Jumaat, 8 Julai 2011

If I were a superhighgeniuspersonintheuniverse

Hye guys..hye people..assalamualaikum..

Ehemm..aku nak Tanya korang. tak kesah la dalam ape bidang pon yang korang pernah ceburi sebelum nih. Korang mesti ada satu or dua  pencapaian excellent yang boleh di banggakan! betul tak? Kalau tak betul aku susun sepuluh jari kaki mintak lari sebab takut kene sepak ngan korang semua!hohohooh. tapi korang mesti ade kan. contohnya macam menang pertandingan lumba lari tanpa henti dalam guni ke or pernah menjadi wakil untuk permainan jutaria peringkat sekolah ke ? ade tak?

Kalau aku.aku tade! Senang citer tade pape pon yang aku buat dulu or sekarang nih yang boleh  dibanggakan or di ingati oleh orang melainkan kejadian teruk seperti jatuh  longkang and terlanggar pintu office kat kolej time nak balik rumah.heee.

Aku jealous jugak bila tengok kawan kawan aku dengan bangganya balik rumah cakap kat mak “ mak!! Saya menang pertandingan carik gula gula dalam tepung and tanpa segan silunya tunjukkan hadiah Tupperware kaler ungu yang dia menang tuh sambil buat muka tenuk tahan berak!..ishh! bangga sangat la tuh.kat umah aku tuh bukan tupperware ungu je yang ade, kau cakap je nak bentuk yang macam mane! yang petak? Segi tiga? Bulat? Semua ade!!! ” walhal aku dengki sebab tak menang pape.haha.boleh plak kan.

bila tade benda yang hebat pada diri kita untuk dibanggakan.definitely, kite akan rase down. Bukan semua la. tapi untuk orang yang less fortunate macam aku nih absolutely akan rasa macam tuh. tapi aku try carik something dalam diri aku untuk buat orang recognize aku. Buat orang rase yang aku nih actually wujud and aku nih sebenarnya orang yang berguna.

aku suke belajar bahasa inggeris sejak aku umur 7 tahun. So, aku rase, maybe there’s something yang aku boleh buat berkaitan dengan English language yang boleh buat orang laen cakap “woww” kat aku! Sampai sekarang aku tk pernah jemu dengan bahasa inggeris. Sekarang nih aku tengah belajar dalam Tourism Management. Dalam bidang nih. English is very important.so aku harap one day. My parents akan bangga dengan pencapaian aku.Insya-Allah.amin.

6 ulasan:

  1. oasis pun selalu dapat...yang membanggakan dan memalukan. Hehehehe. Tapi byk sgt, sampai dah lupa.

    BalasPadam
  2. oasis : biaselah tuh.masing2 ade experience yg baik dan buruk!

    BalasPadam
  3. Samala ngan aku.. Aku pown jeles bila tgk ramai yg hebat2 drpd aku.. awat aku x leh jd hebat macam depa? HUHU

    BalasPadam
  4. u got A for english in SPM. it's great achievement btw. aku pun tak dapat.

    BalasPadam
  5. zwan : anyway..kire dah buat yg terbaik kan!

    BalasPadam
  6. dean : betul jgk tuh.hheehe..ade jgk pencapain aku yg bole diingati.hee

    BalasPadam