Khamis, 1 November 2012

Pendaftaran Permohonan Bantuan Rakyat 1 Malaysia - BR1M 2.0

Pendaftaran Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia ( BR1M ) 2.0 boleh dilakukan secara online atau pon secara manual. Pemohon yang layak boleh memohon bantuan Rakyat 1Malaysia ini bermula pada 1 November 2012.

Pautan / Link



Siapakah yang layak untuk memohon BR1M 2.0?


untuk maklumat yang lebih lanjut berkenaan dengan berkenaan dengan BR1M 2.0 anda boleh ke Portal Rasmi Kementerian Kewangan Malaysia atau klik sini > SIARAN MEDIA BR1M 2.0 . 


Sebarang persoalan boleh dikemukakan kepada email : 
br1m2@treasury.gov.my atau menghubungi talian hotline 1-800-222-500 yang beroperasi dari jam 9 hingga 5 petang, Isnin hingga Jumaat bermula 1 November 2012.

aku harap informasi ini akan memudahkan korang semua untuk apply bantuan nih. aku pon dah isi..insyaallah awal tahun depan dapat ler tuh..amin.. 

67 ulasan :

  1. alhamdulillah, rezeki tu. heee dah apply :))

    BalasPadam
  2. bole daftar la kalau mcm ni...hehe

    BalasPadam
  3. Fiqra : yeke..harap2 dapat ler kan!

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. ala...akak takleh mohon ek..huhuhu

    BalasPadam
  6. eh.so kita dapat ke tidak apply nih? bujang dah bujang. haha

    BalasPadam
  7. haa na da apply da laju x? hehehe sape xnk duit free ;D

    BalasPadam
  8. Sunah Sakura : hehehe! xdapat sebab???

    BalasPadam
  9. jna : amboi..memang laju benor...hehe

    BalasPadam
  10. assalamualaikum luqman...seronoknya dpt BR1M lagi...:)

    BalasPadam
  11. Zamani: yup! sharing is caring! heheh

    BalasPadam
  12. maszull : lagi?? ini first time kak!

    BalasPadam
  13. nak mohon jugak la..bantuan org bujang..hehe

    BalasPadam
  14. yea..yaya da dftr..ngeeeee =D

    BalasPadam
  15. Cik yaya : yeah..dftr jgn x daftar!

    BalasPadam
  16. bila sebut pasal duit, semua berkerumun nak hahaha

    BalasPadam
  17. Niza Ramli : heheehhe! dah kawin kan!

    BalasPadam
  18. payah sgt malas aku nak ambik ..haha

    BalasPadam
  19. ini info web ala2 kerajaan nie.. hahaha...

    BalasPadam
  20. aku tak layak.ehhe tak kawin lg.hehe

    BalasPadam
  21. kpd yg layak patut jgn lepaskan peluang ni kan...

    BalasPadam
  22. Syaifuddin Alias : ape yang payah..isi on9 jer!

    BalasPadam
  23. Joe_hans : jarang nak update pasal2 nih..so apesalahnye kalau bg details sikit..hehe

    BalasPadam
  24. Papa Mifz : yup! betul..sy x lepaskan ! haha

    BalasPadam
  25. laa..sy tak layak mohon la ni kn..coz penah dapat baucer hurm :(

    BalasPadam
  26. takbole nak mohon sebab tak cukup umur lagi :(

    BalasPadam
  27. ciss, bukan budak2 lah. haha dah 19 tahun. bukan budak lagi

    BalasPadam
  28. Dianaa : hahaha! xkire! 20 tahun baru besar...19 tahun dak2 lagi..hehe

    BalasPadam
  29. dapat baucer buku.. die taknak bg duit sebab budak 19 tahun kecik lagi..haha

    BalasPadam
  30. Maisarah Azmi : hehe,,yup2! budak2 xleh bagi duit byk2..

    BalasPadam
  31. SAYA APPLY TP SENTIASA PENDING MACAM MANA YA

    BalasPadam
  32. novel novellas : sy xpasti la puan..sy rse puan boleh hubungi pihak berkenaan psal masalah yg puan hadapi sekarng.

    BalasPadam
  33. rasa macam dah hantar hari tu, tak tahu nak semak kat mana dah. huhu~

    BalasPadam
  34. ahsfantasy24 : bab nk check tuh luqman pon x sure!

    BalasPadam
  35. mcm mane nk apply kalau bujang ada anak??..
    aduh pening2..
    sape ley tlong??..

    BalasPadam
  36. daftar on9 or manual borang lg di galakkn ni...
    or nk kena isi dua2 nih..?

    BalasPadam
  37. Surat tu xde mnyatakn kalo x dpt hadir ptt amnik dimn? Kecewa ngn no fon yg diberikan. Sbb asyik kata sibuk

    BalasPadam
  38. Skrg boleh isi lg ke

    BalasPadam
  39. Dh apply tp xtau lulus ke x...diam je..nak je isi byk kali..

    BalasPadam
  40. huhu.. baru siap isi.. harap2 dapat la nanti :)

    BalasPadam
  41. kalu dah kawin tp laki xdak mcm mana ? blh apply x? cnth di gantong x btali...?????

    BalasPadam
  42. kalu dah kawin ank 2 .tp d gantong x btali blh dpt ker br1m 2.0 ni

    BalasPadam
  43. seminggu dua ni, mmg penat layan BR1M... berpusu2 & berpasak2 dtg nak cashkan voucher brim... nasiblah keje kat kaunter yg terlibat dgn brim...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mcamane nk tau kite pmohonan kta lulus ke tak ek?

      Padam
  44. lol... aku x lulus pemohonan,ape kes... kecewa2
    pdahal aku berjiwe 1M..huhuhu

    BalasPadam
  45. lol... aku x lulus pemohonan,ape kes... kecewa2
    pdahal aku berjiwe 1M..huhuhu

    BalasPadam
  46. yeee...permohonan diluluskan..Terima Kasih. :)

    BalasPadam
  47. yea..aku dapat BR1M RM500..trima kasih kerajaan Malaysia

    BalasPadam
  48. Xleh guna hp utk dafter kew?

    BalasPadam
  49. Xleh guna hp kew utk daftar

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...