Ahad, 21 Ogos 2011

pengsan di bazaar ramadhan

ok.aku tipu.tadenya nak pengsan pengsan kat bazaar ramadhan.jatuh saham kalau pengsan merata nih.haha.well.aku bukanlah nak cakap pasal kes KALAU PENGSAN BERAPA PERCENT SAHAM KAU JATUH.tapi aku nak cakap pasal pilihan makanan yang ade kat bazaar ramadhan yang boleh menyebabkan kite nih pening lalat nak beli sampai sengket duit dalam wallet.


aduhai.pening pening.nak beli ape kat bazaar ramadhan nanti ek.boleh dilemma aku

tengok gambar kat atas tuh kan.macam tuh lah reaksi aku tiap tiap hari bila nak pergi bazaar ramadhan.TAPI POSISI TANGAN AKU BUKAN MACAM TUH OK.bila pergi bazaar ramadhan,nak beli air je pon boleh jadi macam nak pilih baju raya.rambang mata dibuatnya.macam macam kaler.hijau,oren,merah,purple.macam macam ada.KENAPA BANYAK SANGAT PERKATAAN "MACAM-MACAM" DALAM PERENGGAN NI HAH????.*cikgu bahasa melayu jangan marah saya.


cikgu : kecik besar kecik besar je tulisan kau kan.aku cepuk jugak kau dengan buku nih kang.

anak murid yang soleh : IM SORYYYYY.


kalau bab nak pilih makanan plak.pusing pusing dua tiga kali baru boleh beli.kat bazaar ramadhan nih banyak pilihan makanan.tapi seingat aku.kalau bukan NASI KERABU.aku akan beli NASI DAGANG.kalau tak pon NASI AYAM.3 jenis makanan nih aje jadi pilihan dihati,cehhhh.kan.KORANF PLAK MACAM MANA? CE STORY.CER STORY.


untuk makluman korang ini bukan kepala aku.SERIOUS

12 ulasan:

  1. x g bazar lagi sampai skrg
    masak di rumah lagi jimat!

    BalasPadam
  2. weyh!!! aku pun sama! that;s y aku tak brapa gemar g param. kang rambang mata. sp langkah terbaik. aku duk rumah. aku masak je untuk juadah berbuka. :) hebat tak akU? bagus tak aku? hehehehhe

    BalasPadam
  3. hari2 pegi bazar ramadhan...tp xpernah beli nasi...beli yang simple2 je...

    BalasPadam
  4. haha.sampai rambang mata ye. saya tak pernah pulak mcm tu. kalau kat kolej, ape sangat lah ada. pusing mmg bnyk kali sebab tak tahu nak beli apa. semua sama. boring dan muak bukan sebab banyak sangat pilihan. last year kat kolej, tiap2 hari makan nasi kerabu. tu aje yang sedap. haha

    BalasPadam
  5. lea isnawi : waah! pndai masak xpe la.arep kalau x pergi bazaar x mkn la jawabnye~

    BalasPadam
  6. anati soki : yeke masak nih.ntah ko tukang makan je kat umah tuh.hehehe

    BalasPadam
  7. edy zaidi : yeke..mesti makanan berat dah ade kat umah nih..mestilah beli yg simple je kan

    BalasPadam
  8. izzati liyana : hehe :P nasi kerabu best kan.arep walau byk pilihan pon kat bzaar//nasi kerabu je jadi pilihan..hahah

    BalasPadam
  9. memang rambang mata nak memenuhi selera tengah lapar.

    BalasPadam
  10. haha...hye arep...lama x nampak....selamat berbuka puasa ya...

    BalasPadam
  11. ADZRIEN SHOPPE :
    huhu..tau tape!!

    BalasPadam
  12. keli oh keli :

    hyee...tade g mane pon ade je..selamat berbuke jugak!

    BalasPadam