Selasa, 30 Oktober 2012

Malaysian Social Media Week 2013 Soft Launch

Seriously aku nih memang malas nak check email..kalau sekali aku bukak tuh rase macam artis la pulak kan...tengok email riban riban..dapat email dari fans katenye!..arituh aku buka email ade lebih kurang 40 ribu email..for sure semua email tuh x penting...tick mark all then delete je semua! DONE! 

Arini aku kuatkan semangat aku untuk bukak email sebab nak check something regarding student portal..aleh aleh ternampak email berkenaan dengan Malaysian Social Media Week 2013. Sebelum nih aku pernah lah dengar pasal MSMW nih tapi tak tahu apa apa berkenaan dengan MSMW. aku usha usha die punyer poster and baca die punyer itinerary macam menarik jer..so, aku decide untuk join event nih..lagi pon kat sana nanti akan ade ramai orang termasuk blogger2 lain jugak..aku boleh jumpe blogger2 lain and kenal kenal kat dunia nyata..hehe.


Reason kenapa aku update pasal nih sebab aku nak tahu ..ada tak antara korang korang yang melawat blog aku nih akan berada di sana jugak on 02 November nanti..nanti boleh jumpe kat sana..kalau ade nampak aku ke..tegur tegur lah..aku nih susah nak tegur orang sebab aku  nih pemalu..OKBAI...hehehehe..apa apa pon jumpe sane!

Sabtu, 27 Oktober 2012

A Funny Lip Reading by Faradyable *Malay

Salam Aidiladha Kepada Semua.

jangan biarkan hidup anda diselubungi oleh kebosanan. kalau tak! sure jadi macam aku. Sedih betul bile orang lain semua sibuk Raya..masak itu ini, buat korban la..potong daging and bla bla bla.. aku plak masih baring baring kat atas tilam sambil usha usha youtube. pastuh tetibe teringat pasal video lip reading by faradyable..setiap kali tengok aku mesti aku gelak punyerlah..jadi aku nak share dengan korang moga moga korang pon akan gelak same bile tengok video nih.

1. Puasa


2.Hari Raya


Seriously memang kelakar..ada banyak lagi video yang dihasilkan oleh farady nih..kalau korang nak tengok lagi yang lain lain korang klik SINI. dan kalau korang nak tahu siapa empunye suara character character dalam video video kat atas nih..korang boleh tonton video kat bawah nih..petikan dari rancangan Nasi Lemak Kopi O TV9.


Haa..inilah orangnya! memang pemalu orangnya tapi idea memang kreatif abes! apa apa pon kalau korang bosan bosan bolehlah tonton video alih suare merapu nih..Selamat menonton.

Ahad, 21 Oktober 2012

20 Ways to Break Up

Nak break up tapi tak tahu macam mane? jangan risau..ada 20 cara yang berkesan untuk  break up dengan boyfriend or girlfriend korang dengan cara yang mudah dan bergaya..eh!..

1. Pretend You're Gay
2. Pretend You're Lesbian
3. Pretend You have a Kid
4. Be An A**hoole
5. Pretend You're Going to War
6. Pretend You're dead
7. Pretend You're Related
8. Ask Your Mum for Help

Arghh...so many things to write up! so aku rasa lebih baik korang tengok video kat bawah nih..sebab kalau korang baca jer apa yang aku tulis..korang tak akan paham..so..lets watch this and prepare to break up with your partner! LOL.



Cool kan! tapi ape yang lebih cool adalah aku tak perlukan semua nih sebab aku tade girlfriend untuk di putuskan hubungannye..muahaaha. so anyway, video nih di produce kan oleh  WAH!Banana which is a production thats all about random stuff. if you are soooo into this kinda thing..u can just go to their channel and subscribe. Just click this LINK to directly go to WAH!Banana's Channel.

Khamis, 18 Oktober 2012

Passport Express By Rewan Ishak

Passport Express merupakan Satu Filem pendek Arahan Rewan Ishak. Filem Pendek ini sebenarnye di buat untuk Astro My Hometown sempena Hari Merdeka yang lepas.. Means that Filem pendek yang bertajuk Passport Express nih dah lama ada kat youtube tuh...aku jer yang belum tonton..tapi aku still nak share pasal Passport Express nih sebab..

1. Citer die pendek ( of course lah pendek! dah name pon Filem Pendek )

2. Aku suke Background dalam filem nih..sangat sangat cantik. Angle pon very Ummphh!

3. Aku suke tone warna yang digunakan dalam filem.. *betul ke tone warne! suke ati kau jer!

4. of course sebab ade moralnya.

5. pelakon dalam filem pendek nih dapat menjayakan watak dorang dengan berkesan...tapi setiap orang/penonton ade pandangan dorang sendiri, jadi terpulanglah pada korang untuk menilai hasil lakonan dorang dalam Passport Express dengan menontonnya sendiri.

Itu adalah antara sebab sebab kenapa aku suke filem pendek arahan Rewan Ishak nih..Untuk pengetahuan korang, filem ini dirakamkan di Perlis dan ianya sedikit sebanyak telah mempromosikan tempat tempat yang menarik untuk dikunjungi di negeri tersebut..Jom Tonton..



aku harap korang tonton filem nih sampai habes..hehe..sebab aku nak juga tahu pandapat korang tentang filem pendek nih..Bagi aku Filem pendek arahan Rewan Ishak sangat menarik..aku ade tonton satu lagi filem pendek arahan Beliau jugak yang bertajuk "LIGHTBULB"..filem tuh seriously memang pendek giler..7 minit jer..tapi sangat best sebab korang kene gunakan otak untuk memahami filem tuh ..sebab kalau tengok mengkucing bute jer ..surelah xpaham..*macam cakap kat diri sendiri jer!

Kalau korang suke tengok Passport Express nih and nak tengok lagi video video lain yang dihasilkan oleh Rewan Ishak. Korang boleh  ke Channel Beliau sendiri di SINI.

Selasa, 16 Oktober 2012

Kami dan Majlis Konvokesyen KPTM yang ke 29 di PICC

Menaip entry sambil senyum sampai ke telinga! aumm!.

Majlis Konvokesyen KPTM yang ke 29 dah pon menutup tirainya pada hari Ahad yang lepas. Fuh! Barulah aku dapat bernafas dengan lega..semua oxygen mampu disedut dengan "flawlessnya". Apa yang dapat aku simpulkan kat sini..aku mampu tersenyum dengan lebar sebab semuanya berjalan dengan lancar. Tapi aku rasa tak puas hati sebab tak dapat nak meluangkan masa dengan kawan kawan yang lain..tak dapat nak berjimba and bergambar beramai ramai  selepas Majlis konvo, selesai saje majlis tuh  mereka semua bergegas keluar untuk jumpa dengan keluarga masing masing termasuklah aku.


thanx for the "Real" Roses and the cute bebear my Sis! ingatkan habes konvo tuh pulang dengan tangan kosong jer..tapi dapat juga nih! hehe. Comel kan..aku ada banyak gambar gambar yang aku nak upload and share dengan korang..so, aku gabungkan kan beberapa gambar macam kat atas tuh..kalau letak satu satu sure entry nih tak akan ade penghujungnya.


Gambar gambar kat atas nih di "sweet memori" kan pada hari jumaat ( 12 October 2012 ) sewaktu Raptai untuk Majlis Konvokesyen KPTM yang ke 29 diadakan.. aku tahu gambar gambar nih hanya menampakkan aku seorang jer lelaki..yer! memang pon sebab yang lain tak nak datang..tunggu UITM punyer konvokesyen baru nak join..ok fine! oh yer! aku pernah update pasal Raptai konvokesyen beberapa hari yang lepas.kalau korang nak tengok tengok entry tuh boleh ke SINI.


and ini pulak..Family Photo! Kalau tak bergambar macam nih untuk Majlis Konvokesyen tak meriah lah kan..kitorang snap gambar nih sendiri jer..tak beli mana mana package gambar yang ada kat PICC nih pon..bawak kamera sendiri dan snap snap and taraaa jadilah gambar nih..lagi pon ramai betul orang datang buat business gambar kat sini..macam macam ada..sampai pening nak melayannye.


Gambar banyak snap kat dalam dewan sebab kat dalam dewan ..orang len sebok nak bergambar kat luar..tapi kitorang dengan aman dan damainya bergambar dalam dewan..hehe..aku tak sempat nak bergambar dengan kawan kawan lain selepas majlis tuh..tapi aku ade terserempak dengan sorang dua kawan aku masa kat dalam dewan and kitorang pon ambik peluang nih untuk bergambar bersama #sori jaja! terpaksa suruh kau pakai balik jubah tuh..hehe.


yup! dua orang jer! yang len semua lesap..entah ke mane menghilang..sure aku tak carilah kalau nak nak carik jumpe ke dorang semua dalam crowd yang macam  kat bawah nih!


kalau tengok kat depan nih macam ok jer..tapi kalau tengok kat hujung hujung sane..fuh! sesak betul..nak jalan pon susah. aku takkan lupakan kenangan  kat sini walau pon aku masih ade satu lagi Konvokesyen yang perlu aku hadir..Konvokesyen Uitm..tak sabar nak tunggu bulan 12..aku rasa kat sana nanti lagi meriah sebab kawan kawan yang lain akan hadir sama..mesti lagi ramai..see you there ok kawan kawan! untuk penutup entry nih aku nak tayangkan gambar yang paling di tunggu tunggu.


taraaa! eh! maafkan aku! tersilap upload gambar pulak..tapi takpelah..dah upload kan..oklah semua..selamat malam..selamat berblogging semua..dikesempatan nih aku nak ucapkan terima kasih sebab sudi singgah blog arepnakbebel nih..thanx jugak pada followers baru yang sudi follow and kalau free free tuh singgah lah blog nih lagi..babai.

