Sabtu, 19 Mei 2012

Melaka [Bandaraya Warisan Dunia]

By luqman zakaria  |  21:44 12 comments

ehem!ehem.Sebelum aku membebel dan merapu dengan lebih detail.aku nak bagitau korang yang entry kali ini sebenarnya  entry imbas kembali. dah lama sangat tak ke melaka. last pergi melaka time study kat poly tech Alor Setar dulu. aku nak share satu fakta yang menarik tentang melaka. aku yakin korang semua dah sedia maklum tentang fakta ini.

  • Pada 7 Julai 2008, Bandaraya Melaka telah diiktiraf oleh Pertubuhan Pendidikan, Sains dan Kebudayaan Bangsa Bangsa Bersatu (UNESCO) sebagai Bandaraya Warisan Dunia ( World Heritage City. sumber: mitc.org.my

wah, kali ini aku berkongsi tentang fakta pulak. aku harap apa yang aku bagitau nih akan mendatangkan manfaat kepada pembaca dan followers arepnakbebel.com. bak kata seorang blogger tuh.." biarlah apa yang kita kongsi nih berguna untuk semua orang yang membacanya". maju selangkah untuk arepnakbebel.com. ececeh.


5 March 2010..kalau kire kire balik gambar nih dah  berusia 3 tahun. kalau cuci gambar kat kedai and simpan dalam album sure dah berkulat. tapi sekarang zaman dah moden kan..simpan dalam pendrive je. tahan lama katenya. gambar nih time kitorang kat Zoo Melaka. pokok pokok kat belakang tuh  dah kurang sebab renovation [maybe la kot..tak pasti ]..kalau korang ke sana sekarang nih mesti dah lain.


tengoklah! muka muka keriangan kami..kenangan manis gula gula lolipop [semester 2]. walaupon cuaca panas sangat time tuh. kitorang tetap boleh gelak gelak. sebab terlampau seronok. lebih lebih lagi yang buat peace tuh..sape tatau. 


time nih lepas shopping kat Dataran Pahlawan rasenya.tak ingatlah.dah lama sangat.hehe. banyak tempat yang kitorang pergi tapi sayang sebab gambar tak banyak. gambar kat A Famosa Waterworld pon takde sebab 24 jam dalam air je..camne nak ambik gambar  kan. time kat Menara Taming Sari pon tade  jugak..hurmm..tape tape..next time pergi..boleh snap banyak banyak tapi kena ada Tourist Guide la. sape orang melaka?? 

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

12 ulasan:

  1. aku pun tak pernah pergi bandar melaka even 2 jam je dari KL.

    hope one day dapat gak gi sana :)

    BalasPadam
  2. teroka lah Melaka dengan lebih mendalam lagi. heeehe! banyak taw tempat yang best best!. cuma tak diketahui ramai je.. ^_^

    BalasPadam
  3. blm pernah sampai melaka lg...

    BalasPadam
  4. @iyana kamal : itu sudah pasti..tapi masa je tade lagi..hehe

    BalasPadam
  5. @pena rozie : belum teroka lagi ke? jom2 pergi teroka..byk syok woo~

    BalasPadam
  6. dean : hehe :P tulah..kao boleh je pergi..tp biaselah xde masa kan..

    BalasPadam
  7. assalam.. byk tmpt menarik kt melaka nie kn, tak cukup sehari kalau nk pergi semua tempat..

    BalasPadam
  8. pecinta pink : hehe~ yup! sgt2 best!

    BalasPadam
  9. kiana : hehe~ tau tape...kene duduk lame baru boleh jalan puas2!

    BalasPadam
  10. slalu singgah melaka je.
    tak pernah pulak melawat ke sana >_<

    BalasPadam
  11. sikechekmessy : nanti kalau pergi melaka lagi..singgah la sini..huhu

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP