Isnin, 3 Disember 2012

"Rumbia Coffee House" - De Palma Hotels Shah Alam

Pada 30 November yang lepas, aku dengan kengkawan ke De Palma Hotels..Temankan dorang buat assignment..tak tahu la pulak assignment ape..tak kesahlah kan yang penting aku dapat makan..eh! bukan free okeeyh..own expenses..tapi berbaloi sebab makanan kat Rumbia Coffee House nih sodap sodap. Rumbia Coffee house nih menyediakan makanan secara buffet dan juga ala carte.


gambar kat atas nih merupakan menu hidangan buffet mengikut hari..setiap hari akan ada hidangan yang berbeza..dari ala kampung sampailah ke western. barulah tak bosan kan. harga yang ditawarkan pon memang berpatutan..dalam MYR 30 - 40 per person untuk buffet..agaknya lah..aku dah lupe..hehe.tapi kitorang decide untuk try ala carte punyer.jom usha makanan yang kami order.


Nasi Lemak Rumbia.seriously sangat lazat. 


Daging kerutuk..


Nasi goreng pon sedap jugak..sempat jugaklah aku terai nasi goreng nih walaupon orang lain yang order..hehehe..yang paling best adalah...


Chicken Roasted.hehe.memang feberet la kan..orang lain jugak yang order tapi aku jugak yang makan..hehe..tape..sharing is caring..tak gituh..tak lengkap kalau tak masok kan sekali gambar orang yang order makanan nih kan..kalau dorang baca sure  tnye..apasal gambr dorang tade, so..aku selitkan  beberapa keping gambar untuk tontonan umum.



jangan tanye kenapa gambar aku tade..sobs..sobs..tengoklah muke muke kenyang dorang..kihkih..zarith dengan aiman pergi mana entah time nih..busy dengan assignment ler tuh..so anyways, untuk pengetahuan korang..De Palma Hotels nih ada di beberapa tempat yang lain jugak..macam Ampang, Kuala Selangor dan juga Sepang..kalau ade mase..korang boleh lah cube makan kat Rumbia Coffee House di De Palma Hotels berdekatan dengan tempat korang..oklah..hepi makan semua.

23 ulasan:

  1. wahhh dapat lah merasa :) nad ni nama je duduk klang, tp hotel tu pun tak pernah masuk :p hihi

    BalasPadam
  2. pergh.... nasi lemak tu... nampak sangat2 menyelerakan..

    BalasPadam
  3. waahhh..
    terkeliur tgk mknn 2..sbr jelaa..hahah

    BalasPadam
  4. perghh...makan kat hotel uolls..hehe

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  6. fulamaks bestnye bro...chicken roasted tu yg bat trliur sgt2 adus2...bestnye bro!!!

    BalasPadam
  7. tertelan2 air liur bestnya. teringin nak makan sana.

    BalasPadam
  8. owhhh... sedap ye? boleh ajak member opis g sini makan. dekat je.... ;p

    BalasPadam
  9. sedapnya.
    aku paling terliur nasi goreg istimewa tu!

    BalasPadam
  10. boni kacak : memang sedap BK..takcayo toraii ler,,,hehe

    BalasPadam
  11. Faa Rosli : biase2 je kakak faa,,

    BalasPadam
  12. man : bukan mcam! tapi memang sodap.

    BalasPadam
  13. Krole :hehehehe..yg dah mkn nih pon terliur lg krole..hehe

    BalasPadam
  14. MD : nanti kalau ade mase,,bolelah terai..

    BalasPadam
  15. Mama Adam : hehe,,,nnti g la terai..

    BalasPadam
  16. SCD : nasi goreng tuh pon bole thn..heeh

    BalasPadam
  17. Adakah saiz jadi faktor pertimbangan anda? OMG kini di S.Alam sedia membantu. Lawat I AM GORGEOUS

    BalasPadam