Selasa, 26 Julai 2011

BILA MERCUN BUNYI..TANDA PUASA NAK MULA??

serious betul aku cakap.kalau kat kampung aku .especially jiran sebelah rumah yang paling aku sayangi selalu mengamalkan tradisi maen mercun bila puasa nak mula.benci! benci! benci!.sangat sweet kan cara aku membenci mereka.oppss! sori..tak benci tapi tak berapa suka la kalau dorang asyik buat perkara yang macam tuh everyday kan.korang suke ke kalau hari hari terpaksa dengar bunyi mercun.kuat plak tuh.kalau mercun bawang aku boleh lagi terima dengan redha tapi kalau mercun yang bunyinye tuh boleh buat semut pekak.aissh..memang taklah kan.


kalau nak diikutkan..memang la aku nih bukan jenis yang baik, sopan santun serta bersikap budi pekerti yang selalu di katakan ( kenyataan benar dan fakta :P ).tapi at least aku tade la buat something yang obviously akan menimbulkan kemarahan orang ramai.kalau nak meraikan  bulan puasa sekali pon.please la buat sesuatu yang berfaedah.dari bazirkan duit untuk beli mercun baik bagi aku boleh jugak beli juadah berbuka puasa.adelah jugak pahalanya.

p/s : sekian sudah ceramah sempena bulan puasa nih.

Sabtu, 16 Julai 2011

I am so glad to have you as a friend.

thank you so much for being a friend of mine.kalau kire kire balik dah dekat 8 tahun kite kawan.aku ingat lagi mase form 1.aku student sekolah kebangsaan nik daud and kau plak sekolah kebangsaan gual jedok.masuk form 1 kite satu kelas.tapi yang seronoknya bile ingat balik semua nih. bebudak sekolah kite masing masing duduk berasingan.berpuak puak.sekolah kau satu bahagian and sekolah aku plak bahagian lain.kelakar giler.


kau ingat tak kite pernah gaduh?? mungkin banyak kali tapi yang aku paling ingat and susah nak lupe time trofi pusingan kelas paling cantik and bersih jatuh kat lantai kelas.aku dah lupe la plak time tuh tingkatan berape.masing masing bertikam lidah tak mengaku kesalahan.walau pon aku tahu tuh semua salah aku.haha. tapi tak lame lepas tuh kita baik balik.

telenovela RUBI dengan LA MUJER EN EL ESPEJO. boleh dikatakan favorite kan.sampaikan language dorang pon kite belajar.haha.ingat lagi dalam kelas.time tuh kau bawak handphone kot.dengar lagu la mujer kat dalam kelas.kau ingat tak??

yang paling best.kite buat studi group kat sekolah.studi plak kat kantin .tak leh blah.kau je kot yang studi.aku plak?? meniarap kat rumput.ambik ambik gambar.abes gatal2 badan aku.rajin kan kite studi sampai guard datang sound..pastuh aku pon #$#%$%$%^^& *censored! haha.

curi gambar kau kat fb!

kalau nak cakap pasal kenangan tuh memang banyak giler. ini baru sikit DEAN. time kasih sebab jadi kawan aku.kalau ade benda yang aku buat sakitkan hati kau.aku minta maaf.hehehe.thanx jugak sebab kau banyak tegur aku kalau aku buat salah.maybe kau rase benda nih mengarut or ntah pape tapi aku memang appreciate persahabatan kite nih sampai bile bile.hehe :P 

Jumaat, 8 Julai 2011

If I were a superhighgeniuspersonintheuniverse

Hye guys..hye people..assalamualaikum..

Ehemm..aku nak Tanya korang. tak kesah la dalam ape bidang pon yang korang pernah ceburi sebelum nih. Korang mesti ada satu or dua  pencapaian excellent yang boleh di banggakan! betul tak? Kalau tak betul aku susun sepuluh jari kaki mintak lari sebab takut kene sepak ngan korang semua!hohohooh. tapi korang mesti ade kan. contohnya macam menang pertandingan lumba lari tanpa henti dalam guni ke or pernah menjadi wakil untuk permainan jutaria peringkat sekolah ke ? ade tak?

Kalau aku.aku tade! Senang citer tade pape pon yang aku buat dulu or sekarang nih yang boleh  dibanggakan or di ingati oleh orang melainkan kejadian teruk seperti jatuh  longkang and terlanggar pintu office kat kolej time nak balik rumah.heee.

Aku jealous jugak bila tengok kawan kawan aku dengan bangganya balik rumah cakap kat mak “ mak!! Saya menang pertandingan carik gula gula dalam tepung and tanpa segan silunya tunjukkan hadiah Tupperware kaler ungu yang dia menang tuh sambil buat muka tenuk tahan berak!..ishh! bangga sangat la tuh.kat umah aku tuh bukan tupperware ungu je yang ade, kau cakap je nak bentuk yang macam mane! yang petak? Segi tiga? Bulat? Semua ade!!! ” walhal aku dengki sebab tak menang pape.haha.boleh plak kan.

bila tade benda yang hebat pada diri kita untuk dibanggakan.definitely, kite akan rase down. Bukan semua la. tapi untuk orang yang less fortunate macam aku nih absolutely akan rasa macam tuh. tapi aku try carik something dalam diri aku untuk buat orang recognize aku. Buat orang rase yang aku nih actually wujud and aku nih sebenarnya orang yang berguna.

aku suke belajar bahasa inggeris sejak aku umur 7 tahun. So, aku rase, maybe there’s something yang aku boleh buat berkaitan dengan English language yang boleh buat orang laen cakap “woww” kat aku! Sampai sekarang aku tk pernah jemu dengan bahasa inggeris. Sekarang nih aku tengah belajar dalam Tourism Management. Dalam bidang nih. English is very important.so aku harap one day. My parents akan bangga dengan pencapaian aku.Insya-Allah.amin.