Isnin, 31 Disember 2012

Seketul Kamera, Berketul Ketul Gambar

Pantang nampak kamera! jari jemari nih mulalah rasa mencucuk cucuk nak pegang. pastuh segala benda yang ade  depan mata aku nak snap. nasib baik kamera zaman sekarang nih banyak versi digital.. kalau yang pesen dulu dulu..jenuhlah nak beli filem kodak. kayalah pok cik pok cik kodak sekalian.


gigih betul aku time snap gambar nih..sampai yang tanya "kenapa dengan kau nih, siap baring baring lagi kat lantai marmar yang cantek nih?" lantai marmar? itu aku tipu.lantai besa besa jer.kat luor rumah kan. eh! apasal citer pasal lantai pulak nih? jauh benor terpesong. bercakap pasal gambar dan kegigihan..tapi hasilnya.."gambar ape kau snap nih arep?".. #sentap sungguh bila soalan camtuh menusuk ke hati. yang penting kau hado?



makanan dan minuman. dua benda nih yang paling aku suka snap. kalau korang perasanlah. kat blog aku nih banyak gambar makanan jer. semua tuh adalah explaination kepada lemak lemak tepu yang ade pada badan aku nih. lemak tepu. i lab you. oh yer. kapucino tuh ade smiley, gigih depa noh buat smiley bagai.

\

gambar keychain nih memang kiut giler. tengok key chain nih terasa macam nak pergi penang lagi. banyak syok wooh..last pergi hujung 2011. itu pon pergi dengan tourists. tak dapat nak buat sesuka hati. bile lah aku dapat pergi sana lagi. Dulu duk utaqha hang tak mau p..lani ang dok kalut pasaipa tatau! tudia..loghat utaqha baq ang. okbai.

38 ulasan:

  1. Nice pictures! :D Sama la kita, kaki snap gambar, semua benda nak di snap. Thats why parents tak kasi beli camera sebab nanti kerja aku jenjalan ambik gambar. Ahak. Keep it up, ada chance jadi professional photographer (:

    BalasPadam
  2. ko ada bakat photographer yang terpendam rupanya..hehehe.boleh diasah lagi tu..

    BalasPadam
  3. terbaik la...suka dgn pic ni..

    BalasPadam
  4. gambar last tu lawa.. (^__^)
    ::komen ikhas daripada budak buta IT::

    BalasPadam
  5. the last piccture sangaatla comel!

    BalasPadam
  6. ehh, aku ade keychai tu lahh! sama! :DD HAHA

    BalasPadam
  7. you should make this as your career... you've got talent... sungguh x tipu... erkss...ke memang sekarang ni freelancer? ^_^

    BalasPadam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  10. cantiknya gambar..dgn dslr ke? berangan nak beli...

    BalasPadam
  11. Hnahdy :hehe..kalau cikgu bm bace..matiler salah penggunaan!

    BalasPadam
  12. Vee lea : memang kene laa kite..haha..xde la..luqman saje2 suke2..x freelance pon.

    BalasPadam
  13. Boni Kacak : kene asah bgi tajam..ye idok~

    BalasPadam
  14. Izyan Hamizi : hehe :) aku beli sedozen! kihkih~

    BalasPadam
  15. Farah Waheda wahid : terlalu awal utk jadikan career ...masih byk bende kene belajar..kahkah..basic pon xde..taram je nih!

    BalasPadam
  16. Outbound.. huhuhu..tak boleh pon ke blog kamu..ape link blog?

    BalasPadam
  17. Lya Suriany : menyelerakan..kikih..

    BalasPadam
  18. Cikgu Ma : yup..DSLR ..beli lah..hehe..nanti boleh snap byk2 gmbr.

    BalasPadam
  19. Pandainya tangkap gmbr. Saya ni kalau ada kamera pun macam tak berani nak tangkap gambar celah-celah pokok, atas lantai :p apapun itu usaha utk buat gambar jadi cantik C:

    BalasPadam
  20. serius bro...ko mmg brbakat...cantek2 gambaq ang amik tu...ohya,selamat tahun baru yew

    BalasPadam
  21. krole : thnx byk2..slmt tahun baru..:)

    BalasPadam
  22. smart gile gambar tuu . aww suke sangat ! :)

    BalasPadam