Ahad, 20 Mei 2012

Domino's Pizza

Korang tahu tak Domino's Pizza nih bermula dengan hanya satu kedai yang dipanggil " DomiNick's" yang dibeli oleh Tom dan James Monaghan dengan harga $500 pada tahun 1960 dan beberapa tahun selepas tuh "DomiNick's" ditukarkan ke " Domino's Pizza". Di Malaysia, Domino's Pizza nih dilancarkan secara rasmi oleh Tom Monaghan, pengasas Domino's Pizza Inc, pada September 1997. sumber : www.dominos.com.my

itulah die, beberapa fakta yang aku jumpe berkenaan dengan Domino's Pizza. kalau dulu,  bile terserempak dengan Outlet Domino's Pizza nih aku buat tatau je tapi sekarang asyik termimpi mimpi pulak.aisyehh.acano tuh? kuat betul penangan Domino nih. bila aku makan Pizza kat Domino. aku tak akan rasa muak dan yang pasti Domino's pizza sangat mengiurkan.eh!.


Aloha Chicken ( Cheese Burst ) * tak sure betul ke tak.haha.

Abaikan cara aku snap gambar pizza nih. kualiti gambar dah bagus tapi angle pulak yang tak kene kan,biasalah, aku tade bakat dalam bidang photography nih.ahaks. selain dari pizza nih. aku suka mushroom soup..sebelum nih kalau dengar mushroom je..yakkss..memang aku tak akan sentuh punyer la. tapi once aku cube Mushroom Soup kat Domino..walaweh..sedap la pulak..


Percaya atau tidak, ini baru kali kedua aku ke Domino's Pizza *baru dua kali ke?? sedihnya kau arep..ya.ya.ya.aku tahu!!. aku nih baru nak berjinak jinak dengan Domino ok.. yang pasti lepas nih kalau nak makan Pizza ..aku akan ke Domino. yum yum. Thanks to my friend sebab mendorong aku untuk mencuba kelazatan Domino.hehe. 


selain dari Mushroom Soup..Twisty Bread pon boleh tahan jugak..huhu..by the way, entry pasal Domino's Pizza nih sepatutnya di update pada awal awal bulan lagi tapi disebabkan gambar gambar yang aku snap  nih tade dengan aku, terpaksalah tangguh sekejap..tangguh punye tangguh sampailah ke arini baru boleh update. *tetiber lapar Pizza..sape nak belanje?eh..

44 ulasan:

  1. @muhd aizie : belanje?? sape nak belanje sape nih??hheheh~

    BalasPadam
  2. akceli suke lg Domino's compare ngn Pizza Hut..

    BalasPadam
  3. sedap nyee...
    folow sini ye..;)

    BalasPadam
  4. Im countin da caloriess yuuu!!!

    BalasPadam
  5. aaaahhh, dah lame siot x makan pizza. haha salam kenalan :)

    BalasPadam
  6. Gulppp. nasib bukan bulan puasa.haha

    BalasPadam
  7. laam xmakan domino
    sedih sini xada

    BalasPadam
  8. sikechekmessy : HEHE!~ kan arep pon lapar balik jugak bile tgk..hehe~

    BalasPadam
  9. yayasmum : cube la makan..sedappp!

    BalasPadam
  10. A.F.A : domino memang sodap..:)

    BalasPadam
  11. athirah.khalil : hehe :) thnx athirah~

    BalasPadam
  12. lyana rahim : alah..kalau sehari jer tape la..len kali boleh diet~

    BalasPadam
  13. pecinta pink : heheh..jom pergi domino..awk blenje..ahaks.`

    BalasPadam
  14. edy zaidi : haha..lapar ke?? jom makan~

    BalasPadam
  15. syah'izzat : haha..salam kenal jgk~

    BalasPadam
  16. hans : xde ke..xpe ..kalau xde domino..pizza pon bleh!~

    BalasPadam
  17. sedap ker aloha chicken tue??

    BalasPadam
  18. nak makan tapi xtermakan lagi.huhu

    BalasPadam
  19. Vrum Vrum !! rehat bersama tuan blog

    BalasPadam
  20. mawardiyunus : mestilah sodap..cer la torai~

    BalasPadam
  21. onitsuka_hana : hehe :P ..kalau cmtuh..kene tunggu masa sesuai la..

    BalasPadam
  22. ida idott : thanks sebab singgah blog nih!

    BalasPadam
  23. serius dh lama x makan pizza

    BalasPadam
  24. mawardiyunus : nanti kalau ade mase..pergilah..huhu

    BalasPadam
  25. nadhira : byk la belanje...pokai nih..kamulah la belanje saye..huhu~

    BalasPadam
  26. nyum3!! ni buat nafsu nak makan pizza datang balik nieh.. haish! :)

    p/s : thanks dtg blog deno.. :) picture no dua tu bukan deno.. my sis tu mcm hantu tu.. hehe (^_^)

    BalasPadam
  27. nal: hehe :P rase die pon sedap jgk...

    BalasPadam
  28. deno : hehe ~ tak tau deno ke sape sbb rambut je nampak.hehe

    BalasPadam
  29. Belum pernah mencuba makan di Domino selalu di Pizza Hut. Suatu hari akan mencuba dan bertukar selera disana pula.

    BalasPadam
  30. akubiomed: yup..boleh2..apa salah nya tukar selara ..kalau boleh ngam..makan selalu3 la..hehe

    BalasPadam
  31. A fellow blogger here, found your site via Tribiq, and I have a piece of advice: write more.
    Honestly, it looks like you relied on the clip to drive your point home.
    It's evident you know a lot, so why not use your knowledge to write something more considerable and leave the video as something secondary (if there at all)?

    Feel free to visit my blog caregivermom.Com

    BalasPadam
  32. Nice post. I learn something totally new and challenging on websites I stumbleupon every day.
    It's always exciting to read articles from other writers and use a little something from their sites.

    Here is my site - no deposit casino bonuses

    BalasPadam
  33. It's going to be ending of mine day, however before end I am reading this great paragraph to increase my experience.

    my web blog - movie download sites **

    BalasPadam
  34. WOW just what I ωas seaгсhіng for.
    Came here by searching for bhutаn trаvel agency [indimusic.tv]

    BalasPadam