Khamis, 16 Ogos 2012

Aku Tukar Sebab Kau Besar Sangat.. MAAF!

*Tajuk entry macam hape hape jer kau..

Orang lain dok sebok pasang langsir IKEA.. aku pulak sebok dok update belog..al maklumlah baru dapat cuti..kalau mengikut perancangan yang kukuh, aku akan gerak balik ke kampung halaman yang lagi permai gituh! besok lepas solat jumaat..tapi pagi besok lepas packing barang semua..aku nak kene pergi office jugak kejap sebab nak amek cheque! LOL.. ca ching ca ching!

aku cuti raya seminggu jer..seminggu jer? "JER" kau cakap?? Seminggu tuh lama kot..orang lain dapat cuti sehari dua pon dah bersykur ..kau dapat cuti seminggu  still nak merungut lagi? katenyerr..bukan merungut tapi aku just cakap jer..kalau dapat cuti lebih dari seminggu..alhamdulillah kan..boleh dok kat kampung lama sikit..


dulu aku ingat nak bawa balik luggage nih jer bila nak balik kampung tapi disebabkan aku menumpang orang..so..aku terpaksa kurangkan kuantiti dan capacity barang barang yang aku nak bawa balik untuk raya..faham faham lah kan kalau menumpang orang nih.."dah la menumpang..pastuh barang die lagi banyak dari tuan punyer kenderaan"..tak boleh lah camtuh kan,,,so..aku beli lah antoher beg yang lebih kecil..lagi pon kalau barang tak banyak..senang cikit aku nak angkut..


actually beg nih taklah nampak buruk cam dalam gambar..haha..kualiti camera aku nih tak secanggih DSLR kan ..jadi..macam nih lah gambar die..kalau guna DLSR tuh lain lah kan..bende yang buruk pon boleh nampak menarik..opps!..oh yer! korang balik kampung nanti naik apa? Bas? Fligh? motor? Boat? Sampan? jalan kaki? share lah sikit..


15 ulasan:

  1. cantik jer semua beg~~~ huhuhuh

    BalasPadam
  2. balik naik bas je

    dan bwk beg sandang seketul plus laptop di dalamnya

    BalasPadam
  3. singgah dan follow blog ne..salam kenal dan selamat berpuasa :)

    BalasPadam
  4. BUKANKOSONG : hehehe! same lah..

    BalasPadam
  5. nick Nashram : tq :) salam kenal jugak!!selamat berpuasa jgak!

    BalasPadam
  6. hamboihhh luggage tuh.. hehe
    aah tu la kan kalo dah nk
    menumpang org ni, kite la
    kene pepandai ejas brg2 kite..




    cik ana balik naik Pesona je =P

    BalasPadam
  7. untg la cuti raya lama..sy tiga hari je..

    bestnye balik kmpng kan..tp tu la,tak dpt nk merasa sbb dah memang dok dgn makayah..hee

    BalasPadam
  8. laki mang sempoi.. bwk beg kecik pun xpe.. lau pmpn susah nk muatkan sume dlm beg kecik.. haha

    BalasPadam
  9. anamizu : kan kan! ape2 pon selamat hari raye yer~

    BalasPadam
  10. sitifarhana : oklah tuh ..dapat jugak cuti kan!..selamat hari rayer!~

    BalasPadam
  11. izara4eva : hehe..sempoi2 pon..beg penuh jgk tuh..berat bebenor,,selamat hari rayer izara!

    BalasPadam
  12. Orang bujang mungkin sesuai guna back pack. Kalau berkeluarga kena bawa beg yang gedabak.

    BalasPadam