Sabtu, 22 September 2012

Arepnakbebel memang suke membebel.jom bebel.jom!

seminggu menyepi blog aku nih gara gara internet tak bayar. orang guna internet, kite pon nak guna jugak..tapi bile dah sampai waktu nak bayar tuh..barulah tergaru garu kepala..bukan sebab banyak kelumumur tapi sebab duit tak "ramai". bile dah suspended tuh terpaksalah la tunggu ujung2 bulan baru leh nafas balik internet. 

Seminggu tak update blog.banyak bende nak kongsi. tapi bende yang aku nak kongsi nih bukan citer hot pon..aku just nak share pasal kehidupan seharian aku yang biasa biasa nih jer. nak kongsi pasal gangnam style pon dah basi..nak cakap pasal Shila Amzah? satu Malaysia dah tahu..So, aku citer pasal aku jer la..tak ramai yang tahu pasal kehidupan aku nih..LOL.* cakap macam orang nak tahu jer kan..grrr!


Fridge Magnet! dari Austria oulls! kau ade? aku dapat FM nih dari rakan blogger jugak..ade contest kat blog Beliau ( www.eqbalzack.com ) and as one of the winner aku dapat FM nih! cute kan..alololo..aku dapat FM nih bukan seminggu yang lepas tapi tak berkesempatan nak update pasal nih..oh yer.selain dari FM nih..Kad Raya pon aku dapat jugak..tak pernah pernah dapat kad raya..Thanks yer.



terjojol bijik kau tengok pizza banyak banyak macam nih..semua aku makan kecuali yang ada garis garis hitam tuh..tak sempat nak makan..usha punyer usha..dah habes! makan besar kan..actually time nih kitorang ngah celebrate officemate..happy birthday friend! nanti kalau nak celebrate birthday kau lagi jangan lupe ajak aku..sure habes semua makanan..hehe.


lastly! dussshh! setempek gambar aku. motif letak gambar sendiri? "blog aku..suke hati akulah nak letak gambar apa pon"..errr..tipikal answer betul kan! bila orang persoalkan kenapa kite letak gambar kite sendiri kat blog kite..bagilah jawapan yang kreatif sikit..jangan lah bagi jawapan yang aku bagi tadi..nampak macam negative sangat! cube jawab macam nih kalau ade yang persoalkan..."aku letak gambar aku banyak banyak kat blog supaya orang dapat kenal aku dengan lebih rapat sebab kalau letak gambar sendiri..followers or kawan2 blogger rasa yakin untuk kawan dengan kite..kalau tak letak gambar..nanti orang anggap kite macam strangers / anonymous! kan tak bagus tuh"..panjang kan jawapan yang aku bagi..itu contoh jer..kalau korang nak bagi jawapan len pon boleh..oklah..sampai sini jerlah yer untuk kali nih..bubye! Assalamualaikum.

kata kata dari hati yang naik ke bibir : baru lepas tengok citer Salam Cinta!ZzzzZz!

Isnin, 10 September 2012

"Mad Markets" Bersama Hanis Zalikha - TV9

Siapa tak kenal Hanis Zalikha? meh aku nak siku sikit..hehe..for sure korang semua dah familiar dengan nama nih kan..jadi tak perlulah aku potpetpotpet dengan lebih lanjut pasal gadis yang sangat kiut miut nih..kite dah tahu yang Hanis Zalikha nih seorang model dan kite pon dah tahu yang hanis zalikha nih ada bakat sebagai seorang pelakon..tapi macam mana pulak dengan bidang pengacaraan??hurmm...kalau nak tahu..jomlah saksikan Hanis Zalikha dalam "Mad Markets" setiap Rabu, jam 10:30 malam di TV9.



Dalam program " Shopping Travelogue" nih..Hanis Zalikha akan mengembara ke seluruh Asia untuk memperkenalkan tempat tempat yang menarik dan sesuai untuk membeli belah (sumber : mynewshub ).  Pada yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang Hanis Zalikha..korang boleh ke blog www.inibelogsaya.blogspot.com .

Sabtu, 1 September 2012

Masih dalam mood Rayer.

3 hari lepas aku ada update pasal Karipap..cara cara nak kelim karipap versi comel comel gituh..cerita karipap tuh pon sebahagian dari persiapan raya kitorang sekeluarga kat kampung..seronok juga dapat buat karipap sama..yerlah kan..dah lama tak buat santapan untuk hari raya..tahun lepas pon beli jer..sebelum aku citer pasal raya..aku nak share something dengan korang..sehari sebelum raya..which is hari last puasa..kitorang satu sekeluarga berkumpul kat kampung..yang specialnya, my mom masakkan nasi kerabu..yum yum..


sedap giler kot..air tangan ibu kan..masak apa pon mesti sedap punyer lah..kalau balik kampung sure berat badan aku makin comel. lol. ade satu lagi makanan yang aku suka and dapat jugak makan massa ramadhan..kat kl susah nak jumpa..dalam loghat kelantan..kitorang panggil "akok"..kalau negeri lain aku tak pasti la pulak..


haaa..inilah rupe die! taklah  cantek pon..tapi keenakannya sangat umppphh!. time kecik kecik tajkpernah pulak aku makan..sekali dah terai..haa! amek kau..addicted! hehe.oklah..back to cerita pasal rayer..as usual..kalau raya..kitorang mesti ada menu utama..Satay!! Yum Yum..


Raya tahun nih tak banyak pulak gambar yang aku snap..banyak video jer..kalau video..nak kene edit tuh la..edit nih la.macam macam..aku sebenarnya sekarang nih tengah edit edit video..banyak video yang aku nak masok kan..tapi paham paham je la..kalau banyak sure lambat giler nak upload..so..aku upload satu jer video..ini video versi pendek giler..insyaallah kalau aku rajin..aku edit lagi..hehe..

video

time nih my mom and my sis ngah sibok bakar satay untuk tempahan..dorang jer yang bakar..aku tak pandai..*ceh! macam mana nak pandai..keja kau amek gambar and rakam bideo jer..bile nak pandai kan..hehe..eh! cuti cuti nih takde orang nak invite aku pergi umah terbuka ke?? kalau ada jangan segan silu ajak aku..:)