Selasa, 26 Julai 2011

Bila mercun bunyi, Tanda puasa nak mula

Bila mercun bunyi, Tanda puasa nak mula | Serious betul aku cakap Kalau kat kampung aku especially jiran sebelah rumah yang paling aku sayangi selalu mengamalkan tradisi main mercun bila puasa nak mula. Tak berapa suka sebenarnya sebab kalau main mercun ini tapi masih boleh considerate kalau kau tahu limit dia.

Nak main mercun selebum puasa ke sebelum raya lantak korang la tapi nasihat aku, carilah tempat yang sesuai. Fikir jugak jiran jiran kau yang duduk sebelah menyebelah ini. Hari hari terpaksa dengar bunyi mercun. Kalau yang ada anak atau baby dalam rumah for sure akan jadi satu masalah. 


Banyak lagi cara lain yang boleh korang buat untuk sambut hari baik bulan baik ini. Contohnya sedekahkan duit yang korang nak beli mercun tuh dekat aku. At least boleh aku guna buat beli makanan dekat bazaar ramadhan. haha.

P/S : Sekian sudah ceramah sempena bulan puasa

1 ulasan:

  1. I was wondering if you ever considered changing the layout of your blog?

    Its very well written; I love what youve got to say.
    But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it
    better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two
    pictures. Maybe you could space it out better?
    Also visit my page - amber leaf

    BalasPadam