Selasa, 26 Julai 2011

BILA MERCUN BUNYI..TANDA PUASA NAK MULA??

By luqman zakaria  |  01:36 13 comments

serious betul aku cakap.kalau kat kampung aku .especially jiran sebelah rumah yang paling aku sayangi selalu mengamalkan tradisi maen mercun bila puasa nak mula.benci! benci! benci!.sangat sweet kan cara aku membenci mereka.oppss! sori..tak benci tapi tak berapa suka la kalau dorang asyik buat perkara yang macam tuh everyday kan.korang suke ke kalau hari hari terpaksa dengar bunyi mercun.kuat plak tuh.kalau mercun bawang aku boleh lagi terima dengan redha tapi kalau mercun yang bunyinye tuh boleh buat semut pekak.aissh..memang taklah kan.


kalau nak diikutkan..memang la aku nih bukan jenis yang baik, sopan santun serta bersikap budi pekerti yang selalu di katakan ( kenyataan benar dan fakta :P ).tapi at least aku tade la buat something yang obviously akan menimbulkan kemarahan orang ramai.kalau nak meraikan  bulan puasa sekali pon.please la buat sesuatu yang berfaedah.dari bazirkan duit untuk beli mercun baik bagi aku boleh jugak beli juadah berbuka puasa.adelah jugak pahalanya.

p/s : sekian sudah ceramah sempena bulan puasa nih.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

13 ulasan:

  1. Awainya.. x puasa lagi dah main mercun.. kat sini xde org main mercun lagi.. HUHU

    MySuaraBlog: SODA itu STRESS

    BalasPadam
  2. tau tape zwan! aku dah nek bosan dah !!nasib baik dah ade kat kedah...

    BalasPadam
  3. Assalamu'alaikum.
    Entah puasa pun belum iklan raya dah banyak keluar dulu.
    Ops lari topik hihi.

    BalasPadam
  4. aku pun main mercun, tapi malam raya je la...hehe

    BalasPadam
  5. emopanda :haha :P same jugak..puase belum iklan raya dah byk giler kan~

    BalasPadam
  6. edy : sekali sekala takpe...hehe

    BalasPadam
  7. haha.
    nak buat macam mana.
    kat sekolah pon kdg2 ada budak2 ni main mercun.
    adeh.

    BalasPadam
  8. hizamirahim : hehe :P time sekolah dulu aku penah jgk maen..time ckgu g meeting..hehe :P

    jangan marah yer cikgu~~

    BalasPadam
  9. kat kmpg.. bese la tu. semangat. meriah gitu. kat bandar ni, sunyi jeh. tapi ni lom start pose pon da main, melampau neh. hesh hesh. he3.lempang mereka bg mereka pekak pulak. kesian semut. :D

    BalasPadam
  10. izzati liyana : yup! nak aje wat cmtuh..tapi kalau wat betul2 rase cam bung mase jer!haha

    BalasPadam
  11. armouris : nanti singgah baca sana k~

    BalasPadam
  12. I was wondering if you ever considered changing the layout of your blog?

    Its very well written; I love what youve got to say.
    But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it
    better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two
    pictures. Maybe you could space it out better?
    Also visit my page - amber leaf

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP