Thursday, November 1, 2012

Pendaftaran Permohonan Bantuan Rakyat 1 Malaysia - BR1M 2.0

Pendaftaran Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia ( BR1M ) 2.0 boleh dilakukan secara online atau pon secara manual. Pemohon yang layak boleh memohon bantuan Rakyat 1Malaysia ini bermula pada 1 November 2012.

Pautan / Link



Siapakah yang layak untuk memohon BR1M 2.0?


untuk maklumat yang lebih lanjut berkenaan dengan berkenaan dengan BR1M 2.0 anda boleh ke Portal Rasmi Kementerian Kewangan Malaysia atau klik sini > SIARAN MEDIA BR1M 2.0 . 


Sebarang persoalan boleh dikemukakan kepada email : 
br1m2@treasury.gov.my atau menghubungi talian hotline 1-800-222-500 yang beroperasi dari jam 9 hingga 5 petang, Isnin hingga Jumaat bermula 1 November 2012.

aku harap informasi ini akan memudahkan korang semua untuk apply bantuan nih. aku pon dah isi..insyaallah awal tahun depan dapat ler tuh..amin.. 

67 comments :

  1. alhamdulillah, rezeki tu. heee dah apply :))

    ReplyDelete
  2. bole daftar la kalau mcm ni...hehe

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. ala...akak takleh mohon ek..huhuhu

    ReplyDelete
  5. eh.so kita dapat ke tidak apply nih? bujang dah bujang. haha

    ReplyDelete
  6. haa na da apply da laju x? hehehe sape xnk duit free ;D

    ReplyDelete
  7. Sunah Sakura : hehehe! xdapat sebab???

    ReplyDelete
  8. jna : amboi..memang laju benor...hehe

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum luqman...seronoknya dpt BR1M lagi...:)

    ReplyDelete
  10. Zamani: yup! sharing is caring! heheh

    ReplyDelete
  11. maszull : lagi?? ini first time kak!

    ReplyDelete
  12. nak mohon jugak la..bantuan org bujang..hehe

    ReplyDelete
  13. Cik yaya : yeah..dftr jgn x daftar!

    ReplyDelete
  14. bila sebut pasal duit, semua berkerumun nak hahaha

    ReplyDelete
  15. Niza Ramli : heheehhe! dah kawin kan!

    ReplyDelete
  16. ini info web ala2 kerajaan nie.. hahaha...

    ReplyDelete
  17. aku tak layak.ehhe tak kawin lg.hehe

    ReplyDelete
  18. kpd yg layak patut jgn lepaskan peluang ni kan...

    ReplyDelete
  19. Syaifuddin Alias : ape yang payah..isi on9 jer!

    ReplyDelete
  20. Joe_hans : jarang nak update pasal2 nih..so apesalahnye kalau bg details sikit..hehe

    ReplyDelete
  21. Papa Mifz : yup! betul..sy x lepaskan ! haha

    ReplyDelete
  22. laa..sy tak layak mohon la ni kn..coz penah dapat baucer hurm :(

    ReplyDelete
  23. takbole nak mohon sebab tak cukup umur lagi :(

    ReplyDelete
  24. ciss, bukan budak2 lah. haha dah 19 tahun. bukan budak lagi

    ReplyDelete
  25. Dianaa : hahaha! xkire! 20 tahun baru besar...19 tahun dak2 lagi..hehe

    ReplyDelete
  26. dapat baucer buku.. die taknak bg duit sebab budak 19 tahun kecik lagi..haha

    ReplyDelete
  27. Maisarah Azmi : hehe,,yup2! budak2 xleh bagi duit byk2..

    ReplyDelete
  28. SAYA APPLY TP SENTIASA PENDING MACAM MANA YA

    ReplyDelete
  29. novel novellas : sy xpasti la puan..sy rse puan boleh hubungi pihak berkenaan psal masalah yg puan hadapi sekarng.

    ReplyDelete
  30. rasa macam dah hantar hari tu, tak tahu nak semak kat mana dah. huhu~

    ReplyDelete
  31. ahsfantasy24 : bab nk check tuh luqman pon x sure!

    ReplyDelete
  32. mcm mane nk apply kalau bujang ada anak??..
    aduh pening2..
    sape ley tlong??..

    ReplyDelete
  33. daftar on9 or manual borang lg di galakkn ni...
    or nk kena isi dua2 nih..?

    ReplyDelete
  34. Surat tu xde mnyatakn kalo x dpt hadir ptt amnik dimn? Kecewa ngn no fon yg diberikan. Sbb asyik kata sibuk

    ReplyDelete
  35. Skrg boleh isi lg ke

    ReplyDelete
  36. Dh apply tp xtau lulus ke x...diam je..nak je isi byk kali..

    ReplyDelete
  37. huhu.. baru siap isi.. harap2 dapat la nanti :)

    ReplyDelete
  38. kalu dah kawin tp laki xdak mcm mana ? blh apply x? cnth di gantong x btali...?????

    ReplyDelete
  39. kalu dah kawin ank 2 .tp d gantong x btali blh dpt ker br1m 2.0 ni

    ReplyDelete
  40. seminggu dua ni, mmg penat layan BR1M... berpusu2 & berpasak2 dtg nak cashkan voucher brim... nasiblah keje kat kaunter yg terlibat dgn brim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcamane nk tau kite pmohonan kta lulus ke tak ek?

      Delete
  41. lol... aku x lulus pemohonan,ape kes... kecewa2
    pdahal aku berjiwe 1M..huhuhu

    ReplyDelete
  42. lol... aku x lulus pemohonan,ape kes... kecewa2
    pdahal aku berjiwe 1M..huhuhu

    ReplyDelete
  43. yeee...permohonan diluluskan..Terima Kasih. :)

    ReplyDelete
  44. yea..aku dapat BR1M RM500..trima kasih kerajaan Malaysia

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...