Selasa, 28 Ogos 2012

VideoTutorial : Kelim Karipap Kenit dengan Comelnye Alololo..

By luqman zakaria  |  22:12 17 comments

assalamualaikum "mak mak" semua..

Arini aku nak buat tutorial kelim karipap yang kecik lagi comel tuh secara manual..kalau tak nak guna manual pon xpe..korang boleh guna "auto"..auto tuh maksudnya korang beli la acuan karipap  kat kedai pastuh buatlah karipap karipap cinta dengan mudah dan malasnya..sebelum aku bagi tutorial, kenelah tunjuk hasilnya dulu..


Comel kan karipap karipap Cinta nih..kitorang buat karipap nih secara manual sebab kitorang nih rajin #puiiih..kelim sendiri guna jari jemari yang berseni nih..aku sure korang boleh nampak satu karipap yang dikelim dengan tidak senonohnya..pelik jer aku tengok..sape la yang kelim tuh..


video

tutorial karipap jer pon tapi gigih masukkan lagu American Next Top Model...aku harap lepas nih korang dah boleh kelim karipap dengan jayanya ..kalau korang still tak dapat jugak nak buat nih..jangan lah putus asa atau kecewa..korang beli je acuan..SENANG! lol.


\

satu lagi aktiviti yang paling senang nak buat kalau tak reti kelim karipap..#JadiTukangGorengSudah La..tunggu jer garing..then angkat..siap! selamat mencuba yer "mak mak" semua!

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

17 ulasan:

  1. karipap camne intinye jenis ape eh?? kalo buat banyak2 jual kat kedai masyuk ne..huhu

    BalasPadam
  2. Salam Syawal. Dengan ikhlas hati nak menjemput anda untuk sertai game top "BLOGGER" musim 3. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1 & 2 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. komen di mana mana entri dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE". Ada ganjaran untuk pemenang. Harap sudi la sertai kami :)

    BalasPadam
  3. ehehe..cara nak wat doh karipap tu?? saya pernah gak kelim karipap ni..tapi macam2 bentuk ader..main taram jer..hehe

    BalasPadam
  4. Nick Nashram : Inti die..serunding daging!! sodappp~

    BalasPadam
  5. Awie Omar : thnx for inviting!

    BalasPadam
  6. SBP : nak wat doh tak reti...hehe...pandai rakam and amek gambar jer..

    BalasPadam
  7. cik siti sekarang beli ja karipap yg frozen...balik umah goreng ja...hehe

    BalasPadam
  8. eimah siti : senang dan cepat kan...eheheh

    BalasPadam
  9. SELAMAT RAYA.. SUKA KARIPAP KENIT!

    BalasPadam
  10. tak pnh buat karipap sndri..main beli je..haha

    BalasPadam
  11. kan...kat kedai dah byk yg frozen..tapi my mom nih yg rajin nak buat..sebab menantu nak makan..hehe

    BalasPadam
  12. perghh.. lama xmakan karipap.. dtg blog ni memalam.. lapar la plak -.-"

    BalasPadam
  13. izara4eva : haha! kalau nk singgah blog nih..kene sediakan makanan awal2..ehe

    BalasPadam
  14. Wahhh ni tutorial karipap yg hebat ni.. lagu dia bkn main lagi hak2

    BalasPadam
  15. haha..malas nak carik lagu len..letak jer lagu yg ade dalam laptop!

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP