Isnin, 19 November 2012

Jom Pekena Laksa dan Cendol Pulut di Redup Rimba Corner

Redup Rimba Corner? kenapa Redup Rimba? Nama ini sebenarnya terhasil disebabkan dahulunya kedai ini buka di kawasan Rimba tetapi sekarang kawasan tuh dah pon dipagarkan tapi lokasi kedai masih ditempat yang sama iaitu 5KM dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) menghala ke Bangi Lama. kedai nih terletak betul betul ditepi jalan. jadi, kalau korang lalu kat area tuh sure akan nampak Redup Rimba Corner.


Di Redup Rimba Corner nih korang boleh cuba makan Laksa dan cendol. apa yang boleh aku share dengan korang, laksa Redup Rimba memang terbaik punyer dan Cendol pulut die pon sangat Ummphh..kalau tak nak cendol pulut ..yang biasa pon ade..bagi penggemar tapai pula, korang boleh lah try cendol tapai. Dengan hanya menjual 2 jenis makanan sahaja..Redup Rimba mampu menarik ramai orang untuk ke kedai mereka.


pengunjung tak putus putus datang kat sini..pantang ade table kosong, ade jer yang serbu duduk..kalau tak silap aku kedai nih start bukak jam 10 pagi and tutup jam 6 petang. kalau ade mase tuh singgah singgah ler makan laksa or cendol kat sini.


ini cendol pulut..yum yum..sodap habaq ang! tapi sebelum makan cendol nih kenelah makan laksa dulu baru terasa keenakannya.ececeh..murah pon murah..RM 1.80 sajor..


mengancam tak laksa Redup Rimba nih? hehe..moh ler rase..RM3.50 semangkuk *semangkuk ke sepinggan? errr..hehe. aku yang tengah taip taip nih pon meleleh leleh air liur ape citer? aishh..kalau ade masa  nak pergi lagi..hehe..kalau ade yang nak pergi tapi takde partner boleh ler ajak aku..LOL.

36 ulasan:

  1. Sedapnya laksa... Boleh terjah ni..

    BalasPadam
  2. AIsy Nasiha : terjahlah nanti kalau ade mase!

    BalasPadam
  3. Macam sedap je...
    murah plak tu...

    BalasPadam
  4. Adoi nak cari tisu lap ayaq lioq sat na..meleleh terlioq tgk laksa...

    BalasPadam
  5. waaa, sedap wooo. pos satu :)

    BalasPadam
  6. Si Matatajam : laksa kat utara ada banyak paa..

    BalasPadam
  7. Lady : pos laju...bole bole..haha..tapi bila dah sampai ..basi lah

    BalasPadam
  8. nmpk sedap..
    alahai ~ rase lapar pulak !
    ayooookkkk ~~ hahahahaha

    BalasPadam
  9. dulu masa study kat ukm mmg suka makan situlah...sedapppppppppp....

    BalasPadam
  10. laksa dan cendol bagai irama dan lagu tak dpt dipisahkan...hehe

    BalasPadam
  11. nampak berselera dia punye laksa tu . emm , first time dengar cendol tapai :D

    BalasPadam
  12. Sabry Oppa : x boleh makan ler..diet2..hehe

    BalasPadam
  13. Sudu Biru : Thnx follow arepnakbebel.

    BalasPadam
  14. Tengku Puteri : Student Ukm Ke..huhu..sedap kan..berbaloi2..

    BalasPadam
  15. Papa Mifz : tau xpe..lepas makan laksa..pekena pulak cendol..masyukk!

    BalasPadam
  16. Realns : memang berselera..sy fpon first time dgr..nak terai xmakan tapai..so makan la cendol pulut..

    BalasPadam
  17. myu : murah and sedap..memang laku la kan!

    BalasPadam
  18. adehhh.. mai blog ni memalam mula rasa lapar.. -.-

    BalasPadam
  19. Izara4eva : heheeh..sy pon lapar jugak tgk entry nih..acano tuh..

    BalasPadam
  20. im goingggggg crazyyy~!!!
    Na sukaa LAKSA tuuuuuuuuuuuuuuu!!
    NAK!

    BalasPadam
  21. jNA: Seyes sedap giler..nnti nak g lagi..hehe..

    BalasPadam
  22. terima kasih buat saya lapar...hehe. http://studioous.blogspot.com/

    BalasPadam
  23. Macam menarik je.. Jalan dari UKM nak menghala ke jalan Reko ke apa ni bro?

    BalasPadam
  24. HH : aku pn tk sure..aku ikut orng je..hha..tapi setahu aku memang menghala ke bngi lama..

    BalasPadam
  25. nampak sedap sangat, terliur plk.. mungkin satu hari bunda kesana..

    BalasPadam
  26. dah byk kali lalu jln nie...tapi tak sempat nak singgah lagi.....
    takpa...satu hari nanti.....
    memang redup lalu kat jln tu.....

    BalasPadam
  27. bunda nora : hehe..best nih bunda...jgn x cube pulak..hehe

    BalasPadam
  28. remy hazza : rugilh klau lalu je tpx singgah..huhu

    BalasPadam
  29. omaiii laksa feberet nie... kene gi pekena nie...

    BalasPadam
  30. Zz: yeke...nnti boleh g terai lah..

    BalasPadam