Isnin, 28 Januari 2013

Bayu Marina Resort, Johor Bahru

By luqman zakaria  |  19:38 39 comments

Sebelum aku citer pasal Bayu Marina Resort. aku nak  berterima kasih banyak banyak kat semua blogger blogger dan juga silent readers sebab still lagi singgah blog arepnakbebel.com. dah hampir sebulan aku tak update tapi trafik still awesome. korang korang yang joined Permanent Bloglist arepnakbebel boleh check link blog korang kat sidebar yer.kalau tade.please please bagitau. 

Oh yer. kepada yang undi blog arepnakbebel.com untuk Kategori Favourite Lifestyle Blogger, korang memang awesome giler sebab sudi luangkan masa untuk sign up and vote. for those yang rasa rasa macam "nak undilah"! korang still boleh undi sehingga 10 februari nih.. in case kalau nak vote korang boleh klik link kat bawah.





on 26 and 27 January, aku ke johor bahru sebab ada urusan kerja  plus leisure.hehe. sepanjang aku berada di johor bahru, aku stay kat Bayu Marina Resort. Everything was planned by aku punyer office mate, so aku tak survey bilik kat resort nih whether ok or not, but suprisingly, bilik kat resort nih quite big and comfortable. no wonder lah fullybooked.



Studio Room. seriously quite big and selesa. sepatutnye kitorang mintak twin bedded tapi dah fullybooked. so amek je la double bed pon. as you can see the katil ade kat sebelah wall tuh. another one more thing, bilik nih berada di tingkat yang paling atas and the view from this room was really awesome.


see.nice kan.tapi stay sini one night jer. tuh pon check in midnight and the next morning, kitorang kene gerak ke puteri harbour and nusajaya. but before depart from the resort, kitorang pergi breakfast dulu. it was a buffet breakfast. oh yer. cakap pasal makanan nih..paling aku suka, dorang punyer fishball. yum yum..tapi tade gambar.sorry. aku sempat snap sikit sikit jer.



yang nih amek gambo jer..makannye idok..nampak macam sup tapi hentah lah. dekat 2 jam jugak aku mengarang, mengedit entry nih.berwap dah nih. ade satu lagi gambar yang aku nak upload..gambar kueh tak tahu nama. 


ha.. inilah die..sape tahu nama penuh kueh nih.. normally kat dalam ade inti kacang..yang nih actually big version punyer..aku sepatutnya letak yang normal size kat sebelah.baru korang boleh imagine kueh nih besor mane.hehe.oklah guys.lastly, aku harap korang enjoy dengan entry nih.entry pertama selepas beberapa minggu tak update.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

39 ulasan:

  1. amboi makan sedap tu....
    ramai peminat rindu baca blog ni, jadi tuan blog kenalah rajin update yer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. thnx aisy nasiha sbb selalu singgah blog nih..

      Padam
  2. comelnye tmpt ni... sedap laa

    BalasPadam
  3. Welcome backk!! Nice view though. Mesti romantic waktu mlm kan. HAHA. Ngee!

    BalasPadam
  4. macam jeles jer... i jeles kay...best lah...hik hik hik... apa x halo2 bley tumpang sekaki... :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. aip aip..jgn jeles..nnti ade rezeki..bolehler pg.

      Padam
  5. Dah lama tak update..baru nampak..waa..cantiknya pemandangan dia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..mmg lame x update..thnxsinggah yer!

      Padam
  6. peh..lama hupdate nampak..ehe..ohhhsemnya semua gambar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. weeeehhh...tukat dot com ler..aku nk singgah blog ang x bulih!

      Padam
  7. welcome back bro! pergi lagoland ke? haha

    BalasPadam
  8. Aku tau kueh tu tp tk pena tau nama.... Haha

    BalasPadam
  9. Nice gila bilik dia......
    Cam honeymoon suite pun ada... =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup! luqman pon xsngka studio room die cmnih.

      Padam
  10. wuah bestnye bro...bilik memang terbaik...hm..??? sala kueh tu krole tau n penah mam tapi tak tahu namanya bro...tau mam jew hahaha! serius bro! lama jgak tunggu bro update entri ni..rupenye sibuk ngan keja kat johor~

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe...ituler krole..aku pon tau mkn tp x tau name..thnxyer sbb sokong arepnakbebel.com

      Padam
  11. Gambar-gambar ni cantik sangat..ada insta tak ? hee ~

    BalasPadam
    Balasan
    1. de je...follow ler lau sudi..kihkih..

      Padam
  12. perghhh awesome gila, ni menambah keterujaan gua nak ke Bayu Marina tersebut ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg awesome..nk lg awesome...stay kat thistle jb..hehehe

      Padam
  13. aq dah 3 tahun tinggal kan jb nih, tp tak penah plak aq jumpa bayu marina..dekat dengan Danga Bay kew bro..one more,gambar cantik macam cam pro..ke mmg dh grafik designer..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. 3 tahun...lamenye...lagi pon Bayu marina nih consider masih baru lg la..location die aku pn x tau sgt..org bwk jer..haha..aku bukangrafik designer laa..huhu

      Padam
  14. tempat best, makanan dia sedap. wah mesti rasa nak pergi lagi. tapi gambar kuih yang last tu dah lama tak makan, tak tahu juga nama dia apa, tapi rasa nak cari la esok. salam kenal dari saya :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. kueh booommm la...dah tau dah...hahaha..salam kenal jgk..thnx singgah arepnakbebel.com

      Padam
  15. bestnya... mahal ea bayar?.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. best ler jugk...free jer..xyh bayor ..lol

      Padam
  16. fuh nice yer bilik tuh...pasti tidur dgn nyenyak kan..:)

    BalasPadam
  17. Kuih tu macam pau goreng kan..tapi inti kacang .sedapp..suka makan..kalau letak biji bijan kat luar tu lagi sedap..nyum nyum..mahal tak bilik kat situ? Cantikla...teringin nak pergi sane kalau holiday nti :)

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP