Isnin, 14 Mei 2012

Penang [ Bayview Beach Resort ]

By luqman zakaria  |  23:02 12 comments

Entry kali ini adalah sambungan dari entry yang lepas "Jalan jalan : Penang [ Kek Loksi Temple ]"..ronda ronda Penang memang syok dan seriously memenatkan.bila dah penat mestilah nak rehat cukup cukup kan dan yang pasti Bayview Beach Resort adalah tempat yang sesuai. Bayview beach resort  ini terletak lebih kurang 20 minit dari Georgetown dan 45 minit dari Lapangan Terbang Antarabangsa pulau pinang.


Bayview beach resort Penang terletak di batu ferringhi, kalau nak mandi manda kat laut memang senang. satu lagi yang best, Night Market. seronok kalau korang pergi night market.ramai betul orang yang pergi. aku pon tak lepaskan peluang tuh walaupon terpaksa pergi sorang sorang sebab yang lain dah tak larat nak ikut sama. dari hotel ke Night Market cume 10 minit sahaja. kalau nak drive pon boleh tapi aku prefer jalan kaki..bukan sebab tak reti drive tapi kalau jalan kaki lagi best sebab korang boleh tengok suasana malam kat batu ferringhi. 


maaflah kualiti gambar tak bagus sebab aku guna kamera handphone murah..anyway, bayangkan katil yang seluas lausnya nih. aku tidur sorang.mahunye tak selesa kan.hehe. siap boleh guling guling macam citer hindustan. first day check in dah nak masok jam 7 malam. perut aku nih mana boleh biarkan kosong lama lama. Naseb baik ada kedai makan kat area hotel nih..pekena Tom Yam semangkuk..barulah boleh tido dengan aman tanpa gangguan bunyi..hehe..


Antara facilities yang ada kat dalam toilet. semuanya cukup lengkap..siap ade hairdryer..eh! bukan kat mana mana hotel pon memang ada hairdryer ke? entahlah.saya noob bab bab hotel nih. dapat stay kat sini pon sebab tajaan company.alhamdulillah.rezeki.


Nice kan.kat taman nih korang boleh lepak lepak. kalau duduk kat taman nih korang boleh nampak view laut.serious cantik.tapi aku tak lepak sini sebab aku ke pantai..lagi syok sebab boleh rasa angin pantai yang sepoi sepoi bahasa...hehe.. banyak kemudahan yang ada kat hotel nih tapi tak sempat nak utilize semua sebab busy buat aktiviti luar. apa apa pon, kalau korang nak bercuti ke penang, terutama sekali yang nak ke batu ferringhi..bolehlah usha usha dulu Bayview beach resort nih.insyaallah, korang akan berpuas hati. 

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

12 ulasan:

  1. selamat pagi arep ! tahniah kerana blog arep trpilih :)

    BalasPadam
  2. amboi bestnye... :)

    btw deno folo sini k..

    BalasPadam
  3. hilmi : time kasih yer! hehe :)

    BalasPadam
  4. perghh...katil dia besar...sedap golek2 tu

    BalasPadam
  5. wah,,namapak macam best..even stdy di kedah..penang pun tak sampai ag..hukhuk

    BalasPadam
  6. lama tak mandi bathtub :(
    *takda kene mengena:D

    #hye tuan tanah , jemput singgah blog saya . ada sepucuk surat utk awk :)

    BalasPadam
  7. pencinta pink : sy dulu pon studi kedah jugak..x de jgk berjalan2 ke penang..nih pon rezeki time praktikal..

    BalasPadam
  8. ikaa sharin : sepucuk surat?surat ape tuh???x jumpe pon..huhu

    BalasPadam
  9. amirah jafri : kan!! beautiful~

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP