Selasa, 28 Ogos 2012

VideoTutorial : Kelim Karipap Kenit dengan Comelnye Alololo..

22:12 17
assalamualaikum "mak mak" semua..

Arini aku nak buat tutorial kelim karipap yang kecik lagi comel tuh secara manual..kalau tak nak guna manual pon xpe..korang boleh guna "auto"..auto tuh maksudnya korang beli la acuan karipap  kat kedai pastuh buatlah karipap karipap cinta dengan mudah dan malasnya..sebelum aku bagi tutorial, kenelah tunjuk hasilnya dulu..


Comel kan karipap karipap Cinta nih..kitorang buat karipap nih secara manual sebab kitorang nih rajin #puiiih..kelim sendiri guna jari jemari yang berseni nih..aku sure korang boleh nampak satu karipap yang dikelim dengan tidak senonohnya..pelik jer aku tengok..sape la yang kelim tuh..




tutorial karipap jer pon tapi gigih masukkan lagu American Next Top Model...aku harap lepas nih korang dah boleh kelim karipap dengan jayanya ..kalau korang still tak dapat jugak nak buat nih..jangan lah putus asa atau kecewa..korang beli je acuan..SENANG! lol.


\

satu lagi aktiviti yang paling senang nak buat kalau tak reti kelim karipap..#JadiTukangGorengSudah La..tunggu jer garing..then angkat..siap! selamat mencuba yer "mak mak" semua!

Sabtu, 11 Ogos 2012

Burger Bakar Kaw kaw Seksyen 2 Wangsa Maju

23:40 21
Salam Ramadhan kepada semua yer. harini aku nak citer cikit pasal Burger Bakar Kaw Kaw yang terletak di Wangsa Maju. Nak dijadikan cerita dongeng, last week aku ke wangsa maju sebab nak buat payment untuk ******..semangat betul aku. sampai ke Wangsa Maju aku pergi semata mata untuk buat payment.. ada tempat yang dekat pon macam tak guna jer..opss! sebabnya? dua kali aku catwalk ke outlet ****** yang kononnya dekat tuh untuk buat payment tapi jawapan  yang selalu aku dapat" SYSTEM DOWN"..dua tiga kali system down jer..bila nak "UP" pon aku tatau lah.

berbalik ke Burger Bakar Kaw Kaw.. aku ke Wangsa Maju dengan member Opis.. dalam perjalanan yang penuh pancaroba tuh.. die ada citer pasal ke"femes"an burger bakar nih..so, aku dengan bernafsunya pon mula menunjukkan minat yang mendalam untuk membelinya.."Lucky we come early..if not, we need to line up  to buy the burger" katanya..


inilah tempat perniagaan burger bakar kaw kaw dijalankan..korang boleh klik SINI untuk ke official website dorang. korang boleh dapatkan alamat dan  maklumat maklumat lain yang berkaitan di website tersebut.

Ok! macam yang kawan aku cakaplah..nasib baik kitorang datang awal..kalau tak kene line up panjang panjang..lagipon time aku pergi nih kan bulan puasa..thats why orang tak ramai sangat ( kot ).



Pelbagai jenis pilihan dengan Harga yang berpatutan..

tengok menu pon sudah! pilih pon sudah! dan sekarang time untuk order,,on that day, aku order Double Chicken! after dah order, dorang akan kasi nombor..


kitorang dapat no.25, nak ke tak nak? erm..no.25?lambat lagi nih..tapi kalau tengok sekeliling macam tak ramai jer..takpelah..amek je..pastuh kitorang bayar..dan dengan itu..tunggulah kami disitu demi burger bakar..*ayat macam keling ! 


haa! inilah burgernya! maaflah..aku sempat captured nih jer..hehe..kalau korang nak makan burger bakar..jangan lupe ke Wangsa Maju! ..Kaw Kaw punyer!..selamat mencuba!

Jumaat, 3 Ogos 2012

jom borong di Daiso!

01:13 19
Sempena bulan ramadhan nih, company aku kasi balik  awal ..normally kitorang akan balik jam 5 tapi bulan puasa nih kitorang boleh balik sejam awal..maknanya jam 4 petang la, awal kan..bagi aku awal lah sebab jarak rumah aku dengan ofis tak jauh sangat,,pada yang stay jauh..lebih lebih lagi pekerja wanita yang dah kahwin..mesti rushing je even balik awal..yelah..penat penat sampai umah..nak masak lagi..nak itu la..nak ini la..kepada kaum ibu..Saya Respect lahhh!

eh! banyak pulak membebel..berbalik ke tajuk utama..aku nak share dengan korang..tadi aku pergi Daiso..balik awal kan..kalau balik umah dulu pon bukannya buat apa apa. so, jalan jalan kejap. bercakap padal Daiso.. aku yakin korang semua  dah tahu kan.. aku suke pergi Daiso sebab semua barang barang yang dorang jual murah murah...semua RM5. Banyak jugak lah aku borong tadi.. 8 items semuanya..hehe.


tapi aku beli bukan sebab murah ok! aku beli sebab aku suka pakai nih..lebih lebih lagi yang charcoal mask tuh..tak sabar nak tunggu die kering and after that we can peel it off! lepas tuh rasa bersih jer muka..huhu. 


then..aku beli wet tissue nih! aku beli nih sebab senang nak guna kalau nak lap muka lepas pakai cleansing cream..lagi pon wet tissue nih bagus..untuk lap muka..banyak kotoran kotoran kat muka akan kuar kalau pakai wet tissue berbanding guna tisu biasa or tisu tandas..lol..


menjaga kulit muka supaya sentiasa bersih memang penting tapi penjagaan "perut" lagi penting..haha..so, aku beli tupperware nih..senang nak guna untuk simpan makanan.


ha!! ini pon penting jugak..normally kalau pergi bazaar ramadhan aku akan beli air dalam plastic tuh..pastuh bila nak berbuka puasa..nak makan pon susah..asyik dok pegang jer air tuh..kalau beli nih senang..aku letak je kat dalam nih.


last sekali, Headphone..aku beli sebab laptop aku..volume die tak "ummpphhh"..kalau beli nih..senang sikit aku nak dengar lagu..or nak tengok citer kat laptop nih..kalau tak..tade feel tengok movie kalau bunyi tak kuat..kali nih aku berjaya mengawal nafsu aku dari membeli benda yang bukan bukan..aku nih kalau shopping ..pantang nampak benda yang menarik terus nak beli..nasib baik kali nih aku beli benda benda yang perlu jer..elakkan membeli barangan yang tak penting..elakkan pembaziran..hehe.