Isnin, 24 Disember 2012

Samsung GALAXY camera kau panah jantungku

Nampak awek seksi bibir cam angelina jolie melenggang kat entrance pavillion. 
Comment : meleleh air liur pastuh hidung berdarah.pengsan.

Nampak Samsung Galaxy camera bertenggek dalam cermin lutsinar.
Comment : T___T. sudikah kau menjadi teman hidupku?


mengguirkan bukan. sejujur dan seikhlas hati yang nurani lagi suci tanpa debu nih.aku belum pernah tengok gadget nih secara realiti..aku tengok secara maya sajor..macam korang tengok sekarang nih la..tengok kat internet pon dah berdarah hidung.kalau tengok real????




bagi aku everything is perfect dengan Samsung GALAXY camera. Korang boleh.

Snap Thousands of pictures.
Editing
video.
Play games.
Networking (facebook..etc)
Chat
Video call

bla ...blaa...blaa...dan lagi dan lagi...banyak sangat nak mention.jom tengok video kat bawah nih.


apa lagi yang kau nak? This is not a gadget! This is a wife. Wink.


Sabtu, 22 Disember 2012

Save The Date [Video] Khairul Fahmi (Apek ) & Leuniey

Khairul Fahmi ( Apek ) dan Leuniey bakal berkahwin pada 28 Disember 2012 akan datang. Selamat mendirikan rumah tangga kepada mereka. semoga pernikahan mereka berlangsung dengan lancar.



Sumber dari Beautifulnara.com




Ahad, 16 Disember 2012

Semakan Keputusan PMR secara online @ SMS pada 19 Disember 2012

Keputusan Penilaian Menengah Rendah @ PMR bakal diumumkan pada 19 Disember 2012 akan datang. kepada semua calon calon PMR, anda boleh melakukan semakan keputusan PMR secara online dan SMS.

Semakan Keputusan PMR secara online




  • pergi ke laman web saps.moe.gov.my
  • Klik butang semakan Ibu Bapa berwarna Hijau
  • Masukkan No Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak dan pilih samada Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah ( pastikan Tahun yg dipilih adalah tahun 2012 ) 
  • seterusnya tekan butang Semakan Laporan

Semakan Keputusan PMR secara SMS


Diharapkan perkongsian ini dapat memudahkan calon dan Ibu Bapa untuk melakukan semakan dengan lebih mudah dan pantas. Kepada semua calon PMR, semoga anda mendapat keputusan yang cemerlang dalam Penilaian Menengah Rendah @ PMR.amin.

Sabtu, 15 Disember 2012

Steamboat Di Kuala Lumpur? Suggest please!

Seingat aku, last aku ber steamboat time aku balik kedah dulu kat D'saji Restaurant Menara Alor Setar. manyak syok oh..walaupon aku nih bukan peminat tegar steamboat ..tapi bila dah aku makan..terasa macam nak lagi dan lagi..*terbayang bayang





tapi itu kat alor setar bukan KL..aku tak tahu area mana paling best kalau nak makan steamboat kat KL nih...korang tahu tak? kalau tahu bolehlah share dengan aku..dah lame mengidam steamboat nih tapi tak tahu tempat pulak nak pergi.

Ahad, 9 Disember 2012

Bertenggek di Madam Kwan's bersama gadis gadis

Blog arepnakbebel nih aku rase boleh dikategorikan sebagai blog makan makan kot..bila aku amati balik, kebanyakan entri aku akan ada pasal makanan. entahlah. bila nak update pasal makanan jer aku akan rasa excited. kaki makan la katakan. *patutlah gajah jer kau luqman.  puii..


actually, nih first time aku makan kat sini, kalau kawan aku tak ajak makan kat sini, maka dengan itu, tidaklah aku ke sini.*bersepah bm aku.maap cikgu bahasa melayu. kami orang ramai tapi order makanan lebih kurang jer. berpinar mata time nak order kan.asyik tanye " kau order ape?"..then orang tuh jawab "aku order mee kari"..pastuh beberapa orang yang lain akan jawab "same je lah".bosan betul. jom layans gambor.


bunga tuh bukan makanan.harap maklum.hohoho. aku suke tengok gambar bunga nih.cantek kan.pandai betul orang snap nih.berbakat sangatttt..*angkat bakul betui..untuk pengetahuan korang..bende kuning/oren yang dalam mangkuk tuh name die Mee Kari.agaknye la.puii.lupe lah.maap.



see.muke mangsa yang kekenyangan. dari pagi sampai lah ke malam..kerja kitorang jalan jalan pastuh makan..jalan jalan pastuh makan lagi..manenye tak lemau. berjalan 5 minit..makan setengah jam.amek kau.aktiviti tambah lemak memang senang giler.nak kurang lemak..perghh bertahun aku rase.


gambar food yang kat atas adalah...Asam Laksa..meleleh air liur aku tengok tapi aku tak order asam laksa sebab orang lain dah order. eh! boleh pulak macam tuh kan.actually time nih tak tahu nak makan apa.last2 aku order nasi Bojari. 


yup.inilah nasi bojari tuh..dan sememang tade ibu jari pon dalam nasi nih..meleset sangkaan aku..OK!tak lawak. but seriously ini memang lazat.dengan ayamnya yang sangat gebu membangkitkan selera makan aku. *aku fanatik ayam.

P/S : lunch arini nak PEKENA ape? Mohon share sikit.mana tahu boleh bagi  inspirasi untuk aku sebab aku tak tahu nak makan apa nanti.hmm.zzz.kroh.kroh.

Sabtu, 8 Disember 2012

Hot Chocolate - The Gardens Hotel & Residences

On 30th November yang lepas aku ke UITM Shah Alam sebab nak pergi amek jubah untuk Konvokesyen UITM ke 77 . Time tuh aku dapat jumpe ramai kawan yang dah lame giler tak jumpe. After amek jubah semua. aku ke De Palma Hotels. kat sana kitorang lunch and then naek bas ke The Gardens Hotel & Residences untuk Buffet Hi Tea tapi malangnya Buffet Hi Tea ada pada hari ahad je. then kitorang decide to just have a drink only kat Coffee House.


First masuk ke coffee House tuh macam terpingga pingga sebab tak tahu yang Buffet Hi Tea tade pada hari yang kitorang pergi tuh..patutlah kurang je orang..yang ade cume mat salleh minum air sambil usha laptop.grr..a few minutes later..ade pekerja kat situ datang entertain kitorang..bagi je menu..terus order Hot Chocolate..nak makan berat berat pon lunch tadi makan kaw kaw punye.hehe.


The Spread All Dining Restaurant. Nice kan.


Seriously mengenyangkan perut aku. 

maybe next time aku boleh pergi lagi untuk try dorang punyer buffet Hi Tea atau pon Buffet Lunch kat sini. by the way, Sekarang nih ada promotion untuk Christmas dan Juga New Year. ade Promotion untuk Christmas Eve Buffet Dinner,Christmas day Bubbly Brunch dan juga New Year eve Buffet Dinner..untuk maklumat lanjut korang boleh klik SINI.

Jumaat, 7 Disember 2012

Konvokesyen UITM ke 77 [Sidang 20, Sesi Petang]

Masa kat Raptai Konvokesyen KPTM dulu tak ramai yang datang tapi tetap  rasa kemeriahan untuk konvo. Majlis Konvokesyen KPTM pon meriah jugak sebab first time kan..rase nebes nak naek stage.hehe. tapi yang tak best sebab tak sempat nak bergambar dengan kawan kawan lain..semua orang busy nak luangkan mase dengan yang tersayang..tapi untuk Konvokesyen UITM ke 77, Kitorang berpeluang bergambar banyak banyak walaupon semua macam rushing je..






muahaha..nampakkan entry ini ditaip dengan rasa malasnya..isinya sikit jer..gambar jer banyak..inilah jadinya kalau mood malas dah datang. ape2 pon, gonna miss everything yang dah aku lalui dengan dorang selama 3 tahun yang lepas..oh yer.aku sengaja letak tajuk entry nih dengan sangant detail sebab maybe ade antara yang tengah baca entry nih merupakan student UITM and konvo pada waktu dan hari yang sama..kalau ade aku nak cakap tahniah jugak buat korang. :)

Khamis, 6 Disember 2012

Jom tonton Klip Video Lagu dari Kila Fairy, Nazim Othman dan Diana Danielle

Everyday aku akan habeskan mase aku godek godek youtube dan aku jumpe beberapa klip video lagu dari Artis Artis malaysia nih menyanyi..apa yang aku tahu Kila Fairy, Diana Danielle dan juga Nazim Othman nih more kepada lakonan tapi selain dari berlakon, dorang ade bakat lain iaitu menyanyi.

Kila Fairy - Pasti



Nazim Othman - Langit Menangis



Diana Danielle - Dimana Engkau Sayang



ini sajelah yang aku nak share dengan korang semua. korang dengarlah..and bagi komen sikit..best ke tidak dorang nyanyi..hehe..oklah..aku rase cukuplah satu entry untuk hari nih..dah due hari tak update kan..satu nih pon kire oklah yer untuk tatapan korang.hehe..

Isnin, 3 Disember 2012

"Rumbia Coffee House" - De Palma Hotels Shah Alam

Pada 30 November yang lepas, aku dengan kengkawan ke De Palma Hotels..Temankan dorang buat assignment..tak tahu la pulak assignment ape..tak kesahlah kan yang penting aku dapat makan..eh! bukan free okeeyh..own expenses..tapi berbaloi sebab makanan kat Rumbia Coffee House nih sodap sodap. Rumbia Coffee house nih menyediakan makanan secara buffet dan juga ala carte.


gambar kat atas nih merupakan menu hidangan buffet mengikut hari..setiap hari akan ada hidangan yang berbeza..dari ala kampung sampailah ke western. barulah tak bosan kan. harga yang ditawarkan pon memang berpatutan..dalam MYR 30 - 40 per person untuk buffet..agaknya lah..aku dah lupe..hehe.tapi kitorang decide untuk try ala carte punyer.jom usha makanan yang kami order.


Nasi Lemak Rumbia.seriously sangat lazat. 


Daging kerutuk..


Nasi goreng pon sedap jugak..sempat jugaklah aku terai nasi goreng nih walaupon orang lain yang order..hehehe..yang paling best adalah...


Chicken Roasted.hehe.memang feberet la kan..orang lain jugak yang order tapi aku jugak yang makan..hehe..tape..sharing is caring..tak gituh..tak lengkap kalau tak masok kan sekali gambar orang yang order makanan nih kan..kalau dorang baca sure  tnye..apasal gambr dorang tade, so..aku selitkan  beberapa keping gambar untuk tontonan umum.



jangan tanye kenapa gambar aku tade..sobs..sobs..tengoklah muke muke kenyang dorang..kihkih..zarith dengan aiman pergi mana entah time nih..busy dengan assignment ler tuh..so anyways, untuk pengetahuan korang..De Palma Hotels nih ada di beberapa tempat yang lain jugak..macam Ampang, Kuala Selangor dan juga Sepang..kalau ade mase..korang boleh lah cube makan kat Rumbia Coffee House di De Palma Hotels berdekatan dengan tempat korang..oklah..hepi makan semua.

Sabtu, 1 Disember 2012

Deluca II The Italian Restaurant II Annual Dinner II

Mamma mia!!!

amek mood italiano sikit sebab on last thursday arituh my company ada buat Annual Dinner dekat Delucca " The Italian Restaurant". This year punyer annual dinner sangat sangat simple. Pakaian untuk ke event pon biasa biasa je..bak kata orang puteh..casual wear..kalau dah casual wear tuh..hentam baju opis jer la..kann..


bila cakap pasal italian Restaurant nih surelah ade yang tertanya tanya..apa jenis makanan yang korang makan..actually, nothing much la..just light light punyer dinner..kalau korang nak tanye aku one by one ape name makanan yang ade..memang aku blur blur ayam lah nak jawab..so..aku bagi korang renung and tenung gambar kat bawah nih jerlah ok.


tade makanan berat..so, balik umah jer aku terus mencekik nasi goreng kampung pulak..barulah boleh tido lena..part paling syok..time exchange gift..tergaru garu kepala fikir sapelah yang bagi aku hadiah kan..dan akhirnya dapat jugak..nak tengok? nih ha..


ha..inilah die hadiahnya..bagi yang belum bukaklah yer..tak boleh share apa yang ada kat dalam..tuan badan yang bagi tak kasi tunjuk..eh!.hehe.apa pon terima kasih yer pemberi. oh yer.selain exchange gift nih..kitorang ade jugak lucky draw..tapi tidak dibuat pada malam tuh..tangguhkan ke hari selepasnya..*macam huduh jer bm aku. T__T .. jom lah layan gambar gambar yang hado nih.


annual dinner malam tuh abes dalam jam 8 lebih..penat giler..snap snap sampai ber muscle dah jari tangan aku nih..oh yer.tadi aku pergi opis and tengok tengok dah ade hadiah lucky draw kat atas table..aku dapat voucher 2D1N kat Berjaya Hotel Langkawi..tak sabar nak memanfatkan voucher tuh..hehe..

Selasa, 27 November 2012

"Be Mine" Official Music Video - Tasha Manshahar & Syed Shamim

Sehari sebelum hari ini iaitu semalam, aku memang ketiadaan mood..dan dan nak update blog tapi nan hado! tup tup bukak youtube pastuh search bideo bideo lawak lar..bideo bideo lagu dan bagai bagai lagi..and then, terjumpa la dengan satu bideo lagu "Be Mine" nyanyian Tasha Manshahar..bukan yang besa besa baq hang.. official lagi tuh..so, aku luangkan masa aku yang memang terluang nih untuk tengok dan dengar lagu tuh dengan khusyuknya.

boleh tahan jugek tapi ade beberapa perubahan yang dorang buat untuk lagu nih..aku suke yang asal tapi yang baru pon ok jugak..dan video klip pon comel comel jer. jom Usha meh.




Lirik Lagu Be Mine 

Bermula di facebook
 kau tegurku dulu tak tahu malu
tak kuasa nak layan
aku buat tak tahu

kau terus cuba dan mencuba
sehingga ku jatuh cinta
gatalnya dirimu
membuatku terjatuh

bila kita mulai mengada
kita selalu keluar sama
borak panjang panjang
makan dan tengok wayang

sikit sikit aku merajuk
kau selalu sabar pujuk
tapi sebenarnya
ku cuma nak uji saja

let me tell you that i love you
and i never wanna wrong you
take my hand baby
come, go through with me

let me tell you that i miss you
and i never wanna lose you
you;re my heart baby
my life is incomplete without you

dalam pada ku gembira
kadang kala sedih juga
kau sudah berpunya
tak mungkin jadi milikku selamanya

Selain dari lagu nih..aku ada jugak layan lagu tasha manshahar yang lain..contohnya Cuba Teka,  syok oh lagu cuba teka nih kalau layan sambil pekena Cendol...hehe..tibe lapar cendol pulak..apa apa pon korang layan lah yer..

Rabu, 21 November 2012

Klip Video yang Cool "Sahabat" - Najwa Latif

Najwa Latif? Sape tak kenal Najwa Latif memang aku siku. even kau minat ke tak minat ke mesti kenal punyer la. lebih lebih lagi kalau yang suka dengan lagu lagu Najwa Latif nih..seingat aku, aku tahu tentang kewujudan Najwa latif nih time aku dengar lagu Price Tag yang die cover kat youtube. lepas tuh aku terus menerus mendengar lagu lagu dari beliau nih. Paling best lagu Untuk Dia.. gempak abes la..lebih 9 juta kali ditonton di youtube kot..tapi kali nih aku nak share video klip terbaru dari Najwa Latif..moh ler kite tengok.



Sahabat - Najwa Latif Feat Sleeq & SyamKamarul

\

aku share video klip nih sebab bagi aku ..video klip nih best..and lagu pon best jugak..aku ade  carik carik video clip untuk lagu sahabat nih tapi tak jumpe ..xtau cane malam nih tibe tibe nak dengar lagu nih then eh! eh! ade video klip baru..so aku share lah dengar korang semua..enjoy yer! and Like rerami video nih kat youtube okeyh..hehe.