Selasa, 25 Disember 2012

Tade iPhone LIMA, iSony Ericsson pon Jadilah.

Sentap jer bile semua orang keluarkan jari telunjuk, pastuh tenyeh tenyeh kat Smart Phone depa tuh.. iphone lah, Samsung S3 lah dan pelbagai lagi smartphone yang boleh di tonyoh tonyoh di tenyeh tenyeh di tonyeh tonyeh dengan hanya menggunakan jari sahaja..kejadian yang sebegini banyak terjadi ketika aku berada dalam monorail.nak keluarkan phone pun rase nyilu jer gigi (malu).

*tahukah anda, jari telunjuk akan menjadi kontot sekiranya anda selalu menonyoh nonyoh jari tersebut setiap hari? *fakta mak bedah.

see! sebab tuh lah aku tak guna smartphone seperti iphone. aku guna iSony Ericsson.pui. walhal jari telunjuk ini dah berdenyut denyut nak menenyeh Smartphone yang mesra dengan belaian itu. berbalik kepada tujuan penulisan blog ini. aku nak share gambar yang aku hedit dengan menggunakan aplikasi yang tak berapa nak canggih tapi kuul giler. PHOTOSCAPE. manakala gambar pula di abadikan menggunakan iSony Ericson aku sahaja.


taklah cantek sangat. tak sharp pon. tapi boleh lah.Feghegho Ggocher*bak kata Lisa Surihani.muehehe..jangan maghah yer Puan Lisa.. Cekelat nih memang sodap. melekat dicelah gigi aku yang rata dan cantek ini..


Key Chain dari Sabah bah! boleh bah kalau kau. Semalam member aku bagi..ingat jugak yer kat aku  nih.ingatkan lupa. Hensem kan key chain nih. bertambah lagi koleksi. Thank you daun keladi, kalau pergi bercuti, belilah lagi.saat ketika aku menaip entry nih ade ade dua tiga ekor semut keluar dari celah celah skrin laptop?? ape ke hey? laptop aku ternak semut ke.


Kualiti tak baguslah.tengok tuh ada garis garis halus yang hadir pada gambar ini. mungkinkah iSony   aku sudah menunjukkan tanda tanda penuaian ( atau dalam erti kata lain, handphone dah nazak.boleh tukar ke iPhone LIMA ) mampu ke? tapi cupcake ini sangat manis seperti aku. muak muak muak. tapi telan jugak. ini sajer untuk petang ini yer. selamat bercuti.

berhati mulia? nak tolong aku tambah nilai RM aku kat churp churp yang dari empat Tahun lepas x sampai 10 Hengget pon.. Boleh klik SINI , SINI dan di MANA MANA sahaja yang ada iklan churp churp. T__T.meraih simpati kejap.terima kasih.hehe.

58 ulasan:

  1. sdap je ckp jari leh kontot,, grrr aku nye jari x kontot2 pun,, ahhahah

    BalasPadam
  2. aku gne nokia 3310 je kut. .haha :D
    smart gmbr 22. . :)

    BalasPadam
  3. Takpe.... Ade rezeki nanti mesti ada iphone lima tu....
    Hehehehhe....
    Photoscape best gak ape....

    BalasPadam
  4. ehehe.
    jangan malu bro.
    kita perlu berbangga dengan phone biasa.

    BalasPadam
  5. Salam,

    Aku?gune samsung champ.haha~
    x bestt.maksudnye,ko lucky wehh ade henset canggih ^^ peace

    BalasPadam
  6. bile nak angkat galaksi kemera?haha

    BalasPadam
  7. pada akak nora..minda kreatif itu lg penting..

    akak pun sebab hubby bg note 2..kalo tak mu 3310 lg kot..haha..melampau le kot tu

    BalasPadam
  8. smart phone takde le gah mana. bateri tableh pakai...

    hihi!

    BalasPadam
  9. klaw ada rezki, dapatla nanti nfon tonyoh2.. btw, cantek gambaq.. :)

    BalasPadam
  10. berkenan pula aku tengok keychain tu
    cantik cantik cantik :-)

    BalasPadam
  11. ISONY pun mantap jer PM tengok gambar tuh...hehe

    BalasPadam
  12. AyuJean : yup betul tuh..kalau ade rezeki boleh ler beli nnti. amin.

    BalasPadam
  13. SCD : handphone biase lg kool kan.

