Ahad, 26 Jun 2011

I am not so satisfied but ok la rather than…

What am I talking about? Well, it’s all about Malaysian University English Test (MUET).  I got band 3 for this test. At first, aku rase macam “alamak! Kenape band 3, orang len boleh je dapat band 4! Why??why??!

After a few minutes later..

Someone said “ok la tuh kau dapat band 3! Aku nih! Band 2 je“. betul jugak ape yang dorang cakap.aku seharusnya bersyukurlah kan dengan ape yang aku dapat. Even thought orang yang tengok or tahu pasal result MUET aku akan cakap yang aku punyer English very damn teruk,but  it’s ok for me. Mungkin for now, my English memang teruk and buktinya ade tercetak kat kertas putih tuh. Tapi satu hari nanti my English akan jadi lagi better and at that time, they will realize that my English is much more better than before. ( aku pon tak paham ape yang aku melalut sekarang nih.tapi yang penting one day..i will master English language!! ).

For friends yang dapat band 3 and above.tahniah buat korang . untuk yang dapat band 2. Janganlah risau sebab korang ade peluang untuk ambek MUET  lagi. Just don’t give up! Aku pon bukannya nak bangga diri atau mudah bersenang hati dengan keputusan MUET tuh tapi selagi kita ade peluang selagi tuh lah kita cube sampai kite Berjaya. Sebenarnya nih peringatan untuk diri sendiri jugak.sama samalah kita doakan kejayaan masing masing. Amin.

4 ulasan:

  1. something is better than nothing...:)

    BalasPadam
  2. Band 3 pown oklah.. Congrats! ;)

    BalasPadam
  3. zwan : yup..dapat band 3 pon aku dah syukur da!

    BalasPadam