Khamis, 18 Oktober 2012

Passport Express By Rewan Ishak

By luqman zakaria  |  21:08 34 comments

Passport Express merupakan Satu Filem pendek Arahan Rewan Ishak. Filem Pendek ini sebenarnye di buat untuk Astro My Hometown sempena Hari Merdeka yang lepas.. Means that Filem pendek yang bertajuk Passport Express nih dah lama ada kat youtube tuh...aku jer yang belum tonton..tapi aku still nak share pasal Passport Express nih sebab..

1. Citer die pendek ( of course lah pendek! dah name pon Filem Pendek )

2. Aku suke Background dalam filem nih..sangat sangat cantik. Angle pon very Ummphh!

3. Aku suke tone warna yang digunakan dalam filem.. *betul ke tone warne! suke ati kau jer!

4. of course sebab ade moralnya.

5. pelakon dalam filem pendek nih dapat menjayakan watak dorang dengan berkesan...tapi setiap orang/penonton ade pandangan dorang sendiri, jadi terpulanglah pada korang untuk menilai hasil lakonan dorang dalam Passport Express dengan menontonnya sendiri.

Itu adalah antara sebab sebab kenapa aku suke filem pendek arahan Rewan Ishak nih..Untuk pengetahuan korang, filem ini dirakamkan di Perlis dan ianya sedikit sebanyak telah mempromosikan tempat tempat yang menarik untuk dikunjungi di negeri tersebut..Jom Tonton..



aku harap korang tonton filem nih sampai habes..hehe..sebab aku nak juga tahu pandapat korang tentang filem pendek nih..Bagi aku Filem pendek arahan Rewan Ishak sangat menarik..aku ade tonton satu lagi filem pendek arahan Beliau jugak yang bertajuk "LIGHTBULB"..filem tuh seriously memang pendek giler..7 minit jer..tapi sangat best sebab korang kene gunakan otak untuk memahami filem tuh ..sebab kalau tengok mengkucing bute jer ..surelah xpaham..*macam cakap kat diri sendiri jer!

Kalau korang suke tengok Passport Express nih and nak tengok lagi video video lain yang dihasilkan oleh Rewan Ishak. Korang boleh  ke Channel Beliau sendiri di SINI.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

34 ulasan:

  1. awesome giler citer dye ! suka2 !~ baru tau ade filem camni ! thanks ehh !

    BalasPadam
  2. not bad filem pendek nie......menarik.......tempat2 tu cantik sangat......

    BalasPadam
  3. walaupun ada part yang still boleh diperbaiki, tapi so far okay laa.. not bad.. :)

    BalasPadam
  4. salam bro luqman.
    Nice post.p

    Salam kenal dari tirana aduka.

    BalasPadam
  5. iskk da masok entry ni da 3 blogger buat entry yg sama! jna mcm kena harus dan wajib tgk jeeeeee

    BalasPadam
  6. Jna Marcello : ye ke..try la tgk..best kot~

    BalasPadam
  7. Crew Fathi : kan hehe :) thnx follow and singgah arepnakbebel.com will singgah ur blog as well@ slam kenal@

    BalasPadam
  8. lama x g tgk movie kt cinema

    BalasPadam
  9. yang nih x perlu g panggung pon mama adam..tgk kat youtube jer...heheh

    BalasPadam
  10. ramai tol orang buat entry ini. aku ingat mula2 laki mat saleh tu nak cakap english upanyer melayu

    BalasPadam
  11. Citer pendek yang boleh habis dalam masa yang pendek, mmg saya suke... Sbb tu drama panjang sy tak pernah setia. Okeh baru nak tonton. Nanti komen lagi... :)

    BalasPadam
  12. Ohh takpernah dengar pulak pasal Passport Express ni. Pape pun, nak pergi terjah dulu~

    BalasPadam
  13. Afiq : samelah...aku ingtkan mat salleh

    BalasPadam
  14. Khalilah Mnor : tau xpe..jom layan kan!

    BalasPadam
  15. Nadratul Syazwana : terjah jgn x terjah!

    BalasPadam
  16. assalamualaikum luqman...menarik la..:)

    BalasPadam
  17. Maszull : waalaikumsalam! KAN ..Best~

    BalasPadam
  18. siyesss citer nie best drpd citer hantu kak limah go back home :D

    BalasPadam
  19. Izz3.com : betul2..aku dah 2 kali tengok!

    BalasPadam
  20. amende laa mamat2 ni buat ..haha..lawak je

    BalasPadam
  21. Syaifuddin Alias : yup! lawak jugak~

    BalasPadam
  22. Tak pernah tengok lagi. Nanti tengoklah. hehe

    BalasPadam
  23. Aku tengok banyak kali tak jemu.. mengusik kalbu betul!! Tahniah kpd semua yg menjayakan filem ini terutama kpd yg punya idea..
    Teruskan usaha kalian.

    Alhamdulillah.. Tkasih

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP