Jumaat, 8 Jun 2012

Dulu Dulu VS Sekarang Sekarang

eh! ape kau nih rep? ape yang dulu dulu? ape yang sekarang sekarang? haaaaaa...tertanya tanya kan..sebenarnya aku nak ceciter dengan korang pasal Biodata. apakah maksud Biodata? menurut jawapan Google..Biodata bermaksud "maklumat ringkas tentang diri seseorang"..alah! macam yang biasa korang buat time sekolah sekolah dulu..tulis nama, tinggal mana, ape nama ayah..ape nama mak, makanan kegemaran, minuman kegemaran dan lain lain..cikgu cikgu lah yang selalu suruh pelajar dorang tulis biodata dan bacakan apa yang dorang tulis tuh sambil berdiri kat depan kelas..

credit to google image for the picture


contoh biodata budak sekolah zaman dulu dulu

Nama : Ali Bin Abu

Tempat Tinggal : Kampung Pinang Merah Terbelah Dua.

Makanan Kegemaran : Nasi Goreng Ayam 

Minuman Kegemaran : Air milo Ais.

Hobi : Kumpul Setem.

Cita Cita : Doktor.

ermm...lebih kurang macam tuh lah..boleh dikatakan hampir separuh dari dorang akan bagitahu bende yang sama..contoh Hobi..kalau tak maen bola..mesti main badmintan..tapi hobi yang paling femes dan innocent! Kumpul Setem..haha..kalau budak budak sekarang nih macam mane pulak yer???

Contoh biodata budak zaman sekarang sekarang

Nama : Mohd Dameian Shazrin Bin Ali * wah name! mat salleh pon kalah.

Tempat Tinggal : Korea Selatan * over giler..padahal lahir kat Nibong tebel jer..hehehe [gurau2]

Makanan Kegemaran : Sushi, Chicken Chop and Fish Grill with Mushroom Soup.

Minuman Kegemaran : Mocha Cookie Scrumble Frappucino.

Hobi : online facebook, twiter, blog, instagram and bla bla bla...

Cita Cita : !@#$##%%^&#$%@...

ececeh...kau tengok tuh...budak budak zaman sekarang..mana ade hobi kumpul setem or main badminton dah..nama dorang pon boleh buat lidah aku terbelit nak baca..makanan dengan minuman kegemaran pon susah jugak nak sebut..itulah agaknya bila zaman dah makin maju...apa apa pon entry nih sekadar untuk berkongsi dengan korang semua...betapa berbezanya zaman dulu dulu dengan zaman sekarang yang terlalu pantas ke hadapan sampai tak terikut kite yang dah tua nih..#eh.akusorangjekotyangtua..hehe..

19 ulasan:

  1. hehe..betul tu..nama skrg?? panjang2..daniel la ap la..hehe..

    BalasPadam
  2. hazrina : kan!!zaman dah laen..mana nak letak nama besa2 dah..semuanya nk grand grand walaweh~~haha

    BalasPadam
  3. sebab bebudak sekarang sudaaaaa majuuuuu der!! haha.. meme laen la pun caranya. :)

    BalasPadam
  4. cik tim : hohoh~ betol betol..:)

    BalasPadam
  5. ahahah... zaman biodata .
    makan kegemaran semua bubuh. lawak pulak mau duk igt2 balik. pastu siap ada ucapan bagai. pfffft.....troll teruk dulu

    BalasPadam
  6. zaman dulu n skrng da bnyk brubah.. haha

    BalasPadam
  7. ada jugak aku typing entri pasal ni. tak sampai separuh.haha

    BalasPadam
  8. taw xpe..nk tmabah ni

    DAK DULU2:

    -knangan manis: pergi melancong (G Kedah)
    -knangan pahit: jatuh basikal (jwpn cliche) hihi

    DAK SKANG:

    -K.M: bertemu si dia belakang tandas skolah...my 1st love..bla blabla

    -K.P: berpisah dgn si dia,,

    PE JADAH?

    BalasPadam
  9. anati soki : hehe :P tahu xpe..bab2 ucapan tuh aku lemah sikit~

    BalasPadam
  10. syah'izzat : yup...byk sangat berubah~

    BalasPadam
  11. izudean : hehe :P aku update dulu..tp mung plak yang update pasal cier sam awal dari aku.haha

    BalasPadam
  12. faa.rosli: haha...km??kp?? xphm ..uhuhu

    BalasPadam
  13. A.F.A: kan...dulu dulu air sirap jer..sekarang nk STABAK jer~~

    BalasPadam
  14. perubahan zaman yang membezakan semuanya.. :)

    BalasPadam
  15. dah-syat!! kita dulu-dulu tak kenal pun facebook tu apa. budak-budak sekarang facebook celah jarije.

    BalasPadam
  16. taufiq ariffin : yup.betul tuh~

    BalasPadam
  17. dye.yana : tahu xpe...zaman sy nih..men guli je tahu~

    BalasPadam
  18. klu ada hobi selain online tu mesti dok kat ceruk2 skrng ni. hehehe

    BalasPadam