Isnin, 23 Julai 2012

Menu Berbuka Puasa Versi Barat

By luqman zakaria  |  22:38 12 comments

Syukur syukur..kenyang sudah aku menikmati hidangan berbuka puasa tadi..alhamdulillah semuanya di "ngap" ( makan ) dengan sempurna tanpa pembaziran..dan yeah!! awal awal puasa nih aku mampu kawal nafsu aku dari melakukan pembaziran.

sudah cukup sudah! dengan pendahuluan..berbalik kepada tajuk utama yang dipaparkan diatas, saya ingin berkongsi dengan anda tentang menu berbuka puasa versi western? #apasalformalsangatnih. 

Di bulan yang mulia nih, bulan puasa..bazaar ramadhan merupakan tempat yang sentiasa dikunjungi ..tak kire melayu cina ataupon india.. makanan makanan yang dijual pon memang sedap..membangkitkan nafsu makan yang membuak buak..#bilaperutlaparsemuanyasedap! macam macam ada..cakap jer! ayam goreng.. nasi kerabu..ayam panggang.. kueh mueh..ermm! apa lagi?? kalau nak cakap semua memang tak abeslah..sampai rambang mata dibuatnya bila nak beli!

gambar hiasan

walaupon rambang mata! makanan yang ala ala mat salleh tak leh lupe jugak! ada  yang suka makan Mcd time sahur..berbuka puasa makan Ayamas, KFC, Kenny Roggers, Nando's, Chili's bla bla bla..so, sekarang nih..aku nak tanya korang semua..di bulan ramadhan nih..korang ada tak berbuka puasa makan makanan western? or di bulan puasa nih korang stop buat sementara waktu?



Chicken Crisper - Chili's


Popeyes!


apa ke hei ntah nama penuh makanan sedap nih! half chicken bla bla..apa ntah! Nando's

kalau korang makan makanan ala ala matsalleh sangat tuhh..korang akan makan kat mane? Mcd kah? Ayamas kah? TGI kah? Chili's kah?? Nando's kah? popeye kah? Pizza Hut kah? Domino kah? or mana mana kah?

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

12 ulasan:

  1. sesekali ubah selera

    sesekali jamah fast food gak

    :P

    BalasPadam
  2. sodapp eh tghri2 ni tgk mknnn gitu. grrrr =="

    BalasPadam
  3. nando`s eh..?
    nmpk cam best..
    nak pi try la nanti..
    :D
    (tapi tunggu gaji la..ekekek..)

    BalasPadam
  4. sehingga hari nie tak makan lg makan ore putih ;-)

    BalasPadam
  5. semalam berbuka ngan semua classmate kami berbuka ala westren

    BalasPadam
  6. bukankosong : itulah..sekali sekala apa salahnye tukar selera kejap~

    BalasPadam
  7. rapunzel : sabar2 bulan pose nih!

    BalasPadam
  8. hidayah bach! memang la kalau nak makan sodap2 kene tunggu gaji la...hehe

    BalasPadam
  9. adylia qarissa : haha! sy pon..ini gambar2 yang lepas punyer..bulan puasa nih belum lagi makan makanan orang putih!hehe

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP