Khamis, 18 Oktober 2012

Passport Express By Rewan Ishak

21:08 34
Passport Express merupakan Satu Filem pendek Arahan Rewan Ishak. Filem Pendek ini sebenarnye di buat untuk Astro My Hometown sempena Hari Merdeka yang lepas.. Means that Filem pendek yang bertajuk Passport Express nih dah lama ada kat youtube tuh...aku jer yang belum tonton..tapi aku still nak share pasal Passport Express nih sebab..

1. Citer die pendek ( of course lah pendek! dah name pon Filem Pendek )

2. Aku suke Background dalam filem nih..sangat sangat cantik. Angle pon very Ummphh!

3. Aku suke tone warna yang digunakan dalam filem.. *betul ke tone warne! suke ati kau jer!

4. of course sebab ade moralnya.

5. pelakon dalam filem pendek nih dapat menjayakan watak dorang dengan berkesan...tapi setiap orang/penonton ade pandangan dorang sendiri, jadi terpulanglah pada korang untuk menilai hasil lakonan dorang dalam Passport Express dengan menontonnya sendiri.

Itu adalah antara sebab sebab kenapa aku suke filem pendek arahan Rewan Ishak nih..Untuk pengetahuan korang, filem ini dirakamkan di Perlis dan ianya sedikit sebanyak telah mempromosikan tempat tempat yang menarik untuk dikunjungi di negeri tersebut..Jom Tonton..



aku harap korang tonton filem nih sampai habes..hehe..sebab aku nak juga tahu pandapat korang tentang filem pendek nih..Bagi aku Filem pendek arahan Rewan Ishak sangat menarik..aku ade tonton satu lagi filem pendek arahan Beliau jugak yang bertajuk "LIGHTBULB"..filem tuh seriously memang pendek giler..7 minit jer..tapi sangat best sebab korang kene gunakan otak untuk memahami filem tuh ..sebab kalau tengok mengkucing bute jer ..surelah xpaham..*macam cakap kat diri sendiri jer!

Kalau korang suke tengok Passport Express nih and nak tengok lagi video video lain yang dihasilkan oleh Rewan Ishak. Korang boleh  ke Channel Beliau sendiri di SINI.

Selasa, 16 Oktober 2012

Kami dan Majlis Konvokesyen KPTM yang ke 29 di PICC

22:51 22
Menaip entry sambil senyum sampai ke telinga! aumm!.

Majlis Konvokesyen KPTM yang ke 29 dah pon menutup tirainya pada hari Ahad yang lepas. Fuh! Barulah aku dapat bernafas dengan lega..semua oxygen mampu disedut dengan "flawlessnya". Apa yang dapat aku simpulkan kat sini..aku mampu tersenyum dengan lebar sebab semuanya berjalan dengan lancar. Tapi aku rasa tak puas hati sebab tak dapat nak meluangkan masa dengan kawan kawan yang lain..tak dapat nak berjimba and bergambar beramai ramai  selepas Majlis konvo, selesai saje majlis tuh  mereka semua bergegas keluar untuk jumpa dengan keluarga masing masing termasuklah aku.


thanx for the "Real" Roses and the cute bebear my Sis! ingatkan habes konvo tuh pulang dengan tangan kosong jer..tapi dapat juga nih! hehe. Comel kan..aku ada banyak gambar gambar yang aku nak upload and share dengan korang..so, aku gabungkan kan beberapa gambar macam kat atas tuh..kalau letak satu satu sure entry nih tak akan ade penghujungnya.


Gambar gambar kat atas nih di "sweet memori" kan pada hari jumaat ( 12 October 2012 ) sewaktu Raptai untuk Majlis Konvokesyen KPTM yang ke 29 diadakan.. aku tahu gambar gambar nih hanya menampakkan aku seorang jer lelaki..yer! memang pon sebab yang lain tak nak datang..tunggu UITM punyer konvokesyen baru nak join..ok fine! oh yer! aku pernah update pasal Raptai konvokesyen beberapa hari yang lepas.kalau korang nak tengok tengok entry tuh boleh ke SINI.


and ini pulak..Family Photo! Kalau tak bergambar macam nih untuk Majlis Konvokesyen tak meriah lah kan..kitorang snap gambar nih sendiri jer..tak beli mana mana package gambar yang ada kat PICC nih pon..bawak kamera sendiri dan snap snap and taraaa jadilah gambar nih..lagi pon ramai betul orang datang buat business gambar kat sini..macam macam ada..sampai pening nak melayannye.


Gambar banyak snap kat dalam dewan sebab kat dalam dewan ..orang len sebok nak bergambar kat luar..tapi kitorang dengan aman dan damainya bergambar dalam dewan..hehe..aku tak sempat nak bergambar dengan kawan kawan lain selepas majlis tuh..tapi aku ade terserempak dengan sorang dua kawan aku masa kat dalam dewan and kitorang pon ambik peluang nih untuk bergambar bersama #sori jaja! terpaksa suruh kau pakai balik jubah tuh..hehe.


yup! dua orang jer! yang len semua lesap..entah ke mane menghilang..sure aku tak carilah kalau nak nak carik jumpe ke dorang semua dalam crowd yang macam  kat bawah nih!


kalau tengok kat depan nih macam ok jer..tapi kalau tengok kat hujung hujung sane..fuh! sesak betul..nak jalan pon susah. aku takkan lupakan kenangan  kat sini walau pon aku masih ade satu lagi Konvokesyen yang perlu aku hadir..Konvokesyen Uitm..tak sabar nak tunggu bulan 12..aku rasa kat sana nanti lagi meriah sebab kawan kawan yang lain akan hadir sama..mesti lagi ramai..see you there ok kawan kawan! untuk penutup entry nih aku nak tayangkan gambar yang paling di tunggu tunggu.


taraaa! eh! maafkan aku! tersilap upload gambar pulak..tapi takpelah..dah upload kan..oklah semua..selamat malam..selamat berblogging semua..dikesempatan nih aku nak ucapkan terima kasih sebab sudi singgah blog arepnakbebel nih..thanx jugak pada followers baru yang sudi follow and kalau free free tuh singgah lah blog nih lagi..babai.

Jumaat, 12 Oktober 2012

Kami Dan Raptai Konvokesyen di PICC

22:36 30
Bertolak dari rumah jam 8:30 pagi and reached putrajaya jam 9 lebih..Pengambilan Jubah tadi went smooth jer..after that, went out for lunch..makan nasi ayam..a big thank to my friend punyer parents sebab belanje makan..Best lepak lepak with them sebab dorang sangat cool and sporting. the best part untuk hari nih aku jumpa kawan kawan kolej and kitorang snap snap pictures and borak tak henti henti.


masuk je ke dalam dewan..aku dah tercarik carik..sapelah yang aku kenal ade kat sini..then..aku terserempak dengan tiga orang nih..luckily ade dorang..kalau tak sure aku terpinga pinga sorang diri kat PICC nih..


and then, Gbum ( Tengah ) and Izie ( Tudung Ijau ) datang..jadilah lagi meriah..lebih leblih lagi bila si Tudung Ijau tuh dah sampai..kecoh satu dewan..oh yer..suasana kat dalam dewan pon meriah ..ramai jugak orang..nasib baik datang awal, kalau tak nanti kene Q panjang untuk amek jubah.



nak amek gambar dalam dewan konvo tapi sayang bateri low..paling tak leh blah, arini aku jumpa kawan yang selalu gaduh time kat kolej dulu..nampak muke jer terus nak gaduh..tapi bukan gaduh extreme lah..gaduh yo yo or jer...


ini lah minah ( kawan ) yang aku selalu gaduh tuh...die budak Masscom sekarang!. Opps! sori Akie..TER-mentioned pulak. selain mereka mereka di atas..aku ade jumpe kawan kawan len..

\

yang tade dalam gambar..sorilah yer..tak sempat nak snap..tapi takpe.. jumpe ari ahad nanti boleh snap pictures banyak banyak yer..Selamat Tamat Belajar and selamat Konvo..sure korang tengah try jubah and feeling feeling depan cermin..kann?