Ahad, 6 Januari 2013

Kejadian dulu dulu yang Suprise.

1. Same Species and Same Gender but not human or animal.

Dengan muka riak dan bangga aku mengendong Handphone Nokia 5300 ke sana ke mari tanpa menoleh ke kiri mahu pon ke kanan. handphone yang canggih itu aku "slide" kan setiap 3 minit sekali untuk menimbulkan rasa cemburu orang yang melihatnya. *tup tup tak sampai 3 bulan handphone tuh dah kene curik. aku pon mulakan aktiviti carutan berperisa kari dengan lantangnya tapi tak guna jugak sebab benda dah hilang. padan muka kau.sape suruh riak dan bangga sangat.Balasan cash kau dapat. T__T

Handphone pon dah takde.so, syiling jadi bff untuk beberapa hari. Public phone tepi kedai akak cucuk cucuk jadi tempat aku bermanja. setiap kali aku mulakan langkah, aku akan mengeluarkan muzik Kpop yang merdu.. datangnya dari duit syiling yang giler heavy kat dalam poket seluar nih. kalau guna public phone syiling kena banyak. kalau kau bawa 50 sen, kau cuma sempat cakap "Hello" pastuh cut off dah.. *bengang kenapa public phone tak boleh hantar SMS.

musik Kpop tak lagi menyelubungi hidup aku sebab hati aku mula curang dengan Sony Ericsson J1O.Mase tuh handphone nih macam famous gituh kan.perasan riak mula kembali tapi aku berjaya tepis sepantas Jumper man. Aku ingat aku sorang je yang guna S.E. J10 tuh tapi sangkaan aku meleset bila aku lepak dengan kawan kawan kolej..pastuh depa dengan muke cute nya mempertontonkan handphone yang same species berserta jantina yang sama. #whatthe..


see..sama species dan sama jantina kan.Handphone nih paling terbaik bagi aku tapi sayangnya.ianya gugur di medan lautan. tercekik air masin.masuk ICU kejap tapi tak dapat bertahan lama.. #merinduimu. 

2. Nasi goreng aku cinta padamu sayangku muah muah.

Dari awal kelahiran, aku tak pernah merasa tinggal dekat Hostel. Ulang alik jer dari rumah ke sekolah tiap tiap hari * 1 Kilo pergi, 1 kilo balik. kalau kata korang ada modelling job, korang boleh bagi aku, nak suruh aku catwalk sebatu dua pon aku masih mampu. tapi itu dulu la..sekarang nih tempat kerja sejengkal semut parkinson pon nak naek monorail.

Tapi masa aku masuk kolej, aku berpeluang tinggal kat hostel atau dengan nama lain Dorm!. kepala aku mula berdenyut bila aku tengok dorang tetapkan 16 orang dalam satu dorm dengan 3 bilik air yang sangat cute. satu bilik air nak masuk dua orang pon tak muat. *tapi kejadahnya nak masuk sampai 2 orang kan. 

balik kepada nasi goreng! Bile tinggal kat hostel, ramai kawan kawan. malam jer kitorang keluar lepak dekat kedai makan yang harga makanannya masa jer dengan kedai lain tapi portion die waka waka eh eh banyak giler.Kedai tuh jadi tempat lepak rasmi kitorang. sampai kan ada waitress kat situ jatuh hati kat member2 aku. * agaknyalah. sebab die bagi nasi goreng cinta kat member aku.

*maaf gambar nih HD off.

kelakar pulak bile teringat kenangan waktu muda muda dulu. *sekarang pon masih muda cuma angka umur tuh jer semakin bertambah. rindu nak balik kedah. makan nasi bujang kat kedai nih. #memori.. terpanjang pulak entry aku untuk kali nih.tak banyak gambar..ini semua gambar godek godek (gambar nostalgia).selamat berblogging.




29 ulasan:

  1. assalamualaikum lugman...memang surprise...

    p/s boleh kalau nak join lagi tinggalkan jer tarikh lahir kat ruangan komen mama tu yer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. luqman dah joined mama..thnx yer bg peluang!

      Padam
  2. zaman muda-muda memang banyak sangat kenanganya :) tesenyum simpul bila ingat balik semua ni :)

    BalasPadam
  3. hehe..sekali baca, macam dah tua sangat bunyinya..Sony Ericsson itu juga idaman ku waktu remaja2 dulu. Tapi bila dah besor, tak mau dah hp tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam je..tap lum tua lg..mude remaja lg nih..

      Padam
  4. 1st time jln2 kat kedah terus jatuh cinta. Nak g lg

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti kalau ade rezeki dan kelapangan...boleh la pergi lagi..hehe

      Padam
  5. macam teringin je nak dapat love camtu kat nasi goreng harharhar! =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau teringin kene pandai mengayat tukang masak..haha

      Padam
  6. public phone jugak yang gempak kan haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..memang gempak abes..naseb baik xde camera untuk public phone kalau x mesti lg gempak.

      Padam
  7. Public phone kalau boleh sms...kira canggih terrr!

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang jenuh la..nk taip pastuh masukkan sposen..senttt!!

      Padam
  8. maap ye abam sebab bebel pasal blog nieh. huhu. done vote dah. harap tak marah. :'(
    goodluck! :D
    http://gilesepek.blogspot.com/2013/01/kuningyellow-membebel-p.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. takpe...bebel byk2 pon xpe..tp bebel bende baik la.hahaa..thnx sbb sudi joined segmen pastuh undi lg..:)

      Padam
  9. sama lah dlu dudk asrama.. :) benci sangat. tapi it become sweet memory bila igt2 balik

    BalasPadam
  10. mak dara pun rindu nak balik kampung mak di kulim

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke...kalau dah rindu kene pergi tuh mak dara..kihkih.

      Padam
  11. nak makan nasi goreng tuh perlu penuh dengan perasaan kasih dan sayang tuh...hehe

    BalasPadam
  12. haa betul betul, dulu sapa ade henpon nokia/ sony yg canggih sikit dialaa yg paling hebat.

    BalasPadam
  13. sekarang handfone itu sudah terganti dengan yang canggih kan? haha :P

    BalasPadam
  14. mesti kes teringat rumah.. maklumlah feztime duk asrama.hehe ok lawak ja.

    mmg stail nasi goreng tu letak sos cmtu ka. nasib xletak no tel

    BalasPadam
  15. bila tengok gambar lama, mula lah teringat cerita dulu2.

    BalasPadam