Sabtu, 1 September 2012

Masih dalam mood Rayer.

3 hari lepas aku ada update pasal Karipap..cara cara nak kelim karipap versi comel comel gituh..cerita karipap tuh pon sebahagian dari persiapan raya kitorang sekeluarga kat kampung..seronok juga dapat buat karipap sama..yerlah kan..dah lama tak buat santapan untuk hari raya..tahun lepas pon beli jer..sebelum aku citer pasal raya..aku nak share something dengan korang..sehari sebelum raya..which is hari last puasa..kitorang satu sekeluarga berkumpul kat kampung..yang specialnya, my mom masakkan nasi kerabu..yum yum..


sedap giler kot..air tangan ibu kan..masak apa pon mesti sedap punyer lah..kalau balik kampung sure berat badan aku makin comel. lol. ade satu lagi makanan yang aku suka and dapat jugak makan massa ramadhan..kat kl susah nak jumpa..dalam loghat kelantan..kitorang panggil "akok"..kalau negeri lain aku tak pasti la pulak..


haaa..inilah rupe die! taklah  cantek pon..tapi keenakannya sangat umppphh!. time kecik kecik tajkpernah pulak aku makan..sekali dah terai..haa! amek kau..addicted! hehe.oklah..back to cerita pasal rayer..as usual..kalau raya..kitorang mesti ada menu utama..Satay!! Yum Yum..


Raya tahun nih tak banyak pulak gambar yang aku snap..banyak video jer..kalau video..nak kene edit tuh la..edit nih la.macam macam..aku sebenarnya sekarang nih tengah edit edit video..banyak video yang aku nak masok kan..tapi paham paham je la..kalau banyak sure lambat giler nak upload..so..aku upload satu jer video..ini video versi pendek giler..insyaallah kalau aku rajin..aku edit lagi..hehe..

video

time nih my mom and my sis ngah sibok bakar satay untuk tempahan..dorang jer yang bakar..aku tak pandai..*ceh! macam mana nak pandai..keja kau amek gambar and rakam bideo jer..bile nak pandai kan..hehe..eh! cuti cuti nih takde orang nak invite aku pergi umah terbuka ke?? kalau ada jangan segan silu ajak aku..:)

34 ulasan:

  1. sedappnyer tgok sate tuu , uhuk3

    BalasPadam
  2. gadis oren : hehe..jom makan sate :)

    BalasPadam
  3. phewww ~ sedap nye nasi kerabu :D

    BalasPadam
  4. selamat hari raya :D HEE not too late ! hepi merdeka day :) btway , im following you . hit me back ~ thxxx <3 visit me : appledahyun.blogspot.com

    BalasPadam
  5. realns : yup...seriously mmg sedap!

    BalasPadam
  6. yoon da hyun : hehe...thnx ya..i will visit and follow ur blog as well~

    BalasPadam
  7. tak pernah lagi tgk akok tu jual dkt2 sni.. boleh la kau bukak buisness kt KL nnti jual akok haha ;D

    Satay tu mmg nmpk sgt menyelerakan..

    BalasPadam
  8. waoowww....ni membuatkan cik siti lapaq kembali...huhu...

    BalasPadam
  9. dah makin berbakat buat video dah :D

    BalasPadam
  10. Dah mcm dokumentari dah videonye.. Pndai die! Tp awat jap sgt? Bagila lame sikit..

    BalasPadam
  11. Salam sejahtera. Saya Awie Omar dari awieomar.blogspot. Terima kasih sebab sudi follow blog saya. Dengan ikhlas hati nak menjemput anda untuk sertai segmen next top "BLOGGER" musim 3. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1 & 2 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. Tak perlu buat apa apa entri. Hanya komen di mana mana entri dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE". Harap sudi la menyertainya. Ganjaran pasti ada untuk pemenang :)

    BalasPadam
  12. wah...sedapnya...teringat makan hari tu siap tambah2 lg..yum3~

    BalasPadam
  13. wah...sedapnya..teringat makan hari tu siap tambah2..terutamanya kamooo..hehehe~

    BalasPadam
  14. hehe byknye kuih..mmg suka mkan kuih yer... kuih yang tak cntik rupa tu mmg sedp.hehehe

    BalasPadam
  15. perghhh.. tudia makanan.. satay tu nk sikit ;p

    BalasPadam
  16. everything2! : haha!! saya pulak...kamu lah bukak busines akok..nanti sy jadi pelanggan!

    BalasPadam
  17. liyana rahim : nak bg lame2 tp lambat nk upload sooo...pendekkan..haha

    BalasPadam
  18. awie omar : belum layak lagi laaa..hahaha

    BalasPadam
  19. norhidayu zakaria : hehe...biaselah makanan fav!

    BalasPadam
  20. izara4eva : hehe...nak mai kelate la!

    BalasPadam
  21. xsabar nk tgok video tunang plak..hihihi

    BalasPadam