Ahad, 13 Mei 2012

Penang [ Kek Loksi Temple ]

By luqman zakaria  |  12:02 11 comments

"basket making + iskandar waterfall +native settlement" nih entry first yang aku update berkenaan dengan lawatan 4D3N Cameron Highland and Penang Island..entry tuh aku citer pasal basket making, pergi lata iskandar dan cara hidup orang asli..klik lah link tuh kalau nak baca. second entry adalah "Strawberry Farm + Tea Plantation"..syok betul pergi Strawberry Farm..bengkak mata tengok semua bende mesti nak ade kaitan dengan strawberry..aiskrim strawberry..bantal strawberry..macam macam lagi la..

Cameron Highlands banyak tempat tempat yang menarik. selain dari Strawberry Farm dengan Tea Plantation. aku ade jugak singgah ke "Butterfly park dengan Cactus point"..time kat Cameron,aku stay kat Strawberry Park Resort.. cun habes lah bilik..baru lepas renovate kan..hehe..nak tengok gambar bilik klik link yang aku bagi tuh..

Untuk entry kali nih aku nak kongsi  pengalaman aku ke Kek Loksi Temple kat Penang..lawatan ke penang banyak pergi temple..antaranya Kek Loksi nih la..Ade beberapa gambar yang aku nak tunjuk kat korang..harap korang suka.:)


sebelum kitorang ke Kek Loksi Temple..driver stop kat sini kejap sebab nak tunjuk view temple nih dari bawah..untuk pengetahuan korang,temple nih terletak kat atas bukit..kalau jalan kaki ke sana memang tak cool.haha.


kitorang ke temple nih waktu pagi..temple nih plak kat atas bukit kan..turun je dari van memang sejuk giler..pastuh aku nampak patung patung kecil nih..nampak macam comel je..terus snap.hehe. temple nih seriously sangat sangat luas. korang tengok lah gambar gambar kat bawah nih..kalau tak caya..




Kat penang memang banyak temple kan. macam macam jenis temple yang aku pergi time kat penang.sampai tak larat dah. tapi nak wat camne.. Company bagi aku ikut Familiarization trip ( fam trip ) nih pon dah cukup bagus..semuanya di taja oleh company..jadi, sila jangan merungut. ahaks. eh! lupe nak bagitau..sepanjang aku kat penang nih.aku stay kat Bayview Beach Besort. memang cool habes.nanti aku update pasal Bayview lepas nih. untuk kali nih..sampai sini je kot..assalamualaikum.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

11 ulasan:

  1. untunglarrr boleh g jln2. hehe

    BalasPadam
  2. nak cenderamata. *tetibe* hihi :D

    BalasPadam
  3. best kot. nak pegi jugak one day. lawa macam zaman cina dulu2.

    aku pegi Peneng dulu just pergi ke Fort Cornwaliss je...huhu :P

    BalasPadam
  4. gigiariema : hehe! alhamdulillah rezeki..kalau company x bg xdapat jugak ..

    BalasPadam
  5. kinn : dah balik pon kinn..hehe`

    BalasPadam
  6. dean : best kot..huhu!kalau ade rezeki..boleh lah nanti jalan2 kat sana~

    BalasPadam
  7. Untonglaaa.. Zwan yg org penang ni pon x penah p lagi temple kek lok si tuu.. huhu

    BalasPadam
  8. @zwan sabri : kau xpe la..dok penang..kalau ade mase..bile2 boleh pergi,,nak ngn x nak je..betul x?

    BalasPadam
  9. Berjalan2 melawat blog awak.. nak jemput awak join segmen Farisha -> http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/05/segmen-blogwalking-follower-diari.html

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP