Ahad, 23 Oktober 2011

Industrial Training.

Assalamualaikum blogger blogger yang ku sayangi sekalian..

cehhhhh! hari ahad yang sungguh ceria. sesuai untuk sesi berpidato..boleh?..kih kih..Almost two weeks aku tak update ape ape kat blog ni. almaklumlah sebok je memanjang. final pon dah selesai...until now result pon tak tau macam mane.tapi  aku dah start praktikal. minggu pertama dah pon selesai and still ade 3 bulan 3 minggu lagi untuk aku abeskan.entry kali nih aku just nak share pengalaman aku selama seminggu aku berada kat sana.

first day, aku datang awal giler. dalam 7.30 pagi da sampai office. disebabkan aku nervous, tunggu je la kat luar office tuh sampai jam 8.30 pagi. then baru aku masok. time tuh aku tunggu kat meeting room sampai jam 9 pagi. After that barulah sesi orientation bermula. for the first day, aku tak buat ape ape pon. HR Manager Company tuh just bagi introduction about the whole company and kenalkan aku kat semua workers dalam company. A little bit bored la jugak sebab after lunch tade kerja langsung.

second day, dorang bagi aku kerja...kerja tuh sebenarnya tadelah susah sangat nak buat tapi disebabkan nervous, aku jadi kelam kabut and there were so many errors.. kesian workers lain kena mara sebab aku buat kerja lembab sangat. aku tak boleh nak tolong dorang betulkan balik kesalahan aku tuh. takut nanti jadi lagi teruk plak.


the next day pon sama. aku buat task yang sama. its okeyh la kan sebab aku kene betul betul mahir buat kerja tuh dulu baru leh buat kerja lain. betul tak? betul tak?. lepas lima hari aku buat task yang sama, dorang nak aku belajar how to print Welcome Kit.kalau nak print Welcome Kit nih kite perlu alert dengan tarikh. if not, korang akan bazirkan  kertas and dakwat printer je. and akan bagi masalah untuk pekerja lain jugak. aku harap kerja kerja semalam tade errors. kalau tak matilah aku kene marah nanti. just pray to God that nothing bad will happen tomorrow..oklah guys. ave a nice day!

3 ulasan: