Jumaat, 26 Ogos 2011

Asyik asyik pasal edy zaidi.

Kenape?kenape?kenape hah? Korang jeles ke aku asyik cakap pasal blog edy zaidi jer.aku excited sangat pasal GA tuh.biarlah.kan EDY ZAIDI.hoho.so, anyway, kali nih aku nak cakap pasal GA tuh lagi,kalau tak suke bace klik je button X kat hujung belah kanan tuh.bole?

Ok.semalam aku bertolak balik dari alor setar ke Kelantan dengan penuh pancaroba dan dugaan.nanti aku citer kat korang experience yang kononnya penuh dengan duri duri kehidupan tuh. tapi sekarang nih aku nak show off hadiah GA yang aku dapat.kalau tak tunjukkan kat korang rase macam tak lengkap plak kan.hehehehhe.*saja nak bagi korang jeles.so,sila jeles sekarang.

ek eleh.baru menang sekali.dah kecoh.tak jeles langsung.

Silalah silalah.tengok yer,aku amek gambar dari tiga penjuru.depan.kanan.dan kiri.supaya korang dapat tengok dengan jelas.SILA JELES LAGI.








p/s : selamat hari raya maaf zahir dan batin

Khamis, 25 Ogos 2011

typing error

typing error? korang pahamkan ape yang aku tulis! kalau tak paham google.malas nak terangkan panjang panjang sebab aku bukan translator sampingan.ok.korang pernah tak salah taip sesuatu perkataan?.MESTI PERNAH KAN.KALAU TAK PERNAH TUH, KAU BUKAN MANUSIA KOT.paham? kalau tak pernah typo pon.kau iyerkan je ok.


ohhh..typing error..ok ok.now i get it!!


YANG KAU DOK TANYE ORANG.KAU TUH PERNAH KE TAK HAH LUQMAN ZAKARIA?.mestilah pernah...ade tuh sampai blushing.merah pipi aku.MERAH KE?KULIT PON MACAM KUALI HANGIT.ok.ok.aku tipu.tak merah pon.tapi malu tuh ade la.sebab ape??malulah sebab kalau salah taip nih orang akan gelakkan kite.tapi kalau aku bace balik ape yang aku tulis tuh boleh buat aku gelak sampai terkeluar anak tekak.


hihihihiihihihh..kelakarnya kau..typing error..hihihihiihihhi

kat sini ade dua contoh typing error. contoh yang pertama.actually,based on my experience.aku log in facebook and then as usual,mesti nak up status bagai kan.sometimes tuh nak berak pon boleh cakap kat status kan.macam lah aku tak tahu korang nih.back to the real topic.aku dengan semangatnya nak update status pasal nasi kerabu.

"kejap lagi nak pergi bazaar ramadhan la.nak beli air oren dengan NASI KERABU"

sapatutnya status macam tuh la aku nak tulis kat facebook tapi sekali aku tertulis macam nih.

"kejap lagi nak pergi bazaar ramadhan la.nak beli air oren dengan NASI KERBAU"

haaaa, nampak tak typing error disitu kan,tapi nasib baik lah aku nih jenis yang baca dulu before post status,kalau tak memang banyaklah komen cerca mencerca dari sahabat handai facebook.aiyak..itu kesah aku.ade jugak member aku yang buat kesalahan yang sama,contohnya macam nak hantar mesej kat member member.

sepatutnya.

SALAM, kau watpe tuh?bile nak datang rumah.

jadinya macam nih.

SALMA,kau watpe tuh? bile nak datang rumah.

mesti member die pelik kan.salma mane lah kau nk mesej sebenarnya kan.haha.biasalah tuh. kesalahan insan bergelar manusia biasa.kalau korang plak.ade tak kejadian yang macam nih jadi kat korang semua.cer share sikit.

Rabu, 24 Ogos 2011

kuey teow iman

KUEY TEOW IMAN.itulah nama kedai yang jadi pilihan kami ( sape kami tuh?? ) sebagai tempat berbuka puasa pada 23 August 2011.ceh ceh.siap bagi tarikh nih.untuk mengelakkan salah faham bagi orang yang tidak faham.ok.persoalannya kenapa aku capital letter kan KUEY TEOW IMAN tuh??agak agak korang kenape? cer teka cer teka.LETAK BESAR BESAR NAME KEDAI  DENGAN HARAPAN BILA TAUKE KEDAI KUEY TEOW IMAN TUH BACA, BELIAU AKAN BAGI AKU MAKAN PERCUMA KALAU AKU SINGGAH KEDAI TUH LAGI.boleh??


"bole la..bole la..bagi free sekali jer..pleaseeeeee! " kalau aku buat muke cute camni confirm boleh dapat makan percuma kat kedai tuh tiap tiap hari.


kalau sebut KUEY TEOW IMAN orang semua dah tahu makanan wajib yang perlu ada adalah char kuey teow la kan.aku nih bukanlah peminat fanatik char kuey teow.aku memang tak makan pon makanan pelik pelik nih.MAKANAN TUH KE ATAU AKU YANG PELIK? PLEASEEE JAWAB DENGAN IKHLAS.ape ape pon saksikan lah gambar gambar di bawah ini dengan kusyhuknya ok.


kat sana bukan ade benda alah yang berkaitan dengan KUEY TEOW je.makanan lain pon ade. macam kat atas nih nasi ayam.selain tuh, western food pon ade jugak.serious sedap sehingga tergugat iman kawan aku. NURUL AISHAH.*sengaja aku besarkan name kau chah.hahahaha.


fish and chip *entah betul ke tidak name die fish and chip.aku tibai je letak name.aku bukan mat salleh pon nak ingat ingat name makanan western T__T COVER MALU.


chicken chop! sedap weyh,seriously like OMG.



yang nih aku tak suka sangat kuah kacang die.tapi bole la.so so bunch.okbai.

kate makan kat KUEY TEOW IMAN.char kuey teow sepinggan pon tade kan kan kan.ade je gambar.malas nak letak.sebab aku tak suke.okbai.*serious aku anti benar dengan ayat *OKBAI*..tapi aku guna je.tak nak ditinggalkan arus pemodenan  yang kononnya moden sangat tuhh..okbai.T______T.

Ahad, 21 Ogos 2011

pengsan di bazaar ramadhan

ok.aku tipu.tadenya nak pengsan pengsan kat bazaar ramadhan.jatuh saham kalau pengsan merata nih.haha.well.aku bukanlah nak cakap pasal kes KALAU PENGSAN BERAPA PERCENT SAHAM KAU JATUH.tapi aku nak cakap pasal pilihan makanan yang ade kat bazaar ramadhan yang boleh menyebabkan kite nih pening lalat nak beli sampai sengket duit dalam wallet.


aduhai.pening pening.nak beli ape kat bazaar ramadhan nanti ek.boleh dilemma aku

tengok gambar kat atas tuh kan.macam tuh lah reaksi aku tiap tiap hari bila nak pergi bazaar ramadhan.TAPI POSISI TANGAN AKU BUKAN MACAM TUH OK.bila pergi bazaar ramadhan,nak beli air je pon boleh jadi macam nak pilih baju raya.rambang mata dibuatnya.macam macam kaler.hijau,oren,merah,purple.macam macam ada.KENAPA BANYAK SANGAT PERKATAAN "MACAM-MACAM" DALAM PERENGGAN NI HAH????.*cikgu bahasa melayu jangan marah saya.


cikgu : kecik besar kecik besar je tulisan kau kan.aku cepuk jugak kau dengan buku nih kang.

anak murid yang soleh : IM SORYYYYY.


kalau bab nak pilih makanan plak.pusing pusing dua tiga kali baru boleh beli.kat bazaar ramadhan nih banyak pilihan makanan.tapi seingat aku.kalau bukan NASI KERABU.aku akan beli NASI DAGANG.kalau tak pon NASI AYAM.3 jenis makanan nih aje jadi pilihan dihati,cehhhh.kan.KORANF PLAK MACAM MANA? CE STORY.CER STORY.


untuk makluman korang ini bukan kepala aku.SERIOUS

Sabtu, 20 Ogos 2011

ayat sindiran di bulan puasa.

Disini Luqman Zakaria A.K.A Arepnakbebel bukanlah nak sindir sape sape di bulan ramadhan nih. tapi nak korang tengok gambar kat bawah nih.

klik klik

silalah korang baca perkataan yang aku highlight tuh.semuanya pasal AYAT SINDIRAN.kalau nak renungkan balik, agaknya kenapa AYAT SINDIRAN jadi keyword pilihan dorang? maybe dorang nak cari ayat sindiran yang sesuai sebagai senjata untuk mencerca orang yang buat dajal kat dorang.atau pon mereka search pasal AYAT SINDIRAN semata mata untuk hiburan.MANUSIA.biasalah.kalau tade entertainment tak bole hidup gamaknya.


cube tengok pompuan dalam keta kat belakang tuh..rase macam nak sepak je muke die..mesti tengah gelak kat pompuan baju biru yang kena cerca dengan laki tuxedo tuh kan.

well, di sini aku cume nak cakap.kurang kurangkan lah aktiviti sindir menyindir di bulan ramadhan yang mulia nih.bukan elok pon.tambah beban dosa adalah.bukannya aku nak lecture korang tapi ini j sebagai reminder untuk diri sendiri jugak.maklumlah mulut aku pon bukan lah baik mane pon.pantang nampak benda pelik depan mata mulalah nak cerca.haha.so, sama samalah kita kurangkan aktiviti tidak berfaedah nih yer.usaha tangga kejayaan.boleh?