Khamis, 21 Jun 2012

BEN ASHAARI dan saya


"Blog macam mana yang anda suka baca dan kenapa?"

Blog macam mana yang aku suka baca? hurmm..kalau kite survey, memang banyak sangat blog yang ada sekarang sampai tatau nak baca yang mana satu. betul tak? tapi bagi aku, blog yang akan menarik minat aku adalah blog yang mempunyai layout yang "sejuk" mata memandang. maksud aku biarlah layout nya tersusun dan senang untuk dibaca (ececeh..macam blog sendiri tuh elok sangat kan! ). Tapi, aku bukannya menilai blog seseorang berdasarkan layout semata mata tapi aku juga akan suka baca sesebuah blog itu jika isinya menarik.Nak Join Segmen ini? klik SINI.

Isnin, 18 Jun 2012

[ Video dan Lirik ] Puteri Caroline - Melawan Arus Cintamu

 Kejayaan Puteri Caroline adalah kerana bakatnya sangat mengagumkan dalam bidang nyanyian.  Lagu baru Caroline "Melawan Arus Cintamu" ciptaan Ajai merupakan salah satu lagu yang membawa tuah kepada Puteri Caroline apabila dinobatkan sebagai juara mentor 6. Saksikan Puteri Caroline menyanyikan lagu barunya..



Lirik Lagu Melawan Arus Cintamu

Sebegini hatiku rasa
Mengapa harus begini
Kau disana aku disini
Ku tak bisa lihat semua

Cara cinta ini
Maka katakan padaku
Apakah kita harus bersama
Tuk meneruskan perjalanan

Asmara engkau dan aku
Bagai sudah tidak jalan pemisah
Seperti tiada erti semua
Kerna ku tak daya melawan arus

Asmara engkau dan aku
Dibuai gelora dan tak menentu
Seperti tiada erti semua
Kerna ku tak daya melawan arus

Arus ini, arus ini

Cara cinta ini
Maka katakan padaku
Apakah kita harus bersama
Tuk meneruskan perjalanan

Asmara engkau dan aku
Bagai sudah tidak jalan pemisah
Seperti tiada erti semua
Kerna ku tak daya melawan arus

Asmara engkau dan aku
Dibuai gelora dan tak menentu
Seperti tiada erti semua
Kerna ku tak daya melawan arus cinta

Melawan cintamu
Melawan cintamu

Ahad, 17 Jun 2012

Nescafe Light Light : Dare You Slurppp?

Dare you slurppp?

Yes! aku sahut cabaran "Dare You Slurpp?"..agak menyeronokkan sebab cabarannya mampu membuat aku kelihatan sangat comel giler.LOL. tak caya? korang tengok nih.



tibe tibe terasa diri ini comel giler 

aku nak share step step untuk cabaran " Dare You Slurpppp?" dengan korang semua..sebenarnya step untuk maen game nih simple jer and korang will automatically tahu step seterusnya once korang tekan play tapi aku tetap jugak nak kongsi. ahaks.Firstly, korang kena klik SINI untuk ke application Nesfacee UHT Dare You Slurpp.



once korang tekan link tuh, page yang macam atas akan come out.then, korang boleh directly tekan button play.


this is the first step, korang boleh upload gambar korang dan kawan kawan. Kalau korang tade gambar simpanan dalam lappy, korang boleh snap gambar guna webcam.Simple and Easy kan. Now Everyone Can Play" *ececeh..


ini second step, bila dah upload gambar, korang boleh edit dulu.macam yang korang boleh tengok, ada macam benda yang korang boleh adjust..scale of pictures, boleh rotate ikut kesesuaian  gambar dan yang penting boleh pilih rambut macam mana yang korang suka.lol.then klik PROCEED.


After tekan proceed button, page ini pulak yang akan keluar, korang boleh drag gambar air Nesface tuh ke tangan korang.then klik la nescafe tuh sepuas hati..hehe..


Bila dah habes, akan keluar macam nih, korang boleh share game nih kat facebook macam yang aku buat.boleh share dengan semua kawan kawan. if korang tak eruas hati, boleh jer restart balik and start the game once again.SELAMAT MENCUBA.

KLIK TO PLAY

Sabtu, 16 Jun 2012

Dunia Eicak The Series bakal ditayangkan di TV3

TV3 bakal membawakan kepada kita semua satu animasi baru yang bertajuk Dunia Eicak. Dunia Eicak The Series akan mula ditayangkan mulai 24 Jun 2012 jam 7.30 petang setiap Ahad.




Eicak merupakan watak utama dalam Dunia Eicak The Series. Selain dari watak Eicak, terdapat beberapa watak lain yang menjadikan animasi ini lebih menarik dan seronok untuk ditonton. Antara watak watak lain yang turut bersama dengan Eicak dalam animasi ini ialah Elly, Didi, Bobby, Chip, Jimi, Koozie dan Fenggo.

Eicak


Elly


Didi


Bobby


Chip


Jimi


Koozie


Fenggo


Comel Comel kan semua watak watak dalam animasi Dunia Eicak nih. Credit to www.addeenmultimedia.com untuk gambar gambar di atas.hehe.terdapat banyak lagi gambar gambar serta wallpaper yang menarik dalam laman web tuh..kalau korang nak tahu lebih lanjut  lagi berkenaan dengan animasi ini..korang boleh klik link yang aku bagi.Di laman web tuh ada banyak maklumat maklumat yang lebih terperinci lagi mengenai setiap watak dan sinopsis animasi Dunia Eicak. Aku harap animasi ini akan mendapat sambutan dari orang ramai.

Jumaat, 8 Jun 2012

Dulu Dulu VS Sekarang Sekarang

eh! ape kau nih rep? ape yang dulu dulu? ape yang sekarang sekarang? haaaaaa...tertanya tanya kan..sebenarnya aku nak ceciter dengan korang pasal Biodata. apakah maksud Biodata? menurut jawapan Google..Biodata bermaksud "maklumat ringkas tentang diri seseorang"..alah! macam yang biasa korang buat time sekolah sekolah dulu..tulis nama, tinggal mana, ape nama ayah..ape nama mak, makanan kegemaran, minuman kegemaran dan lain lain..cikgu cikgu lah yang selalu suruh pelajar dorang tulis biodata dan bacakan apa yang dorang tulis tuh sambil berdiri kat depan kelas..

credit to google image for the picture


contoh biodata budak sekolah zaman dulu dulu

Nama : Ali Bin Abu

Tempat Tinggal : Kampung Pinang Merah Terbelah Dua.

Makanan Kegemaran : Nasi Goreng Ayam 

Minuman Kegemaran : Air milo Ais.

Hobi : Kumpul Setem.

Cita Cita : Doktor.

ermm...lebih kurang macam tuh lah..boleh dikatakan hampir separuh dari dorang akan bagitahu bende yang sama..contoh Hobi..kalau tak maen bola..mesti main badmintan..tapi hobi yang paling femes dan innocent! Kumpul Setem..haha..kalau budak budak sekarang nih macam mane pulak yer???

Contoh biodata budak zaman sekarang sekarang

Nama : Mohd Dameian Shazrin Bin Ali * wah name! mat salleh pon kalah.

Tempat Tinggal : Korea Selatan * over giler..padahal lahir kat Nibong tebel jer..hehehe [gurau2]

Makanan Kegemaran : Sushi, Chicken Chop and Fish Grill with Mushroom Soup.

Minuman Kegemaran : Mocha Cookie Scrumble Frappucino.

Hobi : online facebook, twiter, blog, instagram and bla bla bla...

Cita Cita : !@#$##%%^&#$%@...

ececeh...kau tengok tuh...budak budak zaman sekarang..mana ade hobi kumpul setem or main badminton dah..nama dorang pon boleh buat lidah aku terbelit nak baca..makanan dengan minuman kegemaran pon susah jugak nak sebut..itulah agaknya bila zaman dah makin maju...apa apa pon entry nih sekadar untuk berkongsi dengan korang semua...betapa berbezanya zaman dulu dulu dengan zaman sekarang yang terlalu pantas ke hadapan sampai tak terikut kite yang dah tua nih..#eh.akusorangjekotyangtua..hehe..

Khamis, 7 Jun 2012

Kasi Fresh Cikit!

Haluuuu..arini tak masok kerja...bukan sebab malas tapi kurang sihat ..semalam kene injection terus demam.hehe.so.arini aku MC, dok rumah aje la. nasib baik internet jalan . kalau kene potong memang menari mak yong la aku kat dalam bilik nih. perkara biase yang akan aku buat kalau ade internet..bukak facebook, twitter dan yang pasti blog nih ah..time dok bertapa dengan facebook tadi..someone post video Sampaikan Salam Cintaku..bila baca tajuk..lagu alleycats la tuh..tapi bila aku tengok balik..yang nyanyi lagu tuh Adira AF..eh..eh..eh..lagu baru adira ke? apsal tajuk lagu lebih kurang je dengan lagu alleycats..di sebabkan perasaan teruja..aku pon tekan  play..and...


bila dah play tuh..aku macam.aik!!..memang lagu alleycats tapi versi adira .walau pon lagu nih dah lama tapi bila di twist cikit..dan ditambah pulak dengan suara adira yang sedap..memang awesome la kan..baru fresh cikit..selain lagu nih..aku ade jugak jumpe video lagu Sudirman yang disegarkan..aku rasa korang dah tahu kot..


Merisik Khabar ( Sudirman ) ..di nyanyikan oleh Akim dan juga pelakon baru Nurfarah Nazirah. wah! bukan bakat berlakon jer..menyanyi pon tak kurang hebatnya.
 credit to www.tupai.com.my for the picture
                         
Nurfarah Nazirah

Lagu Merisik Khabar tuh merupakan salah satu  lagu OST citer Hoore Hoore..tak pernah pulak aku tengok cerita nih..setahu aku dalam citer tuh Nurfarah berisi cikit..tapi dalam gambar nih aku tengok kurus je..korang pernah tak ke panggung untuk tonton cerita nih..if ade..sharelah dengan aku samada best...kalau best..aku nak tengok jugak.

Isnin, 4 Jun 2012

Non - Stop Eating!

Sabtu lepas aku kuar hang out dengan kawan kawan tengok wayang kat Mid Valley Megamall. Kitorang decide nak tengok citer Men In Black 3 tapi sayang sebab waktu tayangan yang ada tidak mengizinkan. Second Choice Citer Snow White tuh tapi sama jugak..last last tengok "Aku ada...kau ada??" yang menyajikan Sam dan Yana Shamsudin sebagai watak utama .. boleh tahan jugak cerita nih sebab ada adegan yang kelakar. lebih lebih lagi adegan hantu snap gambar dan yang paling OMG adalah lokasi lokasi pengambaran filem nih! tersangat cantik dan menarik..maklumlah pengambaran nih di buat di korea.


sebelum tengok wayang, kenelah isi perut dulu..Pusing punyer pusing last last kitorang decide to makan kat Burger King.


Walau pon first time makan kat Burger King, aku rasa quite good good jugaklah rasa burger kat sini.hehe..lepas kenyang, kitorang terus pergi tengok movie and after dah abes movie tuh kitorang start to lapar again and kitorang ke food court untuk makan..sorry sangat sangat kat korang semua..disebabkan aku korang tak dapat nak makan japanese food..:(


masa kat food court tuh my friend order nih..dont know plak apa nama die..nampak sangat delicious kan..hurmm..yum yum..time kat food court nih aku just makan sago with mango..tade plak gambar sago with mango tuh..tak sempat nak snap..terus masok dalam perut..heeh. kawan kawan yang len order nih..


Chicken Chop with Rice.


Sizzling

makan makan memang seronok dan mengenyangkan tapi lepak dengan korang lagi best..thank you sebab batalkan aktiviti ke KLCC dan luangkan masa dengan aku pergi tengok wayang kat Mid!..walau pon tak dapat tengok MIB kan...! hehe. lagi satu thanks kat Izudean sebab bagi aku curik semua gambar gambar nih untuk update kat blog. :) peace..


Apih, Zulhilmi dan Izudean *