Khamis, 15 November 2012

Mandi Manda di Desa Waterpark

Walaupon namanye tak seGAH! Sunway Lagoon tapi aku tetap seghonok mandi manda di Desa Waterpark nih..and aku tak sangka pulak ramai benor orang datang sini untuk membasahkan badan dorang.



see..ghamai kan..sentap jer sebab tade ruang untuk aku mandi manda sekali dengan dorang semua.so, aku amek gambor jer la. Desa Waterpark terletak di Taman Danau Desa 58100 Kuala Lumpur. untuk gambaran yang lebih senang..meh aku bagi peta.


Credit sepenuhnya kepada www.desawaterpark.com.my untuk peta diatas..kalau bagi peta lagi senang nak carik sebab korang tak perlu bagi tekanan kat otak untuk fikir cara macam mane nak ke sana.huhu. untuk maklumat lanjut macam entrance fee semua tuh korang boleh directly visit their own website..korang klik jer link yang aku bagi kat atas tuh yer.. tak pon klik SINI. Sekarang jom layan gambor gambor yang aku snap kat sana.



hampa tengoklah ramai betui orang line up nak naek benda alah yang dinamakan Thunder Bolt.. apa tuh Thunder Bolt?? Sepupu ThunderCat kah?Yang pasti mestilah bukan..kalau korang nak tahu Thunder Bolt nih sebenarnye water coaster..


  1. The longest and the first gravity-defying water coaster in Asia.
  2. Always attracted most patrons,bringing in a very long queue.
siap bagi fakta lagi tau untuk korang..walapon ayat die tuh aku copy paste jer..tetap berinformasi jugak untuk korang kan? hehe. so acane? tak teringin ke nak naek bende alah yang panjang nih? aku tak naik pon!! sebab takut kecut lemak. T__T. banyak lagi atrraction lain yang ada..jadi tunggu ape lagi..sekarang nih kan cuti sekolah..moh ler kite ke Desa Waterpark.


Laman Web Rasmi :

Monday - Friday( 10:30AM - 05:30PM )

Wednesday ( CLOSED )

Weekends/Public Holidays/School Holidays
( 10:00 AM - 05:30 PM )

64 ulasan:

  1. kami baru bercadang nak kesana,abang nak bawa...fuhhh..ramainya orang..sempat ke nak main semuanya tu dari pagi ke petang?...hari minggu lagi ramai kot..

    BalasPadam
  2. ye la.... kita update topik yang sama :)

    BalasPadam
  3. ramainya orang.
    tapi ramai kanak kanak.
    taman tema air yang aku oernah pergi ialah wet world water park.
    tupon masa darjah 5.

    BalasPadam
  4. ummiarissa : sy pergi nih pon ujung minggu jugak..kalau awal2 tak ramai sgt..bile dah nk petang tuh..ramai la yg berpusu pusu.

    BalasPadam
  5. SCD : ramailer..for sure lah budak yang ramai..wetland? xpernah g lagi..heheh..ala..ok what darjah 5..pernah gak merasa..

    BalasPadam
  6. waw.. selalu jgk lalu kat area ni waktu balik rumah nenek kat puncak alam.. nampak meriah..
    mekaseh atas info.. :)

    BalasPadam
  7. untunglah dapat mandi manda sejukkan badan..selalu lalu jelah kat sini..tak berkesempatan nak pg lagi..huhu

    BalasPadam
  8. too dio ramai... cmner nk mandi ntah ahhaahha

    BalasPadam
  9. lebih kurang macam Carnival dekat Kelab Cinta sayang . best ... bila nak pergi entah waterpark area kl nun . haha

    BalasPadam
  10. lebih kurang macam Carnival dekat Kelab Cinta sayang . best ... bila nak pergi entah waterpark area kl nun . haha

    BalasPadam
  11. Berminat tp laki plak tak minat. Acane?
    Tggu ada anak sok2 br bleh pi kot.

    BalasPadam
  12. aloo jau sgt kt kl..yaya kat klang..
    g i-city je la..hehe

    BalasPadam
  13. alamaks bestnye bro...ramai org tu!!!

    BalasPadam
  14. datang sini sambil baca blog yang nice nie. sambil follow

    BalasPadam
  15. bestnya.tak pnah p lagi.ram,ai gler org

    BalasPadam
  16. hamboi ! seronoknya.. tapi ramai giler ar , bersesaksesak

    BalasPadam
  17. ramainya.. best2 teringin nak lalu kat terowong air tu...

    BalasPadam
  18. Azhafizah : alamak.xkan lalu je kot..nanti ade mase pergi la..huhu

    BalasPadam
  19. Eimah Siti : yup! ramai giler..nak mandi pon susah..haha

    BalasPadam
  20. Aalia Shahira : cinta sayang?kat sp kan..

    BalasPadam
  21. Niza Romli : ala..pujuk la somi tuh..heheh

    BalasPadam
  22. Cik yaya : ala..klang ke kl..xde la jauh mane pon..ehehe

    BalasPadam
  23. norhayati Rusli : luqman x dpt carik link blog kamu la..kalau bace nih,,or singgah sini lagi..tinggalkan link blog k! thnx.

    BalasPadam
  24. Edy Fee : seronok sini..ramai orang..even x besar macam sunway pon tetap cool!

    BalasPadam
  25. hnahdy : luqman pon x sempat nak nek yg tuh sebab ramai sgt orang..

    BalasPadam
  26. hamboi..ramainya mnusia...muka aku takde ?

    BalasPadam
  27. Syaifuddin Alias :berduyun2 orang ! muka kau ?? macam kau pergi kan

    BalasPadam
  28. wow... ni pun dah dikira ok dah ni..terbaik... aku nak try la nanti..hehehe

    BalasPadam
  29. pehhh rindu nk mandi manda cmni :(

    BalasPadam
  30. waaaaa...bestnya.
    nanti nak giiiiii...

    BalasPadam
  31. ramai giler yer time tuh...PM tak pernah masuk lagi desa waterpark nih, biasa pass by jer...huhu

    BalasPadam
  32. Syah'izzat : rindu? nanti pergilah..boleh lepaskan rindu tuh!hehe

    BalasPadam
  33. Izudean Ized : pergi2..jgn x pegi..hehe

    BalasPadam
  34. Papa Mifz : pass by jer??xleh jadik tuh...nanti free2 pergilah bawak mifz!

    BalasPadam
  35. Aiseyh, ramainya orang.. cuti skolah kot.. btw, macam best je.. tringin pulak nk p sana.. :)

    BalasPadam
  36. segannya nk mandi,ramai rakyat..

    BalasPadam
  37. Zwan Sabri : yup..ramai giler kot..nanri pergilah..ehheheh

    BalasPadam
  38. ramai nye orang... x suka sgt tmpt2 yg crowded ni..huhuuh

    BalasPadam
  39. Syakir Rahman : belum terai belum tau!cer pergi!

    BalasPadam
  40. Afifah : seriously memang ramai!tapi seronok

    BalasPadam
  41. dah lama tak mandi sana sejak dah pindah terengganu. kat terengganu mana ada tempat mandi manda macam ni. huwaaa! T___T

    BalasPadam
  42. fuhhh hidup lg ek desa waterpark nehh

    BalasPadam
  43. wah macam best je nie hehe..cuti sekolah nie mesti ramai huhu..^_^

    BalasPadam
  44. Chef Razif : walaupon cuace x menentu kan..

    BalasPadam
  45. desa waterpark nie best...tapi bab nak menunggu naik tube tu lah yg tak tahan... selalu dpt naik sekali jer...... tak lalu nak beratur panjang2...hu3

    BalasPadam
  46. Remy Hazza : oklah tuh..dapat jugak naek! huhu

    BalasPadam
  47. Maisarah Azmi : kalau ade rezeki and mase..nanti boleh lah pergi..uhuhu

    BalasPadam
  48. Punya seksa nak mandi dengan ramai macam tu. Siap nak kena beratur lagi tu.

    BalasPadam
  49. Hazmin Hamudin : xyah la beratur..main yang tempat len punye...hehe

    BalasPadam