Selasa, 10 April 2012

End Lot Bistro & Cafe part two

14:34 8
End Lot Bistro & Cafe part two | Ingat lagi tak entry End Lot Bistro & Cafe Part one? kalau tak pasti or tak pernah baca sila click link kat atas tuh. Kalau dah baca baru korang tahu kenapa ada sambungan. kan aku ada cakap yang aku makan nasi putih je malam tuh. hipokrit giler. kalau makan nasi putih je memang kurus lah aku. kih kih. makanan kat end lot semua sedap sedap and boleh dikatakan quite murah.
fuh! mengenyangkan dan semestinya lazat. teruja tak? kalau teruja, tunggu ape lagi...jom makan kat sini. jangan lupa ajak aku sekali.hehe.

Sabtu, 7 April 2012

End Lot Bistro & Cafe Part one

23:55 4
End Lot Bistro & Cafe Part one | Mirror mirror on the wall! *muncungkan bibir bagi nampak cute cikit.dengan harapan mirror mirror tuh akan cakap " you are the cutest guy in the world". kih kih kih. Aku tahu  intro entry nih boleh buat korang vomit blood tapi biasalah tak ramai yang boleh terima kebenaran. haha. okbai.
Abaikan intro ikan kerapu di atas. Aku nak tanya korang. Pernah datang End Lot Bistro & Cafe ini tak? Kalau tak pernah datang, korang wajib baca entry nih sampai habis sebab berkemungkinan besar korang akan rasa teruja.
Kita mulakan dengan menu. Jangan menilai menu dari rupa parasnya ok nampak macam biasa biasa je tapi bila korang baca menu tuh korang akan mula menangis dan mata korang akan mengalirkan darah dan korang akan *hmm rase macam over plak padahal menu je pon.
Apple Juice 
Nasi Putih
Yup. segelas apple juice dan sepinggan nasi. itu je la makan malam aku untuk malam nih. on diet la katakan.haha.ok.aku tahu susah untuk korang percaya. aku pon macam tak percaya sebab memang pelik la kalau aku, luqman zakaria, makan nih je.so. apa lagi yang aku makan kat sini??adakah ianya menjadi tanda tanya buat korang?? kalau nak tahu sila tunggu PART 2. hehe. * macam lah korang nak tahu kan.T__T.

Selasa, 3 April 2012

Masak Satay Untuk Hari Raya

23:50 12
Masak Satay Untuk Hari Raya  | Teringat plak dekat Satay. Sedapnya tapi kena tunggu raya baru boleh makan. sebab? ye la time raya mesti buat punya la. Tak nak makan kat kedai. Nak masakan ibu barulah umphhhhh. Betul tak? Tahun lepas punya raya kitorang ada buat satay sebab ada tempahan. 
Sesi potong memotong bawang. For sure bukan aku yang buat lah kan.
Sapa yang nak exercise bagi ade muscle kat lengan tuh boleh goreng kacang. Lenguh tau*Bajet aku plak yang goreng kacang nih
Aktiviti nih pon tak kurang hebatnya. Bayangkan beribu ribu cucuk nak kene buat boleh meleleh air liur. *ini aku tak bohong memang penat.
Part yang paling seronok bila buat satay nih bila dah siap everything. tunggu nak ngap je! hehe :)

Isnin, 2 April 2012

Melawat Zoo Negara

22:20 6
Melawat Zoo Negara | Awal bulan january aritu aku ke Kuala Lumpur Tower! best la jugaklah sebab ada ular besar gila tapi yang hairannya nampak macam dah mati je sebab tak active langsung. kenyang agaknya kot. Untuk entry kali ini aku nak bawa korang semua jelajah Zoo Negara.
A picture from Mr.Goo ( google )
See! what a big place right! and guess what?? Dengan bangganya aku nak menyatakan disini akuberjaya takluki semua tempat yang ada dalam Zoo ini. Aku ke sini dengan member aku, Izudean! Kalau sorang memang taklah aku nak teroka semua tempat.
Admission Fee
kitorang ambil package RM25 sebab include Insect Zoo dengan Taman Rama Rama sekali. Kitorang gerak awal pagi and sampai sana dalam pukul 11 pagi. We were so lucky sebab time tuh ada Multi-Animal Show. Actually, that was my first time tengok Animal Show. kesian kan. haha. 
Every day ade Multi- Animal Show. kalau pagi Start at 1100hrs, kalau petang plak jam 1500hrs. tapi hari jumaat ade satu session je Pukul 1530hrs.
tak sangka ramai orang yang datang. maybe sebab hujung minggu kot.
Sea Lion
Yang paling meriah persembahan Sea Lion nih. Kelakar giler time tepuk tepuk tangan yang paling tak leh blah. cute giler. Banyak lagi sebenarnya gambar gambar yang kitorang snap tapi malangnya semua gambar kat member aku. Nak kena tunggu die emailkan. Thats all untuk hari ini. It was a very fun activities and i will come again in future InsyaAllah.