepit kepit nih..tak banyak choice pon tapi berbaloi jugak sebab bihun goreng dengan kari ayam die terbaik. Kueh Sei Muka pon enak sekali..berseri seri muka aku bila makan.


oklah.aku tak tahu nak cakap apa lagi.mengantok pon ada.. semenjak dua menjak nih..aku jarang blogwalking sebab balik rumah jer rasa penat..tak syok kalau BW time tade mood..tak feeling nak baca entry..Selamat malam semua..krohh..krohh..


Selasa, 19 Februari 2013

Sepetang Di Sana.

22:03 28
Disana? dimana agaknya? bunyi macam jauh giler kan..tapi kat dalam mesia jugak ha..pergi dataran merdeka sajor sebab ada kerja katenya. so, aku pergilah dengan penuh kegigihan untuk membina jati diri yang kuat bagi meneruskan kehidupanku yang makin goyang ini. giler tak goyang..cuaca sekarang nih pulak berirama dan serentak dengan perasaan aku jer..kejap hujan kejap cerah..penuh dugaan sangat..*harap harap ade producer filem baca pendahuluan entry aku yang begitu puitis nih..mana tau  ayat ayat diatas nih difilemkan suatu hari nanti..baru meletopsss...ngaumm..


Victorian Fountain.

seperti yang diberitahu pada perenggan pendahuluan, aku ke dataran merdeka sebab ade kerja..kerja ape tuh, biarlah aku simpan disudut hatiku ini. berahsia giler kan.. kau hado? sebelum nih aku ade jugak ler datang ke dataran merdeka tapi aku buat endah tak endah jer dekat Victorian Fountian nih..name die yang glemer tuh pon aku baru tahu hari ini.. sadis betul..at least bertambah jugaklah pengetahuan aku yang tak berapa nak tahu nih.


motip amek gambar rumput. mungkin sebab nak bagitahu korang semua aku nih  pencinta hijau...bak kata omputih "Go Green"..sayang kat kaler hijoo sampai tak makan benda benda kaler hijo..contoh macam sayur. bukan tak suke makan sayur tapi sayang nak makan. *kukuh tak alasan untuk elak makan sayur? T__T..okbai.


ini pulak bangunan Sultan Abdul Samad. sapa sapa warganegara yang tak tahu..aku nak siku 3 kali pastuh rendam kepala dalam sup tulang. sepanjang aku kat sana..serious banyak giler bas persiaran berhenti ..bawa tourist melawat dataran merdeka. yang datang mesti amek gambar bangunan nih..dari jam 3 ptg sampai 6 petang..penuh jer orang..tak dapat nak snap gambar berdozen sebab phone tade bateri.pastuh balik..kroh..kroh.

Ahad, 17 Februari 2013

Seminggu yang lalu

10:37 23
Bercuti selama seminggu memang syok tapi perasaan malas untuk mulakan balik kerja yang dah lama aku tinggalkan tetap menular dalam darah serta organ organ dalam badan aku nih..hehe.. Luckily dapat bertolak balik ke KL semalam, kalau gerak pagi nih memang aku MC la besok.muahaha.

Dah lama giler tak balik hometown..dapat cuti seminggu pon still tak puas. lagi pon balik kampung bukan makan tido jer..ade aktiviti yang perlu aku buat memandangkan hari perkahwinan kakak aku dah makin hampir..salah satu aktivitinya adalah mengecat rumah..ingatkan susah tapi rupanya kacang jer aktiviti cat mengecat nih..semua orang boleh.



kitorang amek masa 3  4 hari jugaklah untuk siapkan satu rumah.. *ada bahagian2 tertentu yg belum siap.hehe.tapi yang penting, hasilnya memuaskan..cat jer sendiri, kalau nak upah orang memang tak berbaloi..serious memang penat tapi seronok. 


ini adalah salah satu aktiviti aku time cuti.. snap snap snap. walaupon hasil gambar nih kurang memuaskan sebab labah labah tuh tak clear..sebab lens kot *puiii...salahkan lens pulak kan. kakak aku punyer wedding day akan berlangsung pada bulan march nanti, aku harap everything akan berjalan dengan lancar.



Dah lama tak update, rasa macam janggal pulak dengan keyboard nih..apa apa pon, salam ahad dan selamat bercuti..kepada followers baru.. thanks  yer sebab sudi follow blog arepnakbebel.com..happy blogging semua.

Selasa, 5 Februari 2013

Puteri Harbour Family Theme Park / The Little Big Club

21:30 56
Hok aloh..taip pastuh backspace...taip lagi pastuh backspace..otak aku tak menjana sebarang idea malam nih..rasanya mungkin idea idea yang aku nak curahkan tuh tersangkut kat medulla oblongata..atau pon sebab belum makan malam..mushhhsyerkil*

Aku pernah story dengan korang semua berkenaan dengan Hello Kitty Town dan jugak Lat's Place kan..jadi, arini aku nak share pasal The Little Big Club pulak.



First floor. ade Hello Kitty Town..and The Little Big Club pulak kat second floor..masuk masuk jer nampak barney..tapi kaku jer..kalau real kan best..baru boleh nyanyi lagu " i lab you..you lab me" sama sama..haha.


elok je pingu nih bagi pose "cute" kat aku..tapi ade pulak tangan menerpa masuk.pui.spoil betul.entah siapalah kat dalam custome tuh kan..sure berat and panas giler.



Sape yang main pon aku tak tahu parents ke anak anak..lol..aku rasa budak budak mesti suka datang sini..lebih lebih lagi kalau ada performance. meriah jugak sebab ade dancing and singing. paling tak boleh blah..aku sempat bergambar dengan Bob The Builder..LOL.


Rasa macam tersisih jer aku dalam gambar nih..macam syok sendiri sebab dorang tak pandang kamera aku.sobs..sobs..oklah guys.selamat malam dan happy blogging.

Puteri Harbour Family Theme Park 
Opening hours : Monday to Sunday (10am - 06pm)
Closed on Tuesday except Public and School Holidays


Ahad, 3 Februari 2013

Nasi Briyani sedap di Mall of Medini Johor Bahru

21:27 39

Nasi Briyani sedap di Mall of Medini Johor Bahru | Berdekatan dengan legoland terdapat sebuah tempat yang dinamakan Mall Of Medini. *puii..macam starting citer dongeng jer..kitorang yang kelaparan nih memilih untuk makan nasi briyani bagi memenuhi kehendak perut yang mendendangkan bermacam macam jenis lagu dan irama..
Dalam banyak banyak tempat yang ada kat Mall Of Medini..nasi briyani jugak yang kitorang pilih untuk lunch..tapi berbaloi kot.
kitorang order 3 pinggan nasi briyani and share 5 orang..penuh dengan kasih sayang sangat..alhamdulillah..kenyang even share ramai ramai..sebab portion die banyak.

satu ayam rendang, satu lagi ayam goreng biase..another one plate kalau tak silap mutton..kat dalam gambar nampak kecik jer..tapi real punyer nak pegang pinggan satu tangan pon terketar ketar sebab besor sangat.lol.

papadom nih laju jer habes..krukk krakk krukk krakk ...then licin..kalau ke sana korang boleh cube yer..aku rase tempat lain ade jugak tapi tak pasti la pulak kat mana kan..boleh tahan jugak sedapnya..time aku lunch kat sini pon ramai jer customer.oklah semua. heppi dinner.

Patrick Star, the Keychain

17:02 34
One thing yang aku akan buat bile aku pergi mana mana, aku akan beli something untuk menandakan yang aku pernah ke tempt tuh. so bile aku pergi legoland arituh..aku beli keychain patrick star. keychain pulak besar mana jer pon..tapi harga die mak aii..


sorry.blur sikit gambar nih.

ingatkan nak beli juga untuk member member office tapi sayangnya kos tak membenarkan..yang sebesar nih pon dah MYR20. kalau 10 key chain dah berapa ringgit kan..bukan berkira tapi wallet tak tebal.lol.



Cute giler.thats why aku beli..hehe..sape sape yang pergi legoland jangan lupe singgah souvenir shop..ada banyak pilihan..aku tengok patrick star terus beli..kalau survey semua dulu sure beli banyak..makin nipislah wallet..lepas beli cepat cepat keluar.hoho. 

Sabtu, 2 Februari 2013

Miniland di Legoland, Nusajaya

20:10 26
Beberapa hari yang lepas aku ke Nusajaya, Johor Bahru. Seperti yang korang tahu, tarikan utama yang ada di Nusajaya adalah Legoland. Pengalaman di Legoland baru baru ini sememangnya mengujakan. Antara tarikan yang menarik perhatian aku ialah Miniland.*macam hancur jer BM aku..maaf cikgu bahasa melayu.


macam macam ada kat miniland. metrobus pon ada ok. seriously aku salute dengan orang orang yang berusaha untuk siapkan miniland..kalau korang nak tahu mereka mereka yang pakar nih mengambil masa selama 3 tahun dan lebih kurang 30 million bata Lego digunakan untuk mencipta mercu tanda yang ada di Asia, contohnya macam Taj Mahal, Menara berkembar petronas dan macam macam lagi.



aku suke benor snap gambar close up macam nih..walaupon time nih cuaca panas terik..still gigih jugak tapi hasilnya memang awesome.hehe. ade beberapa keping lagi gambar yang aku nak share dengan korang semua..harap korang suke.



detail giler kerja dorang kan..semuanya lego. Kalau cuaca tak panas terik sure aku habeskan banyak masa kat miniland nih..rasa macam tak puas jer arituh..lagi pon banyak tempat tempat yang best ada kat legoland nih..satu hari memang tak cukup masa untuk explore semua.


actually banyak lagi gambar yang aku snap kat Miniland nih tapi aku rasa cukuplah yer untuk entry kali nih..next time aku update lagi pasal miniland nih dengan gambar gambar yang lain pulak.happy blogging semua.


Jumaat, 1 Februari 2013

Puteri Harbour Family Theme Park / Lat's Place

20:21 28
Selain dari Hello Kitty Town, Puteri Harbour Family Theme Park juga mempunyai beberapa tarikan yang lain seperti Lat's Place. Siapa yang tak kenal dengan kartun Lat nih kan..lebih lebih lagi karyanya yang terkenal sejak dari dulu lagi iaitu Kampung Boy. Rasanya sampai sekarang pon kampung boy masih lagi ditayangkan di television.


Untuk pengetahuan korang, Lat's Place di Puteri Harbour Family Theme Park merupakan sebuah restoran dimana setiap ruang di dalam restoren lat nih bertemakan hasil karya lat iaitu kampung boy. Korang juga berpeluang untuk menikmati makanan bersama keluarga atau kawan kawan sambil menontan animasi kampung boy. 



Semasa inspection dijalankan, restoren Lat ini masih belum dibuka kepada umum lagi.. jadi aku tak berpeluang untuk mengambil sebarang gambar dalam restoren tuh tetapi kitorang masih dibenarkan untuk melihat suasana kat dalam restoren tuh..walaupon tak dapat nak snap gambar dalam restoren ..aku masih boleh snap gambar di Souvenir shop yang penuh dengan karya lat..aku lupe nak beli something kat sini..sobs..sobs..



Kalau tengok semua barang kat sini, memang rambang mata..duit banyak tak kesah lah..boleh beli semua.hehehe.entah bilalah nak ke sini lagi..kalau nak datang semata mata nak beli souvenir memang tak berbaloilah kan sebab boleh tahan jauh jugak dari KL..kene datang satu family.bawak budak budak baru syok. semoga terhibur yer.hehe.

Puteri Harbour Family Theme Park 
Opening hours : Monday to Sunday (10am - 06pm)
Closed on Tuesday except Public and School Holidays