    BalasPadam
  14. atirah : canggij ko ckp?? T__T sodih aku dgr..haha

    BalasPadam
  15. afifudinsohaini : angkt saje boleh la..time nk byor ..puii..kopak..

    BalasPadam
  16. Nora Shahaira : hehe..betul jgk tuh kak.

    BalasPadam
  17. Rapunzeel cikilolo : kebykkan semart phone tak semart tang bateri..

    BalasPadam
  18. Zwan Sbri : Hhahha..amin. tq hehe

    BalasPadam
  19. Hans : cantek kan key chain tuh..hehe

    BalasPadam
  20. Papa Mifz : hehehe...isony pon boleh kann..

    BalasPadam
  21. tu pun dah cantik dah bro..hehehe.. aku pun tak ada smartphone2 ni... rasa geram je tgk orang lain pakai

    BalasPadam
  22. Abang arep! Buat satu watermark untuk vee boleh?? Nanti vee sponsor percutian 3 hari 3 malam di rmh abg arep sendiri. HEHEHE XD

    BalasPadam
  23. HAHA! sama la kite. sy pon guna sony ericsson je. Sadis betol..

    Anyways, jemput singgah ke blog saya dan kalau sudi click la G+1 utk entry ni..
    http://nikkhazami.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html

    have a nice day.. :B

    BalasPadam
  24. jap nak klik iklan churp2.. haha...

    BalasPadam
  25. thnx sebb lawat my blog :) slm perkenalan jugak !

    BalasPadam
  26. So soft tekan keypad iphone ni hehe

    Asalkan ade phone hehe

    BalasPadam
  27. huhuhu bro~ aku fikir ko mai sabah ni...hahaha suspen tol keychain tu...kta serupe bro...ketinggalan zman bab2 smartphone ni...argh! nak ckp pun bat cakit hati jew hihihi...tp by the gmbaq tu okay jew kualitinye...kalo phone aku adus...fail...ohya bro...izinkan hamba masukkn link blog ni di bloglist krolezone yew~

    BalasPadam
  28. Isony eh? kite pakai isony jgk.....lagi ok dr iphongg lah

    BalasPadam
  29. bolat pakai cham je . hahaha . samsung sham ni berpluh kali jatuh . masuk longkang kne air . still boleh on .

    pngganti nokia dlu dlu . tahan lasak .

    BalasPadam
  30. haha kalau guna keypad, ibu jari yang kontot pulak akan bertambah kontot

    BalasPadam
  31. untunglah...tp ak nak kek tu..ahks

    BalasPadam
  32. dya guna hp torchlight jr kot..nk snap pic pun xblh.hahaha

    BalasPadam
  33. iSony pun..kelas gambar kau jahhh! haha.

    hmmm...kalau rasa2 nak tukar hp angkat la hp yg men tonyoh2 tu...nak tengok betul tidak fakta mak bedah tu. haha.

    BalasPadam
  34. Nampak macam terbaik jugak je gambar dia..

    BalasPadam
  35. sila hantar cokelat kat beijing plisss mengidam! haha

    BalasPadam
  36. boni kacak : lorh..boni kacak x gune smartphone ke..alamak..tukar2..

    BalasPadam
  37. Vee Lea : hahah..byklah..kalau rumah sendiri...bukan 3 hari je..lebih dari tuh pon boleh..hehe

    BalasPadam
  38. nik Khazami : tape insyaallah kalau ade rezeki boleh menang iphone 5..hehe

    BalasPadam
  39. Eazy Izzudin : heheh :) soft ke? lol

    BalasPadam
  40. Eazy Izzudin : heheh :) soft ke? lol

    BalasPadam
  41. krole : xpnh g sane...sobs...sobs..kau nk masukkan aku dalam bloglist??thank you..boleh jer xyah mtk izin pon xpe..heheh

    BalasPadam
  42. cekbolat : srious ..jtuh berkali2 still ok..?

    BalasPadam
  43. Dya Bunga : ala..ok ler tuh...boleh kol n sms tuh kire ok ler..sbb itu je yg paling penting.

    BalasPadam
  44. Aien Alien : Hahha..beli lah pastuh test..

    BalasPadam
  45. syah'izzat : kene balik mesia...lalallala

    BalasPadam
  46. hehehe okay dah tu..
    kita ni nokia cikai jep :D

    BalasPadam