Isnin, 17 Disember 2012

Gambar Dan Kisahnya

Kebanyakan gambar yang aku masukkan nih aku snap time majlis pertunangan kakak aku pada 23 August yang lepas. just nak share gambar gambar nih dengan korang semua .


walaupon gambar kat atas nih tak wape nak lawa sangat tapi aku berbangga dengan diri aku..cehceh! nak amek gambar nih sampai gatal gatal badan aku terpaksa baring kat jalan tepi rumah aku. oh yes! tepi rumah aku ade tumbuhan hijau ok.normallah tuh kan kat kampung..kat bandar nih asyik snap gambar konkrit jer..lol.


gambar mesin jahit nih macam tade motif tapi ade maksudnya..inilah mesin jahit yang ayah aku gunakan dari dulu sampai sekarang untuk menyara kehidupan kitorang satu family..ayah aku sangat hebak (hebat) dalam kerjaya jahit menjahit nih..Dulu dulu baju raya aku dan baju sekolah aku..ayah aku yang jahitkan..takyah nak kecoh2 beli kat kedai.


sekarang nih macam macam jenis kek yang ada kat pasaran.malas nak sebut nama kan..tapi kalau letakkan kek secret recipe yang bagai bagai tuh depan mata aku, aku tetap akan pilih kek buatan sendiri oleh kakak aku..kitorang panggil kek yang akak aku buat nih dengan name kek kosong najwa latif..



dua gambar kat atas nih aku snap time masak masak untuk majlis tunang kakak aku...First gambar tuh kalau tak silap orang panggil Solok Lada..memang bukan jenis makanan yang aku suka makan..hoho..kalau ayam goreng macam dalam second picture tuh aku sukelah..hehe

55 ulasan:

  1. Wow!Ada style...DSLR kah?Kalo pandai buat la tutor.Aku plan nak beli gak nanti seketul DSLR...

    BalasPadam
  2. pandai ni, mmg lawa gambarnya... akak suka solok lada tu... ayam goreng tu dah makin kurang makan sejak dah masuk 3 series ni, rasa jemu nak makan sokmo...

    BalasPadam
  3. Niiiceee. Ada peluang jadi professional photographer ni (: Banyak dah kawan mula dari zero and now even jadi official photographer for Yuna's concert kat sini hari tu. Hehe. Teruskan usaha! :D

    BalasPadam
  4. wah berbakat juga dalam bidang fotografi nih yer...:)

    BalasPadam
  5. suka dgn gambar2 ni..smuanya sharp shooting...nice bro..keep it up

    BalasPadam
  6. siyes. cantek2 belaka gambaq tu.
    solok dada tu pehhh...makan dgn nasi kerabu sedaap owhhh

    BalasPadam
  7. cantik gambar.. mana gambar tunang nye :) hehehe... alhamdulillah !

    BalasPadam
  8. hebat tul ayah hang....pandai menjahit.....hebat ooooo

    BalasPadam
  9. lawa lah semua gambar nih. kalau aku yang tangkap yang hado. buruk benor

    BalasPadam
  10. pergh...sempoi gambar2 tu bro..terbaik.. :)

    BalasPadam
  11. kagum sangat dengan orang yang
    pandai ambik gmba n edit gmba..
    gambar2 ni cantik :)

    BalasPadam
  12. solok lado,terbaik! sedap tuh make nga nasik krabu..
    (liur lama tak balik ni)

    BalasPadam
  13. o0o0, bergotong royong eyh masa knduri? bagus2...mngeratkan silatulrahim ^^

    BalasPadam
  14. Kelana : alamak..tutoriol? tak reti lor..ala luqman gune photoscape jer..men tekan2 ..rase mcm ok..done! siap..khikih

    BalasPadam
  15. Aisy Nasiha : hehe :) sy pulak x suke solok lada..

    BalasPadam
  16. Vee Lea: teringin jugak tapi itulah camera pon xder..pinjam yg org punyer jer!

    BalasPadam
  17. PM : thnx :) sikit2 jer..men taram jer..

    BalasPadam
  18. Fendy : huhu :P terima kasih :) ..

    BalasPadam
  19. Niza Romli : thnx byk2!nasik kerabu? sodap kan!

    BalasPadam
  20. Hnahdy : macam iklan yuna? iklan mane satu ek..

    BalasPadam
  21. Si Lampu Neon : gambar tunang xde..hahaha

    BalasPadam
  22. jebateja : yup! ayah cek memang pro!

    BalasPadam
  23. Shasha Yacob. ala..semua org boleh jer..:)

    BalasPadam
  24. ahsfantasy24 : thnx..luqman nih men taram jer..ade je gambar yg diambik macam hpe2..

    BalasPadam
  25. eimah siti : yup! katkampung kn..memang macam nih.

    BalasPadam
  26. solok lada. sedap makan dengan nasik kerabu!

    BalasPadam
  27. wah.nice pi. styla la bro. nanti boleh ajar aku.

    BalasPadam
  28. cantik gambar especially yg first tu..mood jiwang2 nak kahwin ke ni?

    BalasPadam
  29. untonglah ada dslr....hehe...blh snap mcm2..

    BalasPadam
  30. MR : Thnx...aku nk ajar? bukan pro pon..hoho

    BalasPadam
  31. eyriqazz : ishh...xdelah...neway thnx~

    BalasPadam
  32. asrul : sodap? tang mano sodapnyoo

    BalasPadam
  33. umi : lapor??makan ler solok lada tuh..heheh

    BalasPadam
  34. HH : xuntung mne pon...pinjam org punyer jer...hehehe

    BalasPadam
  35. Berseni sungguh! :) Walaupun sy ni bukan lah someone yg terlibat dalam photography, tp seriously pic tu semua cantik

    BalasPadam
  36. Peh lawanya gambar.. Xde ke gambar kek yang dah siap,lapar ni..haha

    BalasPadam
  37. Peh llawanya gambar..gambar kek yang dah siap xd ke?lapar ni..haha

    BalasPadam
  38. afifundin sohaini : hehe..thnx..kek yg dah siap xsempt nk amek..abes makan..

    BalasPadam
  39. thanks sebab join segmen enty terbaik jerit pekik..
    aku dah pernah koen pulak kat sini..
    dua kali bole?haha..tapi mang style la gambar-2 kau bro

    BalasPadam