Isnin, 18 Jun 2012

[ Video dan Lirik ] Puteri Caroline - Melawan Arus Cintamu

20:46 8
 Kejayaan Puteri Caroline adalah kerana bakatnya sangat mengagumkan dalam bidang nyanyian.  Lagu baru Caroline "Melawan Arus Cintamu" ciptaan Ajai merupakan salah satu lagu yang membawa tuah kepada Puteri Caroline apabila dinobatkan sebagai juara mentor 6. Saksikan Puteri Caroline menyanyikan lagu barunya..



Lirik Lagu Melawan Arus Cintamu

Sebegini hatiku rasa
Mengapa harus begini
Kau disana aku disini
Ku tak bisa lihat semua

Cara cinta ini
Maka katakan padaku
Apakah kita harus bersama
Tuk meneruskan perjalanan

Asmara engkau dan aku
Bagai sudah tidak jalan pemisah
Seperti tiada erti semua
Kerna ku tak daya melawan arus

Asmara engkau dan aku
Dibuai gelora dan tak menentu
Seperti tiada erti semua
Kerna ku tak daya melawan arus

Arus ini, arus ini

Cara cinta ini
Maka katakan padaku
Apakah kita harus bersama
Tuk meneruskan perjalanan

Asmara engkau dan aku
Bagai sudah tidak jalan pemisah
Seperti tiada erti semua
Kerna ku tak daya melawan arus

Asmara engkau dan aku
Dibuai gelora dan tak menentu
Seperti tiada erti semua
Kerna ku tak daya melawan arus cinta

Melawan cintamu
Melawan cintamu

Sabtu, 16 Jun 2012

Dunia Eicak The Series bakal ditayangkan di TV3

22:53 3
TV3 bakal membawakan kepada kita semua satu animasi baru yang bertajuk Dunia Eicak. Dunia Eicak The Series akan mula ditayangkan mulai 24 Jun 2012 jam 7.30 petang setiap Ahad.




Eicak merupakan watak utama dalam Dunia Eicak The Series. Selain dari watak Eicak, terdapat beberapa watak lain yang menjadikan animasi ini lebih menarik dan seronok untuk ditonton. Antara watak watak lain yang turut bersama dengan Eicak dalam animasi ini ialah Elly, Didi, Bobby, Chip, Jimi, Koozie dan Fenggo.

Eicak


Elly


Didi


Bobby


Chip


Jimi


Koozie


Fenggo


Comel Comel kan semua watak watak dalam animasi Dunia Eicak nih. Credit to www.addeenmultimedia.com untuk gambar gambar di atas.hehe.terdapat banyak lagi gambar gambar serta wallpaper yang menarik dalam laman web tuh..kalau korang nak tahu lebih lanjut  lagi berkenaan dengan animasi ini..korang boleh klik link yang aku bagi.Di laman web tuh ada banyak maklumat maklumat yang lebih terperinci lagi mengenai setiap watak dan sinopsis animasi Dunia Eicak. Aku harap animasi ini akan mendapat sambutan dari orang ramai.

Khamis, 7 Jun 2012

Kasi Fresh Cikit!

18:47 2
Haluuuu..arini tak masok kerja...bukan sebab malas tapi kurang sihat ..semalam kene injection terus demam.hehe.so.arini aku MC, dok rumah aje la. nasib baik internet jalan . kalau kene potong memang menari mak yong la aku kat dalam bilik nih. perkara biase yang akan aku buat kalau ade internet..bukak facebook, twitter dan yang pasti blog nih ah..time dok bertapa dengan facebook tadi..someone post video Sampaikan Salam Cintaku..bila baca tajuk..lagu alleycats la tuh..tapi bila aku tengok balik..yang nyanyi lagu tuh Adira AF..eh..eh..eh..lagu baru adira ke? apsal tajuk lagu lebih kurang je dengan lagu alleycats..di sebabkan perasaan teruja..aku pon tekan  play..and...


bila dah play tuh..aku macam.aik!!..memang lagu alleycats tapi versi adira .walau pon lagu nih dah lama tapi bila di twist cikit..dan ditambah pulak dengan suara adira yang sedap..memang awesome la kan..baru fresh cikit..selain lagu nih..aku ade jugak jumpe video lagu Sudirman yang disegarkan..aku rasa korang dah tahu kot..


Merisik Khabar ( Sudirman ) ..di nyanyikan oleh Akim dan juga pelakon baru Nurfarah Nazirah. wah! bukan bakat berlakon jer..menyanyi pon tak kurang hebatnya.
 credit to www.tupai.com.my for the picture
                         
Nurfarah Nazirah

Lagu Merisik Khabar tuh merupakan salah satu  lagu OST citer Hoore Hoore..tak pernah pulak aku tengok cerita nih..setahu aku dalam citer tuh Nurfarah berisi cikit..tapi dalam gambar nih aku tengok kurus je..korang pernah tak ke panggung untuk tonton cerita nih..if ade..sharelah dengan aku samada best...kalau best..aku nak tengok jugak.