Selasa, 26 Julai 2011

BILA MERCUN BUNYI..TANDA PUASA NAK MULA??

serious betul aku cakap.kalau kat kampung aku .especially jiran sebelah rumah yang paling aku sayangi selalu mengamalkan tradisi maen mercun bila puasa nak mula.benci! benci! benci!.sangat sweet kan cara aku membenci mereka.oppss! sori..tak benci tapi tak berapa suka la kalau dorang asyik buat perkara yang macam tuh everyday kan.korang suke ke kalau hari hari terpaksa dengar bunyi mercun.kuat plak tuh.kalau mercun bawang aku boleh lagi terima dengan redha tapi kalau mercun yang bunyinye tuh boleh buat semut pekak.aissh..memang taklah kan.


kalau nak diikutkan..memang la aku nih bukan jenis yang baik, sopan santun serta bersikap budi pekerti yang selalu di katakan ( kenyataan benar dan fakta :P ).tapi at least aku tade la buat something yang obviously akan menimbulkan kemarahan orang ramai.kalau nak meraikan  bulan puasa sekali pon.please la buat sesuatu yang berfaedah.dari bazirkan duit untuk beli mercun baik bagi aku boleh jugak beli juadah berbuka puasa.adelah jugak pahalanya.

p/s : sekian sudah ceramah sempena bulan puasa nih.