Khamis, 3 Mei 2012

Tak Paksa pon ..Itu kehendak masing masing ( sekadar pandangan)

tak paksa? yes..saya Luqman Zakaria tak pernah memaksa atau mengugut mana mana blogger kat luar sana untuk follow blog arepnakbebel.com. nampak tak? seriously aku tak suke paksa orang. banyak group group blogger yang aku join kat facebook. itu pon sekadar untuk berkongsi ape yang aku update kat blog aku..if korang klik and then berminat nak baca..teruskan aje la,,kalau dari awal awal tengok link tuh pon korang dah menyampah...jangan klik..malah ignore aje..senang citer..betul ke tidak??


isu "i follow you..you follow me back" boleh dikatakan isu basi..isu lapok..isu ntah ape ape..isu whateva and bla bla bla..normally, lepas aku update entry..aku akan post kat group group yang aku join untuk berkongsi dengan dorang..and all of the sudden...adelah due tiga orang blogger yang tinggalkan link..biasalah tuh kan..sebab dorang nak share blog dorang dengan kite..acceptable..but then, ade jugak yang tinggalkan link dengan kata kata OMG.. ini blog saya...bla bla..follow la kite..nanti kite follow balik"..erkkkk..boleh tak jangan macam tuh..

pada pandangan aku..semuanya normal kalau tinggalkan link kat komen dan post entry kat group group..tapi boleh tak jangan paksa!!....nak follow blog seseorang atau pon tidak ...itu bergantung pada kehendak masing masing..

kalau aku...

aku akan follow blog yang aku rase aku berminat nak follow..maksud aku..kita akan follow blog yang kite suka kan..weird la kalau follow blog yang kite takkan baca entry yang dorang buat kan...bukan ke buang mase kalau macam tuh? betul ke tidak?

 "saya dah follow blog awk..follow saya balik k"...hah??...kau follow blog aku sebab kau nak aku follow kau balik?no no no...aku tak paksa kau follow blog aku...so..jangan paksa aku follow kau..ini lah antara sebab di mana timbulnya isu blogger sombong...sombong?sombong celah mane ...cer citer...kalau kau follow blog orang..then orang tak follow kau balik..jangan la melenting..sebab ORANG AKAN FOLLOW BLOG KAU KALAU DORANG SUKE BLOG KAU..MUKTAMAD...

10 ulasan:

  1. hoho 2 la psl..
    pu3 pun x suke ade org soh follow balek..ase cm nak bg dia mkn kaki je..hahahah

    nice entry :D

    BalasPadam
  2. PD: semua terpulang pada individu..jgn lakukannya sekadar untuk dptkn followers yg ramai..

    BalasPadam
  3. ha..at last..ada jugak yang bersuara..I agree..itu terpulang hak masing2..nak follow atau tak tak boleh paksa..kita cuma post sebab nak share tentng entri and then ada yang komen
    I FOLLOW U.. U FOLLW I JANJI??
    ahaha..serious klakar..

    BalasPadam
  4. sy dah takley follow org sbb dah ter-over follow.. cane tuh? =.=' ada solution tak?

    BalasPadam
  5. syafiqah : huhu~ tulah..xde org cakap ape2 pasal nih..lagi pon saya sekadar bagi pendapat!

    BalasPadam
  6. eddy : ade jugak ke cmtuh?x pernah jumpe lak..

    BalasPadam
  7. samalah pendapat.. jika mereka tinggalkan jejak supaya follow semula, maaf tamb. lak kita cuma personal blog, suka2 je menulis, len le ntuk bz, perlu ramai follower

    BalasPadam
  8. lek ah beb.
    benda ni takkan abes kot
    :P

    BalasPadam
  9. dean : tau xpe...sabar je la~

    BalasPadam
  10. bunyi mcm marah je... dlm dunia ni mcm2 adooo... bile beri nak minta balas, tapi kalau blog entry bagus, cerita menarik & bla...bla..bla.. , tak payah paksa2, org akan follow, betul tak...

    BalasPadam