Isnin, 24 Disember 2012

Samsung GALAXY camera kau panah jantungku

00:11 50
Nampak awek seksi bibir cam angelina jolie melenggang kat entrance pavillion. 
Comment : meleleh air liur pastuh hidung berdarah.pengsan.

Nampak Samsung Galaxy camera bertenggek dalam cermin lutsinar.
Comment : T___T. sudikah kau menjadi teman hidupku?


mengguirkan bukan. sejujur dan seikhlas hati yang nurani lagi suci tanpa debu nih.aku belum pernah tengok gadget nih secara realiti..aku tengok secara maya sajor..macam korang tengok sekarang nih la..tengok kat internet pon dah berdarah hidung.kalau tengok real????




bagi aku everything is perfect dengan Samsung GALAXY camera. Korang boleh.

Snap Thousands of pictures.
Editing
video.
Play games.
Networking (facebook..etc)
Chat
Video call

bla ...blaa...blaa...dan lagi dan lagi...banyak sangat nak mention.jom tengok video kat bawah nih.


apa lagi yang kau nak? This is not a gadget! This is a wife. Wink.


Ahad, 16 Disember 2012

Semakan Keputusan PMR secara online @ SMS pada 19 Disember 2012

22:27 12
Keputusan Penilaian Menengah Rendah @ PMR bakal diumumkan pada 19 Disember 2012 akan datang. kepada semua calon calon PMR, anda boleh melakukan semakan keputusan PMR secara online dan SMS.

Semakan Keputusan PMR secara online




  • pergi ke laman web saps.moe.gov.my
  • Klik butang semakan Ibu Bapa berwarna Hijau
  • Masukkan No Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak dan pilih samada Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah ( pastikan Tahun yg dipilih adalah tahun 2012 ) 
  • seterusnya tekan butang Semakan Laporan

Semakan Keputusan PMR secara SMS


Diharapkan perkongsian ini dapat memudahkan calon dan Ibu Bapa untuk melakukan semakan dengan lebih mudah dan pantas. Kepada semua calon PMR, semoga anda mendapat keputusan yang cemerlang dalam Penilaian Menengah Rendah @ PMR.amin.

Sabtu, 15 Disember 2012

Steamboat Di Kuala Lumpur? Suggest please!

22:15 28
Seingat aku, last aku ber steamboat time aku balik kedah dulu kat D'saji Restaurant Menara Alor Setar. manyak syok oh..walaupon aku nih bukan peminat tegar steamboat ..tapi bila dah aku makan..terasa macam nak lagi dan lagi..*terbayang bayang





tapi itu kat alor setar bukan KL..aku tak tahu area mana paling best kalau nak makan steamboat kat KL nih...korang tahu tak? kalau tahu bolehlah share dengan aku..dah lame mengidam steamboat nih tapi tak tahu tempat pulak nak pergi.

Ahad, 9 Disember 2012

Bertenggek di Madam Kwan's bersama gadis gadis

10:58 30
Blog arepnakbebel nih aku rase boleh dikategorikan sebagai blog makan makan kot..bila aku amati balik, kebanyakan entri aku akan ada pasal makanan. entahlah. bila nak update pasal makanan jer aku akan rasa excited. kaki makan la katakan. *patutlah gajah jer kau luqman.  puii..


actually, nih first time aku makan kat sini, kalau kawan aku tak ajak makan kat sini, maka dengan itu, tidaklah aku ke sini.*bersepah bm aku.maap cikgu bahasa melayu. kami orang ramai tapi order makanan lebih kurang jer. berpinar mata time nak order kan.asyik tanye " kau order ape?"..then orang tuh jawab "aku order mee kari"..pastuh beberapa orang yang lain akan jawab "same je lah".bosan betul. jom layans gambor.


bunga tuh bukan makanan.harap maklum.hohoho. aku suke tengok gambar bunga nih.cantek kan.pandai betul orang snap nih.berbakat sangatttt..*angkat bakul betui..untuk pengetahuan korang..bende kuning/oren yang dalam mangkuk tuh name die Mee Kari.agaknye la.puii.lupe lah.maap.



see.muke mangsa yang kekenyangan. dari pagi sampai lah ke malam..kerja kitorang jalan jalan pastuh makan..jalan jalan pastuh makan lagi..manenye tak lemau. berjalan 5 minit..makan setengah jam.amek kau.aktiviti tambah lemak memang senang giler.nak kurang lemak..perghh bertahun aku rase.


gambar food yang kat atas adalah...Asam Laksa..meleleh air liur aku tengok tapi aku tak order asam laksa sebab orang lain dah order. eh! boleh pulak macam tuh kan.actually time nih tak tahu nak makan apa.last2 aku order nasi Bojari. 


yup.inilah nasi bojari tuh..dan sememang tade ibu jari pon dalam nasi nih..meleset sangkaan aku..OK!tak lawak. but seriously ini memang lazat.dengan ayamnya yang sangat gebu membangkitkan selera makan aku. *aku fanatik ayam.

P/S : lunch arini nak PEKENA ape? Mohon share sikit.mana tahu boleh bagi  inspirasi untuk aku sebab aku tak tahu nak makan apa nanti.hmm.zzz.kroh.kroh.

Sabtu, 8 Disember 2012

Hot Chocolate - The Gardens Hotel & Residences

17:22 34
On 30th November yang lepas aku ke UITM Shah Alam sebab nak pergi amek jubah untuk Konvokesyen UITM ke 77 . Time tuh aku dapat jumpe ramai kawan yang dah lame giler tak jumpe. After amek jubah semua. aku ke De Palma Hotels. kat sana kitorang lunch and then naek bas ke The Gardens Hotel & Residences untuk Buffet Hi Tea tapi malangnya Buffet Hi Tea ada pada hari ahad je. then kitorang decide to just have a drink only kat Coffee House.


First masuk ke coffee House tuh macam terpingga pingga sebab tak tahu yang Buffet Hi Tea tade pada hari yang kitorang pergi tuh..patutlah kurang je orang..yang ade cume mat salleh minum air sambil usha laptop.grr..a few minutes later..ade pekerja kat situ datang entertain kitorang..bagi je menu..terus order Hot Chocolate..nak makan berat berat pon lunch tadi makan kaw kaw punye.hehe.


The Spread All Dining Restaurant. Nice kan.


Seriously mengenyangkan perut aku. 

maybe next time aku boleh pergi lagi untuk try dorang punyer buffet Hi Tea atau pon Buffet Lunch kat sini. by the way, Sekarang nih ada promotion untuk Christmas dan Juga New Year. ade Promotion untuk Christmas Eve Buffet Dinner,Christmas day Bubbly Brunch dan juga New Year eve Buffet Dinner..untuk maklumat lanjut korang boleh klik SINI.

Jumaat, 7 Disember 2012

Konvokesyen UITM ke 77 [Sidang 20, Sesi Petang]

22:21 28
Masa kat Raptai Konvokesyen KPTM dulu tak ramai yang datang tapi tetap  rasa kemeriahan untuk konvo. Majlis Konvokesyen KPTM pon meriah jugak sebab first time kan..rase nebes nak naek stage.hehe. tapi yang tak best sebab tak sempat nak bergambar dengan kawan kawan lain..semua orang busy nak luangkan mase dengan yang tersayang..tapi untuk Konvokesyen UITM ke 77, Kitorang berpeluang bergambar banyak banyak walaupon semua macam rushing je..






muahaha..nampakkan entry ini ditaip dengan rasa malasnya..isinya sikit jer..gambar jer banyak..inilah jadinya kalau mood malas dah datang. ape2 pon, gonna miss everything yang dah aku lalui dengan dorang selama 3 tahun yang lepas..oh yer.aku sengaja letak tajuk entry nih dengan sangant detail sebab maybe ade antara yang tengah baca entry nih merupakan student UITM and konvo pada waktu dan hari yang sama..kalau ade aku nak cakap tahniah jugak buat korang. :)

Isnin, 3 Disember 2012

"Rumbia Coffee House" - De Palma Hotels Shah Alam

21:21 23
Pada 30 November yang lepas, aku dengan kengkawan ke De Palma Hotels..Temankan dorang buat assignment..tak tahu la pulak assignment ape..tak kesahlah kan yang penting aku dapat makan..eh! bukan free okeeyh..own expenses..tapi berbaloi sebab makanan kat Rumbia Coffee House nih sodap sodap. Rumbia Coffee house nih menyediakan makanan secara buffet dan juga ala carte.


gambar kat atas nih merupakan menu hidangan buffet mengikut hari..setiap hari akan ada hidangan yang berbeza..dari ala kampung sampailah ke western. barulah tak bosan kan. harga yang ditawarkan pon memang berpatutan..dalam MYR 30 - 40 per person untuk buffet..agaknya lah..aku dah lupe..hehe.tapi kitorang decide untuk try ala carte punyer.jom usha makanan yang kami order.


Nasi Lemak Rumbia.seriously sangat lazat. 


Daging kerutuk..


Nasi goreng pon sedap jugak..sempat jugaklah aku terai nasi goreng nih walaupon orang lain yang order..hehehe..yang paling best adalah...


Chicken Roasted.hehe.memang feberet la kan..orang lain jugak yang order tapi aku jugak yang makan..hehe..tape..sharing is caring..tak gituh..tak lengkap kalau tak masok kan sekali gambar orang yang order makanan nih kan..kalau dorang baca sure  tnye..apasal gambr dorang tade, so..aku selitkan  beberapa keping gambar untuk tontonan umum.



jangan tanye kenapa gambar aku tade..sobs..sobs..tengoklah muke muke kenyang dorang..kihkih..zarith dengan aiman pergi mana entah time nih..busy dengan assignment ler tuh..so anyways, untuk pengetahuan korang..De Palma Hotels nih ada di beberapa tempat yang lain jugak..macam Ampang, Kuala Selangor dan juga Sepang..kalau ade mase..korang boleh lah cube makan kat Rumbia Coffee House di De Palma Hotels berdekatan dengan tempat korang..oklah..hepi makan semua.

Sabtu, 1 Disember 2012

Deluca II The Italian Restaurant II Annual Dinner II

21:21 40
Mamma mia!!!

amek mood italiano sikit sebab on last thursday arituh my company ada buat Annual Dinner dekat Delucca " The Italian Restaurant". This year punyer annual dinner sangat sangat simple. Pakaian untuk ke event pon biasa biasa je..bak kata orang puteh..casual wear..kalau dah casual wear tuh..hentam baju opis jer la..kann..


bila cakap pasal italian Restaurant nih surelah ade yang tertanya tanya..apa jenis makanan yang korang makan..actually, nothing much la..just light light punyer dinner..kalau korang nak tanye aku one by one ape name makanan yang ade..memang aku blur blur ayam lah nak jawab..so..aku bagi korang renung and tenung gambar kat bawah nih jerlah ok.


tade makanan berat..so, balik umah jer aku terus mencekik nasi goreng kampung pulak..barulah boleh tido lena..part paling syok..time exchange gift..tergaru garu kepala fikir sapelah yang bagi aku hadiah kan..dan akhirnya dapat jugak..nak tengok? nih ha..


ha..inilah die hadiahnya..bagi yang belum bukaklah yer..tak boleh share apa yang ada kat dalam..tuan badan yang bagi tak kasi tunjuk..eh!.hehe.apa pon terima kasih yer pemberi. oh yer.selain exchange gift nih..kitorang ade jugak lucky draw..tapi tidak dibuat pada malam tuh..tangguhkan ke hari selepasnya..*macam huduh jer bm aku. T__T .. jom lah layan gambar gambar yang hado nih.


annual dinner malam tuh abes dalam jam 8 lebih..penat giler..snap snap sampai ber muscle dah jari tangan aku nih..oh yer.tadi aku pergi opis and tengok tengok dah ade hadiah lucky draw kat atas table..aku dapat voucher 2D1N kat Berjaya Hotel Langkawi..tak sabar nak memanfatkan voucher tuh..hehe..

Isnin, 19 November 2012

Jom Pekena Laksa dan Cendol Pulut di Redup Rimba Corner

21:47 36
Redup Rimba Corner? kenapa Redup Rimba? Nama ini sebenarnya terhasil disebabkan dahulunya kedai ini buka di kawasan Rimba tetapi sekarang kawasan tuh dah pon dipagarkan tapi lokasi kedai masih ditempat yang sama iaitu 5KM dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) menghala ke Bangi Lama. kedai nih terletak betul betul ditepi jalan. jadi, kalau korang lalu kat area tuh sure akan nampak Redup Rimba Corner.


Di Redup Rimba Corner nih korang boleh cuba makan Laksa dan cendol. apa yang boleh aku share dengan korang, laksa Redup Rimba memang terbaik punyer dan Cendol pulut die pon sangat Ummphh..kalau tak nak cendol pulut ..yang biasa pon ade..bagi penggemar tapai pula, korang boleh lah try cendol tapai. Dengan hanya menjual 2 jenis makanan sahaja..Redup Rimba mampu menarik ramai orang untuk ke kedai mereka.


pengunjung tak putus putus datang kat sini..pantang ade table kosong, ade jer yang serbu duduk..kalau tak silap aku kedai nih start bukak jam 10 pagi and tutup jam 6 petang. kalau ade mase tuh singgah singgah ler makan laksa or cendol kat sini.


ini cendol pulut..yum yum..sodap habaq ang! tapi sebelum makan cendol nih kenelah makan laksa dulu baru terasa keenakannya.ececeh..murah pon murah..RM 1.80 sajor..


mengancam tak laksa Redup Rimba nih? hehe..moh ler rase..RM3.50 semangkuk *semangkuk ke sepinggan? errr..hehe. aku yang tengah taip taip nih pon meleleh leleh air liur ape citer? aishh..kalau ade masa  nak pergi lagi..hehe..kalau ade yang nak pergi tapi takde partner boleh ler ajak aku..LOL.

Khamis, 15 November 2012

Mandi Manda di Desa Waterpark

21:07 64
Walaupon namanye tak seGAH! Sunway Lagoon tapi aku tetap seghonok mandi manda di Desa Waterpark nih..and aku tak sangka pulak ramai benor orang datang sini untuk membasahkan badan dorang.



see..ghamai kan..sentap jer sebab tade ruang untuk aku mandi manda sekali dengan dorang semua.so, aku amek gambor jer la. Desa Waterpark terletak di Taman Danau Desa 58100 Kuala Lumpur. untuk gambaran yang lebih senang..meh aku bagi peta.


Credit sepenuhnya kepada www.desawaterpark.com.my untuk peta diatas..kalau bagi peta lagi senang nak carik sebab korang tak perlu bagi tekanan kat otak untuk fikir cara macam mane nak ke sana.huhu. untuk maklumat lanjut macam entrance fee semua tuh korang boleh directly visit their own website..korang klik jer link yang aku bagi kat atas tuh yer.. tak pon klik SINI. Sekarang jom layan gambor gambor yang aku snap kat sana.



hampa tengoklah ramai betui orang line up nak naek benda alah yang dinamakan Thunder Bolt.. apa tuh Thunder Bolt?? Sepupu ThunderCat kah?Yang pasti mestilah bukan..kalau korang nak tahu Thunder Bolt nih sebenarnye water coaster..


  1. The longest and the first gravity-defying water coaster in Asia.
  2. Always attracted most patrons,bringing in a very long queue.
siap bagi fakta lagi tau untuk korang..walapon ayat die tuh aku copy paste jer..tetap berinformasi jugak untuk korang kan? hehe. so acane? tak teringin ke nak naek bende alah yang panjang nih? aku tak naik pon!! sebab takut kecut lemak. T__T. banyak lagi atrraction lain yang ada..jadi tunggu ape lagi..sekarang nih kan cuti sekolah..moh ler kite ke Desa Waterpark.


Laman Web Rasmi :

Monday - Friday( 10:30AM - 05:30PM )

Wednesday ( CLOSED )

Weekends/Public Holidays/School Holidays
( 10:00 AM - 05:30 PM )