Selasa, 10 April 2012

Sambungan...End Lot Bistro & Cafe [Part2]

End Lot Bistro & Cafe [Part1]

ingat lagi tak entry End Lot Bistro Part 1? kalau tak pasti or tak pernah bace sila click link kat atas tuh..kalau dah bace baru korang tahu kenapa ada sambungan. kan aku ada cakap yang aku makan nasi putih je malam tuh. hipokrit giler. kalau makan nasi putih je memang kurus lah aku. kih kih. makanan kat end lot semua sedap sedap and boleh dikatakan quite murah.


Tom Yam Campur.


Telur Dadar.


Sup Tulang.


Kailan Ikan Masin. rasanya la. tak pasti.huhu


Ikan Siakap Masak Stim.

fuh! mengenyangkan dan semestinya lazat. teruja tak? kalau teruja, tunggu ape lagi...jom makan kat sini. jangan lupa ajak aku sekali.hehe.

Sabtu, 7 April 2012

End Lot Bistro & Cafe [part1]

mirror mirror on the wall! *muncungkan bibir bagi nampak cute cikit.dengan harapan mirror mirror tuh akan cakap " you are the cutest guy in the world". kih kih kih. aku tahu  intro entry nih boleh buat korang vomitt blood..tapi biasalah,tak ramai yang boleh terima kebenaran. haha. okbai.


abaikan intro ikan kerapu di atas.aku nak tanye korang. pernah datang sini [ End Lot Bistro & Cafe ] tak? kalau tak pernah datang, korang wajib baca entry nih sampai abes sebab berkemungkinan besar korang akan rasa teruja.


kita mulakan dengan menu. jangan menilai menu dari rupa parasnya ok. nampak macam biase biase je tapi bila korang baca menu tuh..korang akan mula menangis dan mata korang akan mengalirkan darah dan korang akan..... *erm..rase macam over plak padahal menu je pon.


apple juice dan....


yup. segelas apple juice dan sepinggan nasi. itu je la makan malam aku untuk malam nih. on diet la katakan.haha.ok.aku tahu susah untuk korang percaya. aku pon macam tak percaya sebab memang pelik la kalau aku, luqman zakaria, makan nih je.so. apa lagi yang aku makan kat sini??adakah ianya menjadi tanda tanya buat korang?? kalau nak tahu sila tunggu PART 2. hehe. * macam lah korang nak tahu kan.T__T.

Selasa, 3 April 2012

Hari Raya [Satay]

teringat plak kat Satay. sedapnya. kene tunggu raya baru boleh makan. sebab? ye la. time raya mesti buat punyer la. tak nak makan kat kedai. nak masakan ibu. barulah umphhhhh. betul tak? tahun lepas punyer raya kitorang ada buat satay sebab ada tempahan. 


sesi potong memotong bawang. for sure bukan aku yang buat lah kan.


sape yang nak exercise bagi ade muscle kat lengan tuh boleh goreng kacang..lenguh tau ..*Bajet aku plak yang goreng kacang nih. lol.


aktiviti nih pon tak kurang hebatnya. bayangkan beribu ribu cucuk nak kene buat..boleh meleleh air liur. * ini aku tak bohong.memang penat buat cucuk cucuk T_T.


part yang paling seronok bila buat satay nih. bila dah siap everything. tunggu nak ngap je! hehe :)

p/s : I do have a FAN PAGE on Facebook .if you are willing to take a look and LIKE the page..you can just click the link below.

Isnin, 2 April 2012

ZOO Negara [Part1]

Awal bulan january arituh aku pergi Kuala Lumpur Tower [Animal Zone] ! best la jugak. ade ular besor giler. yang herannya nampak macam dah mati je..sebab tak active langsung.. kenyang agaknya.LOL. tapi ZOO Negara lagi Double Cheese Burger Best sebab lagi happening. 

A picture from Mr.Goo ( google )

see?? what a big place right! and guess what?? yeahhh! dengan bangganya aku nak menyatakan disini kitorang berjaya takluki every single place. [jalan kaki ok ]. kitorang? yeahh. once again. kitorang means bukan sorang. aku pergi sana dengan member aku, Izudean. do click his name to visit his blog.

Admission Fee

kitorang amek package Rm25 tuh sebab include Insect Zoo dengan Taman Rama Rama Sekali.kitorang gerak awal pagi and sampai sana dalam pukul 11 pagi. we were so lucky sebab time tuh ade Multi-Animal Show. Actually, that was my first time tengok Animal Show. kesian kan. haha. 


Every day ade Multi- Animal Show. kalau pagi Start at 1100hrs, kalau petang plak jam 1500hrs. tapi hari jumaat ade satu session je Pukul 1530hrs.


tak sangka ramai orang yang datang. maybe sebab hujung minggu kot.

Sea Lion

yang paling meriah. Persembahan Sea Lion nih. Kelakar giler. time tepuk tepuk tangan yang paling tak leh blah. cute giler. banyak lagi sebenarnya gambar gambar yang kitorang snap tapi malangnya semua gambar kat member aku.. nak kene tunggu die emailkan. so..kalau korang nak tengok lagi kenelah tunggu Part 2. ahaks.