Ahad, 9 Disember 2012

Bertenggek di Madam Kwan's bersama gadis gadis

Blog arepnakbebel nih aku rase boleh dikategorikan sebagai blog makan makan kot..bila aku amati balik, kebanyakan entri aku akan ada pasal makanan. entahlah. bila nak update pasal makanan jer aku akan rasa excited. kaki makan la katakan. *patutlah gajah jer kau luqman.  puii..


actually, nih first time aku makan kat sini, kalau kawan aku tak ajak makan kat sini, maka dengan itu, tidaklah aku ke sini.*bersepah bm aku.maap cikgu bahasa melayu. kami orang ramai tapi order makanan lebih kurang jer. berpinar mata time nak order kan.asyik tanye " kau order ape?"..then orang tuh jawab "aku order mee kari"..pastuh beberapa orang yang lain akan jawab "same je lah".bosan betul. jom layans gambor.


bunga tuh bukan makanan.harap maklum.hohoho. aku suke tengok gambar bunga nih.cantek kan.pandai betul orang snap nih.berbakat sangatttt..*angkat bakul betui..untuk pengetahuan korang..bende kuning/oren yang dalam mangkuk tuh name die Mee Kari.agaknye la.puii.lupe lah.maap.



see.muke mangsa yang kekenyangan. dari pagi sampai lah ke malam..kerja kitorang jalan jalan pastuh makan..jalan jalan pastuh makan lagi..manenye tak lemau. berjalan 5 minit..makan setengah jam.amek kau.aktiviti tambah lemak memang senang giler.nak kurang lemak..perghh bertahun aku rase.


gambar food yang kat atas adalah...Asam Laksa..meleleh air liur aku tengok tapi aku tak order asam laksa sebab orang lain dah order. eh! boleh pulak macam tuh kan.actually time nih tak tahu nak makan apa.last2 aku order nasi Bojari. 


yup.inilah nasi bojari tuh..dan sememang tade ibu jari pon dalam nasi nih..meleset sangkaan aku..OK!tak lawak. but seriously ini memang lazat.dengan ayamnya yang sangat gebu membangkitkan selera makan aku. *aku fanatik ayam.

P/S : lunch arini nak PEKENA ape? Mohon share sikit.mana tahu boleh bagi  inspirasi untuk aku sebab aku tak tahu nak makan apa nanti.hmm.zzz.kroh.kroh.

30 ulasan:

  1. Arep.. Gambar grad mana?

    BalasPadam
  2. lunch..nasi ayam golek kt warung je :)hihi..nice pic!! bw here :)

    BalasPadam
  3. anon : gmbr grad kt fb ade..huhuhu..kt blog nih pon ade..

    BalasPadam
  4. Sudu Biru : ayam golek? sedap tuh..

    BalasPadam
  5. penah mkn kat mdm kwan ni sedap gila..hehe

    BalasPadam
  6. hazwan hairy : kan! sedap betuii~

    BalasPadam
  7. pernah mkn gak kt sini..cedap!

    BalasPadam
  8. azzah : hhehe..boleh thn kan mknn die!

    BalasPadam
  9. untunglah dapat makan2 ngan gadis comel2 haha .. anyway . perghhh terliur aku tengeok juadah yang disajikan

    BalasPadam
  10. Hamir Rahman : kau jgn puji lebih2 dorang..kembang japg..hahah..neway mknan kat sini memang sedap..

    BalasPadam
  11. Kaya kaya betul makan dekat madam kwan ni. Hehe..

    BalasPadam
  12. terliur nengok ! arggghh .. ^^

    BalasPadam
  13. Hazmin Hamudin : xdelh..semua orng boleh jer mkn..

    BalasPadam
  14. CCI : heehhe :P ..nnti boleh lg g and rse mknn kt MK ni.

    BalasPadam
  15. Shiyda aqma : amboi..sampai macam uh sekali ..hehehe

    BalasPadam
  16. asam laksa tu nampak meriah.. gulp!

    BalasPadam
  17. Sedapnya! Kari dia sedap tp MA mkn bihun kari je

    BalasPadam
  18. mana shoutbox. letaklah. tak friendly oii haha :D

    BalasPadam
  19. wey... lapar... hantar sini sikit...

    BalasPadam
  20. tak pnh lagi makan kat situ, walaupun dolu2 hari2 lalu depan restoren tuh time pi n balik keje...hehehe

    BalasPadam
  21. Mama adam : Yeke..nnti luqman try kari bihun pulak..hehe

    BalasPadam
  22. Hamir Rahman : nanti aku letakmer..jgn isau..heheh

    BalasPadam
  23. Rapunzel Cikilolo : Kalau dpt antar kan...

    BalasPadam
  24. YM : almk..lalu jer..xleh jadi..kenelh pergi sekali..

    BalasPadam
  25. sedapnya! terliur jap.dahlah belum lunch lagi ni.

    BalasPadam
  26. Azhafizah : hehehe...g ler mkn..huhu

    BalasPadam