Rabu, 20 April 2011

aku BOHONG kawan aku!

p/s : entry merapu...

kenape tibe tibe je korang angkat kening ziana zain kat aku nih??sebab aku bohong kawan aku?ek? ish korang nih."jangan terus nak judge melulu cam orang tiga suku.dengar dulu penjelasan dua dua belah pihak."haha.pergghh! ade macam kes AYAM HILANG DARI REBAN KENA TANGKAP NGAN JIRAN SEBELAH RUMAH.PASTUH AYAM TADI TUH DIMASAK KARI SERTA DIKONGSI DENGAN TUAN PUNYER AYAM YANG HILANG DARI REBANNYA TADI???....tak?? ( ayat macam keling.tak paham pless google ).

pulang ke jalan yang benar.....


sebenarnya ade member aku nih.cakap rindu sangat nak makan NASI KERABU.teringin sangat nak makan sebab dah lame tak balik kelantan.


aku cakap kat die yang aku tak makan nasi kerabu.walhal..T__T aku pon kepingin jugak sebenarnye.saje nak bajet COOL! sebab tu cakap bohong..haha.tipu la kalau aku tak rindu kan.dah lame tak balik kampung kot.semua makanan yang ade kat kelantan tuh aku rindu *termasuk lah yang aku tak pernah makan pon..huwaaaaaaaaaaaaaa.

Sabtu, 2 April 2011

Treasure Hunt

seronok.thats the only word yang dapat digambarkan.walaupon ade some of them said "ermm,biase biase je" tapi bagi aku, aktiviti tadi sangat menyeronokkan.nothing much to say.just nak share beberapa gambar yang aku sempat snap tadi.


tadi before start aktiviti.aku sempat snap gambar rumah nih.cantekkan view.rumah pon klasik je.


awal awal pagi dah kene kumpul yer.huhu.time nih semua muka cam ape ntah sebab ngantuk lagi.


time ninh seronok.kitorang kena susun huruf tuh jadi perkataan "TEAM WORK ".kecoh satu taman sebab susah nak buat.mana tak susah kalau kene buat sambil tutup mata.


bina bangunan guna bahan terbuang!nih je la yang mampu kami buat.tapi explanation pasal bangunan yang direka memang .tapi at least we have fun kat sana.and suprisingly dapat markah 83 untuk rekaan + explanation yang bagai bagai.hehe.


semua dah penat.kumpulan kami tak menang tempat pertama tapi thank god sebab kitorang boleh habiskan semua klu yang diberikan.ade jugak group yang tak sempat nak habiskan semua.and dorang kene denda nyanyi lagu kat depam semua orang sambil buat gaya.hehehe.


dorang memang sporting kan.

p/s : penatttttttttttttttttt~

HIKAYAT HELMET MS!

haha.actually dah lame kot aku nak citer pasal helmet aku nan satu tuh kat blog nih tapi tade mase la plak.perggh.macam kerja jadi menteri kan busy memanjang.nak dipendekkan cerita.helmet aku dah seminggu rosak.maksudnya??tengok gambar kat bawah ni hah.


dalam seminggu jugak la aku pakai helmet nih tanpa di repair balik!tapi cmne nk guna kalau dah rosak cmni kan.haha.ada caranya.aku pakai helmet nih sambil pegang "bogo" tuh 24 jam!lenguh jugak jari jemari nih smpai timbul muscle muscle di sekitar tangan.haha.namun begitu.cehhh.aku dah baiki balik.dah elok da.tak perlu nak cover cover pegang "bogo" bile naik moto.

p/s : treasure hunt agak best jugak.nak update nanti.heeeee.