Jumaat, 12 Oktober 2012

Kami Dan Raptai Konvokesyen di PICC

Bertolak dari rumah jam 8:30 pagi and reached putrajaya jam 9 lebih..Pengambilan Jubah tadi went smooth jer..after that, went out for lunch..makan nasi ayam..a big thank to my friend punyer parents sebab belanje makan..Best lepak lepak with them sebab dorang sangat cool and sporting. the best part untuk hari nih aku jumpa kawan kawan kolej and kitorang snap snap pictures and borak tak henti henti.


masuk je ke dalam dewan..aku dah tercarik carik..sapelah yang aku kenal ade kat sini..then..aku terserempak dengan tiga orang nih..luckily ade dorang..kalau tak sure aku terpinga pinga sorang diri kat PICC nih..


and then, Gbum ( Tengah ) and Izie ( Tudung Ijau ) datang..jadilah lagi meriah..lebih leblih lagi bila si Tudung Ijau tuh dah sampai..kecoh satu dewan..oh yer..suasana kat dalam dewan pon meriah ..ramai jugak orang..nasib baik datang awal, kalau tak nanti kene Q panjang untuk amek jubah.



nak amek gambar dalam dewan konvo tapi sayang bateri low..paling tak leh blah, arini aku jumpa kawan yang selalu gaduh time kat kolej dulu..nampak muke jer terus nak gaduh..tapi bukan gaduh extreme lah..gaduh yo yo or jer...


ini lah minah ( kawan ) yang aku selalu gaduh tuh...die budak Masscom sekarang!. Opps! sori Akie..TER-mentioned pulak. selain mereka mereka di atas..aku ade jumpe kawan kawan len..

\

yang tade dalam gambar..sorilah yer..tak sempat nak snap..tapi takpe.. jumpe ari ahad nanti boleh snap pictures banyak banyak yer..Selamat Tamat Belajar and selamat Konvo..sure korang tengah try jubah and feeling feeling depan cermin..kann?

Ahad, 7 Oktober 2012

"Untuk Dia" ( Najwa Latif DAN Sleeq ) Versi Paling Seram..HEYYY!

Cover atau Parody?.pada aku ini adalah sesuatu yang sangat menyeramkan dan boleh menyebabkan perjalanan darah dalam otak aku bercelaru. dan part yang paling menyeramkan adalah pada minit yang ke 3.33 sampailah habes..kalau korang tak nak dengar dari awal..korang boleh ke minit yang aku mentioned tuh yer..


so..apa pendapat korang? adakah korang rasa ianya berbaloi untuk didengari dan sesuai untuk kanak kanak? takpon..adakah anda telah membazir masa anda selama 3.44 saat dengan menonton serta mendengar lagu ini? anda tentukan..berapa bintang untuk video ini? LOL

Jumaat, 5 Oktober 2012

OLE OLE ! Olelelelelleh Oyeah!

OK.apa khabar adik adik di rumah? kami disini sihat sihat belaka. #ececeh! terasa macam pengacara rancangan ADIK ADIKKU TV9 la pulok.oh yer. aku nak tanye sikit.korang dah berjaya tak gunakan produk "webcam" yang aku bagi dalam entry yang lepas? Kecian rakan blogger aku nih..hidup hidup die ingat aku nak bagi tips untuk hilangkan jerawat tapi hampeh.sori Siti Farhana (www.millivanilo.blogspot.com)..hehe..jangan serik ok! singgah ler lagi kalau ada mase yer.

****

aku rasa macam keterlaluan pulak letak tajuk entry macam tuh tapi tak kesahlah. arini rakan ofis yang on leave beberapa hari yang lepas dah pon "kembali" ke office..pergi bercuti katenya..kat korea lagi..kau hade? tak kesahlah kat mane pon kan..kalau ade rezeki lebih aku pon nak jugak bercuti ke luar negara tapi belum masanya lagi.  Sudah cukup Sudah! aku nak share gambar Ole Ole yang officemate bagi kat aku  siang tadi.Thanks Kak Azah!


inilah die! comel kan Nail Clipper nih..


Key Chain beruang Koala yang kat atas nih pon aku dapat dari Office mate jugak..bulan lepas kalau tak silap aku, die ke Australia and belikan kitorang Ole Ole yang comel nih. ada satu lagi! tapi gambar tak clear.so aku upload dua keping gambar jer. oklah adik adik sekalian. selamat malam.

@ini jer ke yang kau nak bagitahu readers? macam tade motip jer..informative pon idok..APTB!